Car Audio » [v8 D11] Schemat kostki Bose
Odpowiedz do tematu
 [v8 D11] Schemat kostki Bose
Witam potrzebuję schemat podłączenia tylnych głośników a mianowicie kostki z 6-cioma pinami która idzie od radia do wzmacniacza tylnego głośnika.Oczywiście chodzi o audi v8. Pozdrawiam

Ps. znalazłem schemat :oops: ale ja nic z tego nie rozumiem chodzi mi tylko o to co idzie w danym kolorze kabelka w kostce.

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: Schemat kostki Bose
kapsel napisał/a:
Witam potrzebuję schemat podłączenia tylnych głośników a mianowicie kostki z 6-cioma pinami która idzie od radia do wzmacniacza tylnego głośnika.Oczywiście chodzi o audi v8. Pozdrawiam

Ps. znalazłem schemat :oops: ale ja nic z tego nie rozumiem chodzi mi tylko o to co idzie w danym kolorze kabelka w kostce.

Jakoś nie kojarzę 6-cio pinowej kostki przy Bose V8. Strona głośników ma 4 piny, a złącze radiowe jest 10 pinowe.
pzdr

Adi między głośnikiem a wzmacniaczem jest biała 6-cio pinowa kostka.Dwa kabelki idą na głośnik a te cztery właśnie przychodzą od radia.

kapsel napisał/a:
Adi między głośnikiem a wzmacniaczem jest biała 6-cio pinowa kostka.Dwa kabelki idą na głośnik a te cztery właśnie przychodzą od radia.

I nie można było tak od razu? :lol:
1 masa
2 głośnik +
3 głośnik -
4 zasilanie 12V
5 wejście -
6 wejście +

Adi pls kolorami bo u mnie wychodzi głośnik + i - jako środkowe kable .Z góry dzięki ;)

kapsel napisał/a:
Adi pls kolorami bo u mnie wychodzi głośnik + i - jako środkowe kable .Z góry dzięki ;)

Pod gniazdem na płycie wzmacniacza powinieneś mieć opis pinów. Od lewej strony czarny, czerwony, zielony, pomarańczowy, żółty i fioletowy.

Nie ma opisu i widziałem że już było grzebane przy wzmacniaczach bo przy jednym nie było obudowy z jednej strony. Ale już dam sobie radę według twoich podpowiedzi.Pozdrawiam

kapsel napisał/a:
Nie ma opisu i widziałem że już było grzebane przy wzmacniaczach bo przy jednym nie było obudowy z jednej strony. Ale już dam sobie radę według twoich podpowiedzi.Pozdrawiam

Opis jest, ale nadrukowany na płytce PCB pod białą osłoną wtyczki. Doszedłem do tego jak zmieniałem wtyczkę na kable :)

Temat uważam zamknięty ponieważ włożyłem wiązkę od S8 z ośmioma głośnikami i jest super ;)

Jak to z 8 głośnikami? zawsze myślałem, że w S8 było ich tylko 7 :P

k0niu86 napisał/a:
Jak to z 8 głośnikami? zawsze myślałem, że w S8 było ich tylko 7 :P

Licząc wysokotonowe, to jest ich 8.

Jak to? przecież są z przodu 4 (2 szerokopasmowe i 2 wysokotonowe) z tyłu 2 szerokopasmowe i 1 subłófer. Przynajmniej mi się tak wydaje :)

k0niu86 napisał/a:
Jak to? przecież są z przodu 4 (2 szerokopasmowe i 2 wysokotonowe) z tyłu 2 szerokopasmowe i 1 subłófer. Przynajmniej mi się tak wydaje :)

Subwoofera brak. W to miejsce są 2 woofery które robią z suba

Więc tak na podszybiu z przodu mam głośniczki , wysokotonowe w narożnikach górnych przedniej szyby ,drzwi przednie,drzwi tylne i dwa woofery na tylnej półce + dodatkowo sub który mam jeszcze z poprzedniego auta.Razem 11szt. Pięknie gra ;)

No to pewnie kosztowało swoje :) ja u siebie mam BOSE 4 głośniki, do tego sub na głośniku i wzmacniaczu BOSE, który sam zaprojektowałem i wykonałem, jest w miejscu rękawa na narty i zajmuje niewiele więcej miejsca, do tego 2 głośniki 10 cm w podszybiu zasilone bezpośrednio z radia :) też nieźle to gra :)

Do tego radyjko blaupunkta na karty SD ze zmieniarką w bagażniku na 10 CD

koszt całości nie przekroczył 300 złotych :P

Odpowiedz do tematu