Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
audi a4 1.9tdi swiece zarowe
ja nigdy niczym nie smarowalem i nie mialem zadnych problemów z odkreceniem.
audi a4 1.9tdi swiece zarowe
jezdzi wspaniale
nie ma takiej potrzeby ,a wczesniej tez jezdzilem klekotem, wiec wiem cos o tym
nie masz za co przepraszac, lepiej sie upewnic niz dac ciala, heheheh jestesmy po to aby pomagac, wiec w razie potrzebuy pisz smialo!
Witam.Chcialem wszystkim podziekowac za wszystkie porady i sugestie.W weekend mialem chwile wolnego i zorientowalem sie w cenach swiec.Iskra 15zl tak zapytalem z ciekawosci Bosch od 23 do 55zl.Miły Pan powiedzial w jednym sklepie ze Bosch za 23 to nie moze byc oryginał.W innym zas shopie człowiek mi powiedzial ze nawet jak wydam 40-50zl na Boscha to nie znaczy ze sa oryginalne.W zwiazku z tym decyduje sie na Beru w cenie 28zl/sztuka.Mam takze pytanko czy przy zakladaniu nowych swiec czyms je smarowac,psikac by przy nastepnej ewentualnej wymianie nie bylo wiekszego problemu?Czytałem o tym na necie ale jest wiele rozbieznych wersji.Mam na stanie paste miedziowa i zuzyty olej silnikowy ale doczytalem sie tez o innych srodkach.Wiec jak to jest w praktyce i czym potraktowac swiece przed wkreceniem?
| dexaven napisał/a: |
| Mam takze pytanko czy przy zakladaniu nowych swiec czyms je smarowac,psikac by przy nastepnej ewentualnej wymianie nie bylo wiekszego problemu?Czytałem o tym na necie ale jest wiele rozbieznych wersji.Mam na stanie paste miedziowa i zuzyty olej silnikowy ale doczytalem sie tez o innych srodkach.Wiec jak to jest w praktyce i czym potraktowac swiece przed wkreceniem |
Świecę powinno się posmarować aby zabezpieczyć się na przyszłość. Beru produkuje specjalny smar do tego typu rzeczy. Świece dokręcaj momentem 18Nm.
pzdr
pzdr
Do Pasiak-Z takim silnikiem jak masz w opisie to chyba raczej co jakis czas musisz je dokrecac
az mi trudno wyobrazic sobie jak jezdzi auto z taka pojemnoscią.Ok czyli pasta do zakupu i jeszcze raz wszytkm wielkie dzieki.Przepraszam ze jestem troche meczacy w swych pytaniach ale wole dwa razy zapytac niz raz spraprawic.Temat moich swiczek poki co
zakonczony.Pozdrawiam
zakonczony.Pozdrawiam| dexaven napisał/a: |
| az mi trudno wyobrazic sobie jak jezdzi auto z taka pojemnoscią |
| Z takim silnikiem jak masz w opisie to chyba raczej co jakis czas musisz je dokrecac |
| .Przepraszam ze jestem troche meczacy w swych pytaniach ale wole dwa razy zapytac niz raz spraprawic. |
Kolega chciał żeby podłączyć mu w samochodzie podgrzewacz płynu z VW 1,9 do A4 1,9 AFN
coś takiego:
http://allegro.pl/golf-4-...4733107123.html
Mam prawie całą instalację, tylko chciałbym żeby instalacja wyłączała się jak płyn się zagrzeje, i teraz pytanie jaki czujnik użyć.
Pzdr
coś takiego:
http://allegro.pl/golf-4-...4733107123.html
Mam prawie całą instalację, tylko chciałbym żeby instalacja wyłączała się jak płyn się zagrzeje, i teraz pytanie jaki czujnik użyć.
Pzdr
Może to i dobre rozwiązanie, ale u mnie przy silniku AVF płyn podgrzewa zarówno WEBASTO jak i 3 świece wkręcone gdzieś w układ chłodzenia. Te 3 świece są oryginalne - są na schemacie elektryki silnika w ETKA. Pomyśleli z tym grzaniem.
Czy ktoś się może orientuje jakie numery świec BERU i BOSCH pasują do silnika AVF/AWX ? Świec żarowych do komór spalania ma się rozumieć.
Czy ktoś się może orientuje jakie numery świec BERU i BOSCH pasują do silnika AVF/AWX ? Świec żarowych do komór spalania ma się rozumieć.
Odpowiedz do tematu