Odpowiedz do tematu
A ja muszę przyznać, że francuskie kino jest jedyną z niewielu rzeczy która francuzom wyszła.
Nie robią lipy jak hollywood'zkie czachoje.y.
Oglądałem kawałek pierwszej części. Film ewidentnie produkowany dla dewiantów, zjobów - rynek USA.
Odpowiedz do tematu
Właśnie niedługo chciałem się wybrać na ten film ale...zastanawiałem się czy warto. Teraz wiem
Kolejny film warty polecenia dla ludzi, którzy lubią zakręcone rzeczy i niesamowite teorie - Inception (Incepcja). Film jest długi 148 minut, ale wcale nie nudny. Cytat:
"Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) jest niezwykle sprawnym złodziejem, mistrzem w wydobywaniu wartościowych sekretów ukrytych głęboko w świadomości podczas fazy snu, kiedy umysł jest najbardziej wrażliwy. Wyjątkowe umiejętności Cobba uczyniły z niego ważnego gracza w świecie szpiegostwa przemysłowego, ale i... najbardziej poszukiwanego zbiega, a za swoją pozycję zapłacił utratą wszystkiego, co kocha. Teraz Cobb otrzymuje szansę na odkupienie. Za sprawą jednego, ostatniego zadania może odzyskać stracone życie. Musi tylko wraz ze swym zespołem dokonać rzeczy niemożliwej: zamiast skraść myśl, zaszczepić ją w śpiącym umyśle. Jeśli im się to uda, dokonają zbrodni doskonałej."
Sama idea wkradania się w ludzi umysł podczas snu fascynowała mnie od dawna, a niezwykła złożoność wydarzeń i fabuły zachwyciła mnie kompletnie. Wychodząc z kina doszłam do wniosku, że takiej bani nie miałam od czasu "PI"
.
W moim przekonaniu jeden z najlepszych filmów ostatnich lat. Polecam.
"Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) jest niezwykle sprawnym złodziejem, mistrzem w wydobywaniu wartościowych sekretów ukrytych głęboko w świadomości podczas fazy snu, kiedy umysł jest najbardziej wrażliwy. Wyjątkowe umiejętności Cobba uczyniły z niego ważnego gracza w świecie szpiegostwa przemysłowego, ale i... najbardziej poszukiwanego zbiega, a za swoją pozycję zapłacił utratą wszystkiego, co kocha. Teraz Cobb otrzymuje szansę na odkupienie. Za sprawą jednego, ostatniego zadania może odzyskać stracone życie. Musi tylko wraz ze swym zespołem dokonać rzeczy niemożliwej: zamiast skraść myśl, zaszczepić ją w śpiącym umyśle. Jeśli im się to uda, dokonają zbrodni doskonałej."
Sama idea wkradania się w ludzi umysł podczas snu fascynowała mnie od dawna, a niezwykła złożoność wydarzeń i fabuły zachwyciła mnie kompletnie. Wychodząc z kina doszłam do wniosku, że takiej bani nie miałam od czasu "PI"
W moim przekonaniu jeden z najlepszych filmów ostatnich lat. Polecam.
Moje ulubione to :
Chłopaki nie płaczą, Czas serferów, Psy (I, II), Dzień świra, Zabic sekala
Kill bill (I, II), Pulp fiction, Spun, Jacket (obłed), Mechanik, Mullholland drive, Lost highway
Podziemny krąg, Sekretne okno, Terminator I, II, III(trójka tez mi sie podoba), Predator, Matrix, American beauty, Amelia, Absolwent, Powrót do przyszłości
Horrorki :
House of 1000 corpses, Hellraiser (V, VI), 1408, Tożsamość
Dużo by tu wymieniac
Chłopaki nie płaczą, Czas serferów, Psy (I, II), Dzień świra, Zabic sekala
Kill bill (I, II), Pulp fiction, Spun, Jacket (obłed), Mechanik, Mullholland drive, Lost highway
Podziemny krąg, Sekretne okno, Terminator I, II, III(trójka tez mi sie podoba), Predator, Matrix, American beauty, Amelia, Absolwent, Powrót do przyszłości
Horrorki :
House of 1000 corpses, Hellraiser (V, VI), 1408, Tożsamość
Dużo by tu wymieniac
Mimo iż nie przepadam za kinem europejskim a tym bardziej francuskim, chcę polecić film Ridleya Scotta "22 kule". Pomysł na scenariusz ograny ( mafiozo chce odejść na "emeryturę" ale nie wszystkim sie to podoba; zabójstwa; zemsta itp). Film mimo to bardzo dobrze zrealizowany, trzyma w napięciu, świetna rola Jeana Reno, no i reżyser- Scott- i wszystko jasne
No i jeszcze jedno: Dobrzy jeżdżą audi A8 a źli BMW
No i jeszcze jedno: Dobrzy jeżdżą audi A8 a źli BMW
Obejrzałam właśnie RED i mogę go Wam z czystym sercem polecić - dawno się tak nie uśmiałam. Gwiazdorska obsługa: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich gwarantuje świetną zabawę. Willis nie musi nawet nic mówić, wystarczy, że postroi miny.
Sprytnie umieścił flaszkę Sobieskiego w filmie, ale w końcu jest ambasadorem marki
Sprytnie umieścił flaszkę Sobieskiego w filmie, ale w końcu jest ambasadorem marki
Polecam film "Tożsamość".
Kolejna świetna rola Liama Neesona. Bardzo dobry triller trzymający w napięciu z zaskakującym zakończeniem.
Kolejna świetna rola Liama Neesona. Bardzo dobry triller trzymający w napięciu z zaskakującym zakończeniem.
Polecam polskie klasyki typu Killer, Killerów dwóch, Chłopaki nie płaczą itp. To są najlepsze komedie na świecie!
Chciałem dzis polecić dwa dobre filmy.
Komediodramat "Nietykalni"- prod. francuskiej. Film z cyklu- ambitne kino. Mimo iż francuski (nie przepadam) naprawdę dobry film. Troche do śmichu troche do refleksji.
Drugi to "Tysiąc słów" z Eddi Murphym. Nie jest to jednak komedia w czystym słowa znaczeniu. Są oczywiście zabawne sceny i teksty- jakże by inaczej skoro gra Eddi, ale film zmusza też do przemysleń własnego życia i zachowania. Polecam
Komediodramat "Nietykalni"- prod. francuskiej. Film z cyklu- ambitne kino. Mimo iż francuski (nie przepadam) naprawdę dobry film. Troche do śmichu troche do refleksji.
Drugi to "Tysiąc słów" z Eddi Murphym. Nie jest to jednak komedia w czystym słowa znaczeniu. Są oczywiście zabawne sceny i teksty- jakże by inaczej skoro gra Eddi, ale film zmusza też do przemysleń własnego życia i zachowania. Polecam
| Sergio napisał/a: |
| prod. francuskiej. Film z cyklu- ambitne kino. Mimo iż francuski (nie przepadam) naprawdę dobry film |
A ja muszę przyznać, że francuskie kino jest jedyną z niewielu rzeczy która francuzom wyszła.
Nie robią lipy jak hollywood'zkie czachoje.y.
Lo Imposible
Ostatnio oglądałem, no i powiem -niezły wyciskacz łez.
Ostatnio oglądałem, no i powiem -niezły wyciskacz łez.
Uwielbiam Tarantino. Z tak wielu powodow, ze nie bede ich wszystkich wyliczac... Z pelna odpowiedzialnoscia polecam jego najnowszy obraz, czyli "Django Unchained".
Film, na ktorym mozna poplakac sie do lez ze smiechu, ale mozna sie tez poryczec z rozpaczy. Co nieco nietypowe, Tarantino porusza w tym obrazie problem niewolnictwa w dosc ciekawy sposob.
Jak przystalo na Tarantino jest dlugo, zabawnie, przerazajaco i bardzo brutalnie. 10/10.
PS. Tak owszem, jestem swiadoma braku polskich znakow
Film, na ktorym mozna poplakac sie do lez ze smiechu, ale mozna sie tez poryczec z rozpaczy. Co nieco nietypowe, Tarantino porusza w tym obrazie problem niewolnictwa w dosc ciekawy sposob.
Jak przystalo na Tarantino jest dlugo, zabawnie, przerazajaco i bardzo brutalnie. 10/10.
PS. Tak owszem, jestem swiadoma braku polskich znakow
W pełni popieram...django jest fe-no-me-nal-ny !
A ja napisze o najpaskudniejszym filmie wszechczasów jaki widziałam czyli "Ludzka stonoga 2. Jest to chyba najbardziej obrzydliwy film jaki powstał.
| kamila666 napisał/a: |
| A ja napisze o najpaskudniejszym filmie wszechczasów jaki widziałam czyli "Ludzka stonoga 2. Jest to chyba najbardziej obrzydliwy film jaki powstał. |
Oglądałem kawałek pierwszej części. Film ewidentnie produkowany dla dewiantów, zjobów - rynek USA.
tez to widziałem (pierwsza część) no i mowiąc delikatnie rozjebcył mnie.... jeden pozytyw to o,że nie szedł na jedno kopyto jak inne filmy, czyli nie pojawił się Bruce Willis i wszystkich uratował
Odpowiedz do tematu