Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Problem z ogrzewaniem [A6 C5]
Re: Problem z ogrzewaniem [A6 C5]
A czy zauważyłeś coś dziwnego w wyświetlaniu na LCD klimatyzacji?
nie,a powinienem? chciałem nawet sprawdzić błędy na panelu klimy, ale kolega nie miał juz czasu...
Skoro miałeś problemy z połączeniem, to powinieneś. Przy wysypanym sofcie zdarzają się problemy z połączeniem. Po załączeniu zapłonu LCD zaczyna mrugać przez kilkanaście sekund.
nic nie mruga, za to panel załacza sie dopiero po kilkunastu sekundach od odpalenia Wiesz może jak się dostać do klap i silniczków które steruja nadmuchem ciepłe-zimne?
Wiem. Nie jest to proste. Silniki są przykręcone do obudowy nawiewu która znajduje się pod konsolą.
Panel powinien się załączyć zaraz po załączeniu zapłonu - no może z bardzo małym opóźnieniem. Jezeli załącza się dość długo sugerowałbym prześwietlenie panela. Np podmiana innego panela powinna rozwiać wszystkie wątpliwości.
ok, w takim razie zaczne od podmianki panela, jeśli nie przyniesie to zamierzonego efektu, bedę walczył dalej. Ogólnie ta A6-tka ma więcej problemów natury elektromechanicznej, jak nie działające oświetlenie wnętrza, modół komfortu nie przyjmuje kodowaia.... ale to już na inny temat, jutro bedę dalej walczył
To są problemy czysto elektroniczne jak np akwarium pod podłogą które zakłóca pracę komfortu.
dokładnie, tym bardziej,że był kiedys problem z kałuza na podłodze..... mam jeszcze jedno pytanie czy w wersji popsutej (angielskiej
) odół komfortu nadal bedzie pod siedzeniem kierowcy?
Jest to manual czy automat?
manual 1,9 TDI
Sterownik powinien być po prawej stronie - kierowca. Po stronie pasażera jest sterownik automatycznej skrzyni biegów.
pzdr
śliczne dzięki
Mam zapytanie, otóż ogrzewanie w A6 z 2001r mojego kolegi grzeje bardzo dziwnie tzn. ciepłe powietrze leci tylko i włącznie na szybę i jedna kratke nawiewu ( prawa , po stronie kierowcy przy drzwiach) , natomiast zimne tak jak powinno. Próbowałem sprawdzic błędy klimy i ogrzewania, ale VAG nie chce połączyc się z klimatyzacją... podejrzewam którąś z klap , ale nie wiem nawet jak się do nich dostać.... jakieś sugestie?
| Pasiak napisał/a: |
| Mam zapytanie, otóż ogrzewanie w A6 z 2001r mojego kolegi grzeje bardzo dziwnie tzn. ciepłe powietrze leci tylko i włącznie na szybę i jedna kratke nawiewu ( prawa , po stronie kierowcy przy drzwiach) , natomiast zimne tak jak powinno. Próbowałem sprawdzic błędy klimy i ogrzewania, ale VAG nie chce połączyc się z klimatyzacją... podejrzewam którąś z klap , ale nie wiem nawet jak się do nich dostać.... jakieś sugestie? |
A czy zauważyłeś coś dziwnego w wyświetlaniu na LCD klimatyzacji?
| Adi202 napisał/a: | ||
A czy zauważyłeś coś dziwnego w wyświetlaniu na LCD klimatyzacji? |
| Pasiak napisał/a: | ||||
|
Skoro miałeś problemy z połączeniem, to powinieneś. Przy wysypanym sofcie zdarzają się problemy z połączeniem. Po załączeniu zapłonu LCD zaczyna mrugać przez kilkanaście sekund.
| Adi202 napisał/a: | ||||||
Skoro miałeś problemy z połączeniem, to powinieneś. Przy wysypanym sofcie zdarzają się problemy z połączeniem. Po załączeniu zapłonu LCD zaczyna mrugać przez kilkanaście sekund. |
| Wiesz może jak się dostać do klap i silniczków które steruja nadmuchem ciepłe-zimne? |
Wiem. Nie jest to proste. Silniki są przykręcone do obudowy nawiewu która znajduje się pod konsolą.
Wiem. Nie jest to proste. Silniki są przykręcone do obudowy nawiewu która znajduje się pod konsolą. |
| Ogólnie ta A6-tka ma więcej problemów natury elektromechanicznej, jak nie działające oświetlenie wnętrza, modół komfortu nie przyjmuje kodowaia.... ale to już na inny temat, jutro bedę dalej walczył |
To są problemy czysto elektroniczne jak np akwarium pod podłogą które zakłóca pracę komfortu.
To są problemy czysto elektroniczne jak np akwarium pod podłogą które zakłóca pracę komfortu. |
| Pasiak napisał/a: | ||||
|
Jest to manual czy automat?
| Adi202 napisał/a: | ||||||
Jest to manual czy automat? |
| Pasiak napisał/a: | ||||||||
|
Sterownik powinien być po prawej stronie - kierowca. Po stronie pasażera jest sterownik automatycznej skrzyni biegów.
pzdr
| Adi202 napisał/a: | ||||||||||
Sterownik powinien być po prawej stronie - kierowca. Po stronie pasażera jest sterownik automatycznej skrzyni biegów. pzdr |
Odpowiedz do tematu