Pozostałe tematy » (A V8) hamowanie silnikiem automat
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
 (A V8) hamowanie silnikiem automat
Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czy dość mocne hamowanie silnikiem jest normalne? Czy raczej nie powinno być prawie wyczuwalne? I jeszcze skrzynia ma czasem tak że gdy włączam jej np R czy D to w ogóle nie reaguje tzn nie rusza. Dopiero jak wrócę na P i z powrotem na R czy D wszystko jej ok ale czasami to nie pomaga i jak docisnę sporo gazu to załapie. Z góry dzięki za pomoc.

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: (A V8) hamowanie silnikiem automat
kopkoi napisał/a:
Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czy dość mocne hamowanie silnikiem jest normalne? Czy raczej nie powinno być prawie wyczuwalne? I jeszcze skrzynia ma czasem tak że gdy włączam jej np R czy D to w ogóle nie reaguje tzn nie rusza. Dopiero jak wrócę na P i z powrotem na R czy D wszystko jej ok ale czasami to nie pomaga i jak docisnę sporo gazu to załapie. Z góry dzięki za pomoc.
to nie jest w żadnym wypadku normalne, odczytaj błedy sterownika skrzyni. Zakładam,że olej wymieniłałeś ?

kopkoi napisał/a:
wrócę na P i z powrotem na R czy D

myślę że regulacja linki pomoże

Błędy to tylko czujniki abs. Sterownik podmieniany 3 razy. Olej wymieniony. Linka jest wyregulowana.

a przykładowo przy podjeżdzie pod swiatła nie ma takiego coś że chce zgasnąć silnik?

jimv8 napisał/a:
a przykładowo przy podjeżdzie pod swiatła nie ma takiego coś że chce zgasnąć silnik?

Cały czas chodzi o ten temat tylko że dochodzą kolejne problemy.

http://www.audi-tech-team...atem-vt3629.htm

Adi i ten kumpel doszli do wniosku że pompa w skrzyni padła no ale wyjechać ze skrzynią to trochę zajmie... Mamy nadzieje że to coś innego,

chcesz skrzynię ?

jimv8 napisał/a:
chcesz skrzynię ?

A chcesz radio US w wersji UE? Skrzynie mam w zapasie

kopkoi napisał/a:
jimv8 napisał/a:
chcesz skrzynię ?

A chcesz radio US w wersji UE? Skrzynie mam w zapasie

to jak masz to spoko. Skoro prędzej pompa padnięta to może dobrze przeglądnąć ta skrzynie co masz, kupić regenerowany konwenter i zamontować :)

A co mogło paść w skrzyni że są takie objawy? Konwerter pojedzie do niemiec do regeneracji albo będziemy szukać zamachu i wstawiać manuala.

Skrzynia będzie remontowana. Pompa będzie wstawiona ta niebieska :)

To za tą regenerację trochę przepłacisz. Konwertery regeneruje się w Polsce. Z tego co wiem - a wiem z wiarygodnego źródła, to ZF ma podpisaną umowę z kimś w Polsce. Tak więc Twój pewnie zrobi okrężną drogę.

Adi202 napisał/a:
To za tą regenerację trochę przepłacisz. Konwertery regeneruje się w Polsce. Z tego co wiem - a wiem z wiarygodnego źródła, to ZF ma podpisaną umowę z kimś w Polsce. Tak więc Twój pewnie zrobi okrężną drogę.

Nie nie konwerter idzie won a mam zastępczy niebieski. Ale dobrze wiedzieć że można w Polsce to robić.

kopkoi napisał/a:
Ale dobrze wiedzieć że można w Polsce to robić.

Można, można. Kumpel który utrzymuje się tylko z napraw automatów wysyła gdzieś w Polskę konwertery - (wcześniej do Czech oraz Niemiec). Mówił, że jak sie przyjeżdża do niego, to widać tylko horyzont wandlerów. :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi