|
|
MMI 2G |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Nie 22 Gru, 2013 17:52
|
|
|
Spisz wszystko co masz w adaptacji na kanałach od 1 do 21. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
jarecki01

Model: A6C6
Silnik: CAHA
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: avant

Postawił 1 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pon 23 Gru, 2013 11:45
|
|
|
adressword 07
kanały
1- 20480
2- 51
3- 100
4- 15
5- 10
6- 16
7- 0
8- 1
9- 2
10-1
11-37
12-0
13-0
14do15 połaczenie odrzucone
16-4
17-3
18-65535
19-3
20do21 połaczenie odrzucone |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 12:45
|
|
|
W MMI masz zakodowane Asystenta zmiany pasa ruchu, kierownicę multifunkcyjną oraz karoserię Sedan. Brakuje Tempomatu ACC, pakietu Ambient Light, Parktronika, systemu monitorowania ciśnienia w oponach, szyberdachu, pneumatycznego zawieszenia, czujnika deszczu, ustawiania foteli przód i tył, Asystenta utrzymania pasa ruchu, kamery cofania, ogrzewania Webasto oraz telefonu. Trochę "goło" w tym kodowaniu. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
jarecki01

|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 15:53
|
|
|
"goło",bo moje biedne auto nic więcej nie posiada.Jak wczesniej pisałem,wszystko działa oprócz dzwięku z radia.Przed wgraniem softu 5150 wszystko smigało.Chyba nie ma sensu kodować coś,czego nie mam? Chodzi o błędy,które się pojawiły.A może przyczyną jest złe wgranie softu pobranego z intera?
Znalezione bledy
0003 Sterownik
082F Zabezpieczenie elementów aktywne |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 17:53
|
|
|
Błąd 0003 oznacza uszkodzenie sterownika, ale zwóciłem uwagę, że pojawia się również, gdy jest źle zaadaptowany. Proponowałbym zaaplikowanie oryginalnego oprogramowania 4L0998961. Znajdują się w nim 3 CD z updatem do wersji 5570. Poszukaj go w necie, albo kup w ASO - koszt prawie 7€. Jeżeli stwierdzisz, że lepiej będzie kupić, to nie mów przy zamówieniu, że jest to update CD tylko jakiś kit reperacyjny. Inaczej Ci tego nie sprzedadzą. |
|
|
|
|
|
 |
jarecki01

|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 18:32
|
|
|
płyty dotarły,jutro przeinstaluje originalnymi cd
[ Dodano: Czw 02 Sty, 2014 13:48 ]
Nie pomogły oryginalne cd,botowałem na różne sposoby i dalej te same błędy.Tak jak wcześniej,wszystko działa oprócz dzwieku z radia.Myśle,że jest faktycznie uszkodzenie centralki lub jakiegoś stera.Już wymiękam
Już wszystko ok,wizyta w serwisie rozwiązała problem.Po zdjęciu cp wszystko śmiga. |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

Model: 100C4
Silnik: AAD
Zasilanie: benzyna+LPG; benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Maj 2009 Wszystkie posty: 236

Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wawa bielany
|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 14:37
|
|
|
Hej, podepnę sie pod temat.
Mam taką MMI 2G: SW: D3-HU 34.6.0. 0647
Czyli wersja oprogramowania dosyć stara - na innym forum dowiedziałem się, ze potrzebuję przeprowadzić update stopniowo: 2120 3460 4220 5150 5570, a nie od razu 5150 czy 5570 - prawda li to? |
|
|
|
|
|
 |
jarecki01

|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 15:11
|
|
|
Ja miałem 2120 i skoczyłem od razu na 5150,potem 5570,tym zestawem trzech płyt.
Z tym,że po spolszczeniu przeskoczyło automatycznie na 5150,ale wszyftkie funkcje pozostały,mapy 3d itp... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 15:55
|
|
|
| Dworek napisał/a: | Hej, podepnę sie pod temat.
Mam taką MMI 2G: SW: D3-HU 34.6.0. 0647
Czyli wersja oprogramowania dosyć stara - na innym forum dowiedziałem się, ze potrzebuję przeprowadzić update stopniowo: 2120 3460 4220 5150 5570, a nie od razu 5150 czy 5570 - prawda li to? |
Ja robię to etapami . Wrzucam najpierw CD1 z softem do 5150, a na koniec dopiero nakładkę z PL. |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 15:57
|
|
|
OK, bo już mi chcieli sprzedać 4 płyty za 200 zeta - oczywiście kopie oryginałów, nie oryginały.
OK, czyli najpierw 5150, a potem wersję 5570 która ma PL? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 16:03
|
|
|
| Dworek napisał/a: | OK, bo już mi chcieli sprzedać 4 płyty za 200 zeta - oczywiście kopie oryginałów, nie oryginały.
OK, czyli najpierw 5150, a potem wersję 5570 która ma PL? |
Oryginał w ASO kosztuje 6Euro |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 16:08
|
|
|
No czułem ze to jakiś szwindel. Jak zapytam w aso to mi sprzedadzą te płyty bez problemu? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 16:11
|
|
|
| Dworek napisał/a: | | No czułem ze to jakiś szwindel. Jak zapytam w aso to mi sprzedadzą te płyty bez problemu? |
Oczywiście, ale pod warunkiem jak powiesz przy zamówieniu, że to zestaw reperacyjny a nie Update CD. Płyty są tylko do użytku ASO. |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 16:17
|
|
|
Ummm reperacyjny, czyli że co? Że chcę sobie nareperować swoje MMI bo mam zepsute? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 16:31
|
|
|
| Dworek napisał/a: | | Ummm reperacyjny, czyli że co? Że chcę sobie nareperować swoje MMI bo mam zepsute? |
Przy podaniu nr ETKA wychodzi, że jest to zestaw naprawczy i nie ma żadnej wzmianki, że są to CD. Jeżeli serwisant będzie kumaty, to ci tego nie sprzeda. A jak nie będzie w temacie i spyta się co to jest, to odpowiesz, że też nie masz pojęcia masz taki prykas od swojego mechanika i Ci to sprowadzą. A jak będziesz mieć problem, to zrobię ci kopię. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » GPS i GSM |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |