|
Zamknięty przez: Adi202 Sob 07 Cze, 2014 13:06 |
[100 C4]Klimatyzacja słabo chłodzi |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 01 Lip, 2009 16:05
|
|
|
| wojtas1979 napisał/a: | DenniSZgc dzięki za opis ale żeś się rozpisał Sprawdzę wszystko po kolei.Za napełnienie i ozonowanie zapłaciłem w tamtym roku 150zł (we Wrocławiu).Na sprzęt do napełniania mogłem zerkać do woli (była to maszyna firmy ecotechnics) miała 3 zegary.Widziałem obok jak napełniał audi chyba A4 to mógł podłączyć oba węże czerwony i niebieski na raz u mnie jest tylko jedno wejście i robił to na zmianę.Nie wiem czy to ma znaczenie ale ta maszyna po jakimś czasie zaczęła piszczeć,przyszedł mechanik coś tam nacisnął i już nie piszczała. |
Jeden waz to nic zlego poprostu masz jedna gniazdo. Piszczenie tez ok
|
_________________ http://www.youtube.com/wa...feature=related
 |
|
|
|
|
|
 |
wojtas1979
Wojtek

Model: V8
Silnik: PT
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Sedan

Postawił 7 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sro 01 Lip, 2009 18:40
|
|
|
| Adi202 napisał/a: |
Dokładnie. Sitko znajduje się zaraz za czujnikiem niskiego ciśnienia na łączeniu przewodów.
pzdr | Czyli tutaj znajduje się ten filterek?Jeśli tak to wątpię żeby ktokolwiek kiedykolwiek tam zaglądał.
Fil.JPG
|
kliknij na obrazek, aby pobrac pelny rozmiar |
|
| Plik ściągnięto 41005 raz(y) 11,68 KB |
Fil.JPG
|
|
Fil.JPG
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 01 Lip, 2009 19:31
|
|
|
| wojtas1979 napisał/a: | | Jeśli tak to wątpię żeby ktokolwiek kiedykolwiek tam zaglądał. |
Więc do dzieła!
|
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
wojtas1979
Wojtek

|
Wysłany: Sob 08 Sie, 2009 14:33
|
|
|
Klimatyzacja chłodzi już prawidłowo.Po sprawdzeniu w warsztacie okazało się że sprężarka pracuje prawidłowo, po zaważeniu czynnika okazało się że brakuje ok 2/3 czynnika.Powodem takiego stanu było nieprawidłowe napełnienie klimatyzacji.Tym razem została ona napełniona dwoma przewodami naraz,jeden standardowo w skraplacz drugi i to widziałem po raz pierwszy podpięty został po wykręceniu zaworu rozprężnego (nie mam dwóch miejsc do podpięcia węża).Podobno jak napełnia się jednym wężem to układ może zostać nieprawidłowo napełniony.Dodatkowo napełniono olejem z barwnikiem UV.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 09 Sie, 2009 10:56
|
|
|
| wojtas1979 napisał/a: | | Klimatyzacja chłodzi już prawidłowo.Po sprawdzeniu w warsztacie okazało się że sprężarka pracuje prawidłowo, po zaważeniu czynnika okazało się że brakuje ok 2/3 czynnika.Powodem takiego stanu było nieprawidłowe napełnienie klimatyzacji.Tym razem została ona napełniona dwoma przewodami naraz,jeden standardowo w skraplacz drugi i to widziałem po raz pierwszy podpięty został po wykręceniu zaworu rozprężnego (nie mam dwóch miejsc do podpięcia węża).Podobno jak napełnia się jednym wężem to układ może zostać nieprawidłowo napełniony.Dodatkowo napełniono olejem z barwnikiem UV. |
A jak wyszło z tym filterkiem? Sprawdziłeś go?
pzdr
|
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
wojtas1979
Wojtek

|
Wysłany: Nie 09 Sie, 2009 15:48
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | A jak wyszło z tym filterkiem? Sprawdziłeś go? | Nie sprawdzałem niczego.Podjechałem do zakładu żeby odessać czynnik,ale jeszcze chciałem żeby sprawdzono wydajność sprężarki i po podpięciu pod manometry okazało się że sprężarka jest sprawna, ale brakuje czynnika więc podjąłem decyzje aby już ją napełnić skoro wszystko już jest podłączone.Po prostu poprzedni zakład napełniania popełnił jakiś błąd i stąd ja szukałem przyczyny we wszystkim tylko nie w braku czynnika bo byłem pewny że on jest.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 09 Sie, 2009 17:58
|
|
|
| wojtas1979 napisał/a: | | Nie sprawdzałem niczego.Podjechałem do zakładu żeby odessać czynnik,ale jeszcze chciałem żeby sprawdzono wydajność sprężarki i po podpięciu pod manometry okazało się że sprężarka jest sprawna, ale brakuje czynnika więc podjąłem decyzje aby już ją napełnić skoro wszystko już jest podłączone.Po prostu poprzedni zakład napełniania popełnił jakiś błąd i stąd ja szukałem przyczyny we wszystkim tylko nie w braku czynnika bo byłem pewny że on jest. |
Najważniejsze, że wszystko właściwie działa- czyli jest efekt i znalazłeś kompetenty serwis.
pzdr
|
|
|
|
|
|
 |
wojtas255

Model: A6 C4
Silnik: 2.8 ACK
Nadwozie: Avant

Postawił 4 piw(a) Skąd: Radom
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 07 Cze, 2014 13:06
|
|
|
Strzałka na filtrze wskazuje kierunek przepływu powietrza.
pzdr
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Klimatyzacja |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |