nagłośnienie V8 - bose
wiam wszystkich
prawdopodobnie mam nagłośnienie bose w mojej V'ce.
jak rozkrecałem drzwi to wykryłem zamknięta kasete z wzmacniaczem a przy kieszeni od radia jest KupA przewodów od głośników. patrząc na prace jaką włożył w to autko poprzedni własciciel jest wiele przewodów poprzecinanych i pomostkowanych.
do tematu -
CHCIAŁ BYM Z TYM ZROBIC PORZĄDEK !!
prosił bym o udostępienie schematu od pinów do radia i zasilania systemu bose oby to móct ogarnąć. może jakies sugestie co można poprawic lub lekko ulepszyć. w tylnich drzwiach chyba nic nie ma, więc trzeba będzie cos dołożyć.
nie mam zamiaru zakłócać dzienny porządek pod światłami lecz cichy ale wyrażny dzwięk do słuchania Beethovena
Re: nagłośnienie V8 - bose
| jimv8 napisał/a: |
wiam wszystkich
prawdopodobnie mam nagłośnienie bose w mojej V'ce.
jak rozkrecałem drzwi to wykryłem zamknięta kasete z wzmacniaczem a przy kieszeni od radia jest KupA przewodów od głośników. patrząc na prace jaką włożył w to autko poprzedni własciciel jest wiele przewodów poprzecinanych i pomostkowanych.
do tematu -
CHCIAŁ BYM Z TYM ZROBIC PORZĄDEK !!
prosił bym o udostępienie schematu od pinów do radia i zasilania systemu bose oby to móct ogarnąć. może jakies sugestie co można poprawic lub lekko ulepszyć. w tylnich drzwiach chyba nic nie ma, więc trzeba będzie cos dołożyć.
nie mam zamiaru zakłócać dzienny porządek pod światłami lecz cichy ale wyrażny dzwięk do słuchania Beethovena |
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego jak "prawdopodobnie". Albo Bose masz, albo nie. Jeżeli masz w przednich drzwiach głośniki - a nie można ich ukryć bo są baardzo widoczne, to Bose jest.
Zrób foty tego co posiadasz.
coś takiego mam, konieczna będzie rozbiórka czy nie wyzłomowano wnętrze lub zamieniono jakies podzespoły

w tylnich drzwiach tego niema
w tylnich drzwiach tego niema |
bo w tylnych nie powinno być
| Pasiak napisał/a: |
| jimv8 napisał/a: | w tylnich drzwiach tego niema | bo w tylnych nie powinno być |
więc pozostaje konsola górna, drzwi przednie i tylnia półka pod szybą?
| Pasiak napisał/a: | | jimv8 napisał/a: | w tylnich drzwiach tego niema | bo w tylnych nie powinno być |
więc pozostaje konsola górna, drzwi przednie i tylnia półka pod szybą? |
Bose w V8 ma głośniki tylko w przednich drzwiach i na tylnym podszybiu.
pzdr
Nie mów że nie wiedziałeś że masz
BOSE
toż tego się nie da nie zuważyć
marcino8,
nakładki drzwi mogą tak wyglądać, lecz znajac hystorie mojej v'ki wole o każdą głupotę zapytać.
co z tego że skrzynki są, gdyz brzmi jak puszka konserwowa a tylne głośniki sam montowałem żeby ukryc te brzydkie otwory wydłubane nożem.
z tego co widze, cała moja instalacja nagłosnieniowa jest do reanimacji - poczynając od ZERA.
marcino8,
nakładki drzwi mogą tak wyglądać, lecz znajac hystorie mojej v'ki wole o każdą głupotę zapytać.
co z tego że skrzynki są, gdyz brzmi jak puszka konserwowa a tylne głośniki sam montowałem żeby ukryc te brzydkie otwory wydłubane nożem.
z tego co widze, cała moja instalacja nagłosnieniowa jest do reanimacji - poczynając od ZERA. |
Dokładnie nigdy nic nie wiadomo. Sprawdzałeś po kodach wyposażenia czy Bose było oryginalnie zamontowane?
Adi..nie
jedyne co mam -
VIN: WAUZZZ44ZLN092650
Digit(s) Parameter Code(s) Meaning
1-2 Country WA Germany
3 Manufacturer U Audi
4-6 Blanks ZZZ ---
7-8 Vehicle Type 44 C3 Platform, Audi 100/200 Saloon & Avant including quattro variants, 1983 - 1992 (Also some Audi V8 from 1989 - 1994)
9 Check/Blank Z -
10 Model Year L 1990
11 Factory N Built in Neckarsulm, Germany
12-17 Chassis Number 092650 Serial Number 092650
Adi..nie
jedyne co mam -
1-2 Country WA Germany
3 Manufacturer U Audi
4-6 Blanks ZZZ ---
7-8 Vehicle Type 44 C3 Platform, Audi 100/200 Saloon & Avant including quattro variants, 1983 - 1992 (Also some Audi V8 from 1989 - 1994)
9 Check/Blank Z -
10 Model Year L 1990
12-17 Chassis Number 092650 Serial Number 092650 |
Nie o to mi chodziło. W bagażniku na podszybiu masz przyklejoną naklejkę i na niej jest wymienione pełne wyposażenie
| Adi202 napisał/a: |
| jimv8 napisał/a: | Adi..nie
jedyne co mam -
1-2 Country WA Germany
3 Manufacturer U Audi
4-6 Blanks ZZZ ---
9 Check/Blank Z -
10 Model Year L 1990
Nie o to mi chodziło. W bagażniku na podszybiu masz przyklejoną naklejkę i na niej jest wymienione pełne wyposażenie |
pewnie i ciebie to nie zdziwi - Brak jakiejkowiek naklejki
| Adi202 napisał/a: | | jimv8 napisał/a: | Adi..nie
jedyne co mam -
1-2 Country WA Germany
3 Manufacturer U Audi
4-6 Blanks ZZZ ---
9 Check/Blank Z -
10 Model Year L 1990
Nie o to mi chodziło. W bagażniku na podszybiu masz przyklejoną naklejkę i na niej jest wymienione pełne wyposażenie |
pewnie i ciebie to nie zdziwi - Brak jakiejkowiek naklejki |
Skoro tak piszesz, to penie już jej szukałeś. Powinna byc przyklejona za lampką bagażnika.