Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Silnik 2.0 fsi AWA - zatarte wałki
Dowiedz się najpierw jaki jest typ tego silnika na którego masz namiary.
Zatarłem wałki i głowice nigdzie nie moge dostac używek ani silnika czy jest jakis zamiennik co pasuje do tego modelu badz gdzie moge zregenerować te czesci.Proszę o info.Dzieki
No to masz poważny problem.
Regeneracja tych części to już ostateczność, choć znam firmę w Polsce która regeneruje głowice - w razie czego pisz na PW.
Wałki rozrządu których szukasz występują również w silnikach AXW. Jest to silnik który montowany był w A3 2004 ->. Drugi wałek (ssący) montowany był również w silniku BMB również A3.
Numery wałków wylotowy 06D109102AJ i 06D109102AK oraz ssący 06D109101AM
Możliwe jest też, że głowica z silnika AXW będzie identyczna, ale takiej wiedzy niestety nie posiadam.
Wałki rozrządu których szukasz występują również w silnikach AXW. Jest to silnik który montowany był w A3 2004 ->. Drugi wałek (ssący) montowany był również w silniku BMB również A3.
Numery wałków wylotowy 06D109102AJ i 06D109102AK oraz ssący 06D109101AM
Możliwe jest też, że głowica z silnika AXW będzie identyczna, ale takiej wiedzy niestety nie posiadam.
Witam serdecznie.Bardzo dziekuje za te informacje bo są bez cenne...nawet w audi mi tego nie powiedzieli o tych wałkach.Najgorzej mam z głowica bo mocno wytarta w podporach i jakby pasowała z AXW to taki bym kupił... a całego nie da sie włożyć tego AXW?
A gdzie to ewentualnie można zregenerować?
DZieki i pozdrawiam
A gdzie to ewentualnie można zregenerować?
DZieki i pozdrawiam
poszło na PW
Zdarzyło mi sie to samo. Zatarłem wałki i głowice na zaworach...
Proszę o pomoc.
P.S.: Wysłałem Was wiadomości PW, ale nie wiem czy dobrze to zrobiłem. Proszę o jakąkolwiek pomoc - będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Proszę o pomoc.
P.S.: Wysłałem Was wiadomości PW, ale nie wiem czy dobrze to zrobiłem. Proszę o jakąkolwiek pomoc - będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Napisz w końcu o jaki typ silnika chodzi i przywitaj się w tym dziale http://www.audi-tech-team.eu/powitanie-vf3.htm
Silnik 2.0 FSI AWA
audi jest z 2003r.
Czy te części będą pasować od silnika 2,0 TSI? Mam namiry na taki silnik ale nie wiem czy go zaklepywać... jakich typów silników szukać?
audi jest z 2003r.
Czy te części będą pasować od silnika 2,0 TSI? Mam namiry na taki silnik ale nie wiem czy go zaklepywać... jakich typów silników szukać?
| debeck88 napisał/a: |
| Silnik 2.0 FSI AWA
audi jest z 2003r. Czy te części będą pasować od silnika 2,0 TSI? Mam namiry na taki silnik ale nie wiem czy go zaklepywać... jakich typów silników szukać? |
Dowiedz się najpierw jaki jest typ tego silnika na którego masz namiary.
Ciężko będzie z tym będzie... jutro jadę na giełdę więc, dopiero wtedy będę wiedział.
Na PW wysyłam zdjęcia swojego silnika. Z jakich silników będą pasować części (jeżeli oczywiście można to stwierdzić) ?
[ Dodano: Sob 11 Lut, 2012 17:28 ]
Dziękuje za pomoc
Na PW wysyłam zdjęcia swojego silnika. Z jakich silników będą pasować części (jeżeli oczywiście można to stwierdzić) ?
[ Dodano: Sob 11 Lut, 2012 17:28 ]
Dziękuje za pomoc
Odpowiedz do tematu