Elementy silnika » Silnik 2.0 fsi AWA - zatarte wałki
Odpowiedz do tematu
 Silnik 2.0 fsi AWA - zatarte wałki
Zatarłem wałki i głowice nigdzie nie moge dostac używek ani silnika czy jest jakis zamiennik co pasuje do tego modelu badz gdzie moge zregenerować te czesci.Proszę o info.Dzieki

Postaw piwo autorowi tego posta

No to masz poważny problem. :-/ Regeneracja tych części to już ostateczność, choć znam firmę w Polsce która regeneruje głowice - w razie czego pisz na PW.
Wałki rozrządu których szukasz występują również w silnikach AXW. Jest to silnik który montowany był w A3 2004 ->. Drugi wałek (ssący) montowany był również w silniku BMB również A3.
Numery wałków wylotowy 06D109102AJ i 06D109102AK oraz ssący 06D109101AM
Możliwe jest też, że głowica z silnika AXW będzie identyczna, ale takiej wiedzy niestety nie posiadam.

Witam serdecznie.Bardzo dziekuje za te informacje bo są bez cenne...nawet w audi mi tego nie powiedzieli o tych wałkach.Najgorzej mam z głowica bo mocno wytarta w podporach i jakby pasowała z AXW to taki bym kupił... a całego nie da sie włożyć tego AXW?
A gdzie to ewentualnie można zregenerować?
DZieki i pozdrawiam

poszło na PW

Zdarzyło mi sie to samo. Zatarłem wałki i głowice na zaworach...

Proszę o pomoc.

P.S.: Wysłałem Was wiadomości PW, ale nie wiem czy dobrze to zrobiłem. Proszę o jakąkolwiek pomoc - będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Napisz w końcu o jaki typ silnika chodzi i przywitaj się w tym dziale http://www.audi-tech-team.eu/powitanie-vf3.htm

Silnik 2.0 FSI AWA
audi jest z 2003r.

Czy te części będą pasować od silnika 2,0 TSI? Mam namiry na taki silnik ale nie wiem czy go zaklepywać... jakich typów silników szukać?

debeck88 napisał/a:
Silnik 2.0 FSI AWA
audi jest z 2003r.

Czy te części będą pasować od silnika 2,0 TSI? Mam namiry na taki silnik ale nie wiem czy go zaklepywać... jakich typów silników szukać?

Dowiedz się najpierw jaki jest typ tego silnika na którego masz namiary.

Ciężko będzie z tym będzie... jutro jadę na giełdę więc, dopiero wtedy będę wiedział.

Na PW wysyłam zdjęcia swojego silnika. Z jakich silników będą pasować części (jeżeli oczywiście można to stwierdzić) ?

[ Dodano: Sob 11 Lut, 2012 17:28 ]
Dziękuje za pomoc

Odpowiedz do tematu