Pytajnik, czyli zielono mi ;) » Ssanie a obroty silnika
Odpowiedz do tematu

Cytat:
będę go musiał trochę zgłębić żeby niczego nie sknocic

Technicy Audi już to zgłębili i nie sknocili. Jeśli na ssaniu jest za długo to trzeba szukać co powoduje taki stan rzeczy. Jeśli wszystko jest w normie a przeszkadza Ci hałas to VAG ma w ofercie też silniki 1.6, 1.8 etc.
Są o wiele cichsze xD

Postaw piwo autorowi tego posta

eleszet napisał/a:
Cytat:
będę go musiał trochę zgłębić żeby niczego nie sknocic

Technicy Audi już to zgłębili i nie sknocili. Jeśli na ssaniu jest za długo to trzeba szukać co powoduje taki stan rzeczy. Jeśli wszystko jest w normie a przeszkadza Ci hałas to VAG ma w ofercie też silniki 1.6, 1.8 etc.
Są o wiele cichsze xD

Też jestem zwolennikiem org. rozwiązań, ale nie zgodzę się, że wszystko to co wypuszcza salon jest super pięknie dopracowane i nie wymaga poprawek. Choćby głupie grzanie lusterek - grzeją non stop. Czy jest to potrzebne to już każdego indywidualna sprawa.
Co do silników, wiem że są 1.6 i 1.8, bo sam taki posiadam :mrgreen:

Piona.

Silnik 1.8T ma raczej fajny odgłos. Sporo osób sie rozgląda za moją OOOO, gdy jedzie. Ja bym zostawił go w spokoju. Ale jak już chcesz modzić, to ssanie można imo oszukać odpinając SAI, które pompuje dodatkowe powietrze do silnika po uruchomieniu przez około minutę. Tylko wtedy wyskoczą błędy w sterowniku. Podobno SAI można wyciąć tylko w mapie.

Cytat:
Też jestem zwolennikiem org. rozwiązań, ale nie zgodzę się, że wszystko to co wypuszcza salon jest super pięknie dopracowane i nie wymaga poprawek.

Tu się z Tobą zgadzam. Ale ważne aby jeśli kombinuje się w takich kwestiach obserwować co się dzieje bo jednak można sobie stracić na żywotności motoru.

Dlatego temat jest na forum i w sumie dzięki za zainteresowanie i konstruktywne podpowiedzi :)

weider napisał/a:
Choćby głupie grzanie lusterek - grzeją non stop.
bo masz uszkodzone termisory we wkładach... przerabialiśmy już to wielokrotnie...

Pasiak napisał/a:
weider napisał/a:
Choćby głupie grzanie lusterek - grzeją non stop.
bo masz uszkodzone termisory we wkładach... przerabialiśmy już to wielokrotnie...

Termistory są raczej okej, a temat lusterek został ogarnięty.

Ogarnąłeś go przez podpięcie do włącznika grzania szyby tylnej jak sobie przypominam chyba?
Ale ja nie miałem chyba nigdy tak żeby grzały mi non stop - aczkolwiek głowy nie dam za to.
Skoro Pasiak mówi że tam jest coś co to kontroluje to pewnie tak jest :)

Umnie tez cały czas nie grzeja ale mniejsza z tym kolega juz ogarnal temat ;)

eleszet napisał/a:
Ogarnąłeś go przez podpięcie do włącznika grzania szyby tylnej jak sobie przypominam chyba?
Ale ja nie miałem chyba nigdy tak żeby grzały mi non stop - aczkolwiek głowy nie dam za to.
Skoro Pasiak mówi że tam jest coś co to kontroluje to pewnie tak jest :)

Pasiak ma rację są tam wbudowane termistory, ale jak chlodno na dworze to lusterka praktycznie cały czas cieple. Ale nie o tym temat;) wiec go zostawmy :)

Odpowiedz do tematu