|
|
[A4 B6] Polska nawigacja |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Sie, 2013 14:58
|
|
|
A może tak być skrobnął co to za navi ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 22 Sie, 2013 16:29
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Wypalić na CD najlepiej najmniejszą możliwą prędkością. |
Czy mógłbym prosić hasło do pliku?
[ Dodano: Czw 22 Sie, 2013 20:30 ]
Proszę o pomoc, ściągnąłem mapę z polskim menu ale tak jak u innych nie ma polskiego menu i do tego jeszcze angielskie się zepsuło oraz brak liter i wyrazów. Ściągnąłem plik od Addiego ale brak mi hasła. Moje navii to czerwony fis bns 4.2. Jak nie Polskie menu to może chociaż sprawne angielskie. Albo hasło do pliku Adiego.
Pomocy!
[ Dodano: Wto 27 Sie, 2013 11:34 ]
Pomoże ktoś z tym spolszczeniem? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 31 Sie, 2013 10:40
|
|
|
| kaspro1 napisał/a: | Albo hasło do pliku Adiego.
Pomocy!
|
auditechteam.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
darox5

Model: b6
Silnik: 3.0
Zasilanie: PB=LPG
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Sob 31 Sie, 2013 21:20
|
|
|
Nagrać płytkę z nawigacją to nie chop siup. Nagrywarka liteon pioneer lub samsung najlepiej. Płytka verbatim DVD+R DL dwuwarstwowa. Dlaczego mapa nie idzie? sedno sprawy leży w opcji "book type" - "DVD-ROM" otóż firmware (dla niewtajemniczonych software, który siedzi w środku nagrywarki) uniemożliwia zmianę niektórych zaszytych parametrów wypalania komercyjnym programom do nagrywania (burnimg, Nero, Alcohol, itp).
jedna z tych opcji to "book type". a wiec opcji kluczowej z punktu widzenia nawigacji RNS-E. jeśli ta opcja jest nie zaznaczona, wtedy nawigacja nie rozpoznaje tej płyty jako oryginalnej (właściwej) i "ogranicza" się jedynie do wykonania instrukcji zwartych w bootloaderze płyty dvd. a taka instrukcja to: uaktualnij system jeśli masz niższy niż 00650... wiec płytę trzeba nagrać jako DVD-ROM w opcji book type. To dotyczy nav RNS-E nie wiem jak w innych ale myślę ze tak samo. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 31 Sie, 2013 21:24
|
|
|
Temat dotyczy nawigacji DX czyli zwykłej CD którą wypala się tylko przy pomocy Clone CD. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 01 Wrz, 2013 13:00
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | kaspro1 napisał/a: | Albo hasło do pliku Adiego.
Pomocy!
|
auditechteam.
pzdr |
Niestety hasło nie działa
[ Dodano: Nie 01 Wrz, 2013 15:13 ]
Ok, udało mi się rozpakować plik, ale po wgraniu w navigacje jest ten sam efekt: brak liter i polskiego menu.
Gdzie jest problem? Co robię nie tak? Może do mojej navi potrzebna jest jakaś inna wersja?
Dodam że przed wgraniem w ustawieniach navi znalazłem takie informacje:
HW-VERSION
BNS 4.2
SW-VERSION
0050 - teraz jest 0060.
Navigacja w czerwonym wyświetlaczu między zegarami, sterowanie koło ręcznego.
Z góry dzięki za pomoc.
[ Dodano: Czw 12 Wrz, 2013 16:24 ]
Nikt sobie nie poradził z tym problemem? Czy tylko nikt nie chce pomóc? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 10 Paź, 2013 07:58
|
|
|
Efekt ten sam. Nic nie pomaga. Może jeszcze jakiś pomysł? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 11 Paź, 2013 09:11
|
|
|
Mi pomysły się skończyły.
Jakaś uparta ta twoja navi.
U mnie zaskoczyło PL za pierwszym razem, bez ingerencji VAGiem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
rafi79pl

Model: a3 8p
Silnik: 1.9 tdi
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: sportback

|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014 09:19
|
|
|
witam serdecznie.na poczatku pragne podkreslic ze jestem (w koncu) posiadaczem wymarzonego audi a3 sportback(2005r).na forum tez jestem nowy.
a teraz do setna sprawy.chodzi o nawigacjei i zmiane jezyka na polski.posiadam nawigacje czerwona miedzy zegarami fis.dzwonilem do różny instytucji z w neci i kazdy mi mówi ze do czerwonego fisa nic sie nie da zrobic.poczytalem tu na forum ze jakos to robicie ale nic z tego nie rozumie.moze znajdzie sie ktos kto poprowadzi mnie krok po kroku jak to zrobic o ile to faktycznie mozliwe. mieszkam na slasku,prosze o pomoc.pozdrawiam
[ Dodano: Pon 14 Kwi, 2014 10:08 ]
Adi202,
witam prosze o pomoc.
witam serdecznie.na poczatku pragne podkreslic ze jestem (w koncu) posiadaczem wymarzonego audi a3 sportback(2005r).na forum tez jestem nowy.
a teraz do setna sprawy.chodzi o nawigacjei i zmiane jezyka na polski.posiadam nawigacje czerwona miedzy zegarami fis.dzwonilem do różny instytucji z w neci i kazdy mi mówi ze do czerwonego fisa nic sie nie da zrobic.poczytalem tu na forum ze jakos to robicie ale nic z tego nie rozumie.moze znajdzie sie ktos kto poprowadzi mnie krok po kroku jak to zrobic o ile to faktycznie mozliwe. mieszkam na slasku,prosze o pomoc.pozdrawiam |
_________________ rafi |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014 10:35
|
|
|
W pewnym sensie te instytucje mają rację. Spolszczenie dotyczy samego czytnika nawigacji który mieści się w bagażniku, a zegary tylko przekazują zadane informacje z czytnika. Temat dotyczy spolszczenia czytnika BNS 4 a nie zegarów. U Ciebie jest nowszy BNS 5 i tutaj właśnie jest problem.
Słyszałem, że juz ktoś opracował spolszczenie do samych zegarów, ale tego nie widziałem i nie sprawdzałem.
Proponuję poszukać np na alledrogo osób które działają w tej branży.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
rafi79pl

Model: a3 8p
Silnik: 1.9 tdi
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: sportback

|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014 10:41
|
|
|
czyli na tym forum nikt mi nie pomoze?
[ Dodano: Pon 14 Kwi, 2014 10:46 ]
a jak sprawdzic jak mam wersie 4.2 czy 5
nie wiem czy ja jescze nie mam bns 4,2
[ Dodano: Pon 14 Kwi, 2014 11:05 ]
moja nawigacja ma wyswietlacz miedzy zegarami a naped jest w bagazniku po stronie kierowcy.
[ Dodano: Pon 14 Kwi, 2014 11:08 ]
Adi202,
moja nawigacja ma wyswietlacz miedzy zegarami a naped jest w bagazniku po stronie kierowcy.
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014 12:10
|
|
|
W A3 8P0 montowane były już 5tki. Możesz to sprawdzić przez OBD lub wyciągnąć czytnik i sprawdzić co jest napisane. Pewniejsza jest ta pierwsza metoda. Jeżeli okaże się, że jakimś cudem masz 4kę, to możesz sobie załadować soft z forum. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » GPS i GSM |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |