| Cytat: |
| będę go musiał trochę zgłębić żeby niczego nie sknocic |
Technicy Audi już to zgłębili i nie sknocili. Jeśli na ssaniu jest za długo to trzeba szukać co powoduje taki stan rzeczy. Jeśli wszystko jest w normie a przeszkadza Ci hałas to VAG ma w ofercie też silniki 1.6, 1.8 etc.
Są o wiele cichsze
| eleszet napisał/a: |
| Cytat: | | będę go musiał trochę zgłębić żeby niczego nie sknocic |
Technicy Audi już to zgłębili i nie sknocili. Jeśli na ssaniu jest za długo to trzeba szukać co powoduje taki stan rzeczy. Jeśli wszystko jest w normie a przeszkadza Ci hałas to VAG ma w ofercie też silniki 1.6, 1.8 etc.
Są o wiele cichsze |
Też jestem zwolennikiem org. rozwiązań, ale nie zgodzę się, że wszystko to co wypuszcza salon jest super pięknie dopracowane i nie wymaga poprawek. Choćby głupie grzanie lusterek - grzeją non stop. Czy jest to potrzebne to już każdego indywidualna sprawa.
Co do silników, wiem że są 1.6 i 1.8, bo sam taki posiadam
Piona.
Silnik 1.8T ma raczej fajny odgłos. Sporo osób sie rozgląda za moją OOOO, gdy jedzie. Ja bym zostawił go w spokoju. Ale jak już chcesz modzić, to ssanie można imo oszukać odpinając SAI, które pompuje dodatkowe powietrze do silnika po uruchomieniu przez około minutę. Tylko wtedy wyskoczą błędy w sterowniku. Podobno SAI można wyciąć tylko w mapie.
| Cytat: |
| Też jestem zwolennikiem org. rozwiązań, ale nie zgodzę się, że wszystko to co wypuszcza salon jest super pięknie dopracowane i nie wymaga poprawek. |
Tu się z Tobą zgadzam. Ale ważne aby jeśli kombinuje się w takich kwestiach obserwować co się dzieje bo jednak można sobie stracić na żywotności motoru.
Dlatego temat jest na forum i w sumie dzięki za zainteresowanie i konstruktywne podpowiedzi
| weider napisał/a: |
| Choćby głupie grzanie lusterek - grzeją non stop. |
bo masz uszkodzone termisory we wkładach... przerabialiśmy już to wielokrotnie...
| Pasiak napisał/a: |
| weider napisał/a: | | Choćby głupie grzanie lusterek - grzeją non stop. | bo masz uszkodzone termisory we wkładach... przerabialiśmy już to wielokrotnie... |
Termistory są raczej okej, a temat lusterek został ogarnięty.
Ogarnąłeś go przez podpięcie do włącznika grzania szyby tylnej jak sobie przypominam chyba?
Ale ja nie miałem chyba nigdy tak żeby grzały mi non stop - aczkolwiek głowy nie dam za to.
Skoro Pasiak mówi że tam jest coś co to kontroluje to pewnie tak jest
Umnie tez cały czas nie grzeja ale mniejsza z tym kolega juz ogarnal temat
| eleszet napisał/a: |
Ogarnąłeś go przez podpięcie do włącznika grzania szyby tylnej jak sobie przypominam chyba?
Ale ja nie miałem chyba nigdy tak żeby grzały mi non stop - aczkolwiek głowy nie dam za to.
Skoro Pasiak mówi że tam jest coś co to kontroluje to pewnie tak jest |
Pasiak ma rację są tam wbudowane termistory, ale jak chlodno na dworze to lusterka praktycznie cały czas cieple. Ale nie o tym temat;) wiec go zostawmy