Car Audio » Pomoc w podłączeniu Navi Plus w A6 C5
Odpowiedz do tematu

hehe, Adi wiem, że legalnie to można tylko w sklepie :) ale w sieci mozna znalezc wiele rzeczy :-D
Czy masz wersję Vaga która mógłbys polecic? ktora bedzie dobrze działała z kabelkiem K+can lub KKL?
A jak możesz udostępnic to juz w ogóle byłoby super. W weekend powalczyłbym w koncu z moim RNS :mrgreen:

Postaw piwo autorowi tego posta

Ja na co dzień używam nasz rodzimy VCP+K. Z programów które wędrują po sieci masz tylko opcję dla intrfejsów KKL lecz Golfa V tym nie zrobisz. Tak więc możesz zainwestować te 20 - 50zł w interfejs KKL i robić nim Audi, a do Golfa możesz wydać około 600zł na VCP bez linii K.

O widzisz teraz wszystko kumam. Kupie wiec tego kkl i pracuje nad moim A6 a z Golfem póki co dam sobie spokój.
Adi, czy byłbyś jeszcze tak pomocny i miałbyś jakiś link do vaga ? Bo są jakieś różne wersje i z wypowiedzi ludzi wynika ze się nie łączą itd

Z szukaniem programów, to raczej nie wykonalne - brak czasu, ale polecam VAG-COM w wersji 311. Bardzo stabilny.

Kolego Adi, wczoraj zastanowiłem się czy moja navi łapie sygnał. Podczas podróży ustawiłem navi na kompas i obracał się na zakrętach, ale przy piktogramie anteny były kropki.
Czy to oznacza że nie widzi satelit? Gdzie jest info o znalezionych satelitach w RNS-D ?

weider napisał/a:
Gdzie jest info o znalezionych satelitach w RNS-D ?

Odbiór satelit podglądniesz w ustawieniach nawigacji. Kliknij klawisz Mode pokrętłem zjedź na ustawienia i potwierdź. Na liście ustawień (chyba druga linia od góry) będzie widok GPS - pokrętłem najedź na to i potwierdź.

Witam mam inne pytanie odnośnie Navi Plus RNS-D bo mam autko od niedawa i po odłączeniu i naładowaniu akumulatora, owo radio nie wyłącza się razem z wyciągnięciem kluczyka i odwrotnie jak dotychczas było.
Sprawdzałem bezpiecznik jest podłączone wraz z telefonem i jest ok. Radia nie demontowałem, nic w instalacji nie grzebałem. O co może chodzić, nie za bardzo znalazłem o tym info.
Dziękuję z góry za informację i pomoc.

mk307 napisał/a:
O co może chodzić, nie za bardzo znalazłem o tym info.
Dziękuję z góry za informację i pomoc.

Brak napiecia na klemie 86s. Powodem może być uszkodzony bezpiecznik nr 43(5A) lub uszkodzona stacyjka.

Kolego odwiedz dział przywitan ;)

Odpowiedz do tematu