| roger110 napisał/a: |
| Adi202 napisał/a: |
Dokładnie o nr11 | 11-tka jest szara , a pisałeś o czarnej , dlatego zaznaczyłem 10
Ps.nie ma sprawy , narazie mi Ecia śmiga |
Fakt, zamiast szara napisałem czara.
Ale wiadomo o co kaman.
A ja zamiast zamienić "cz" na "sz" po "r" dopisałem sobie "n" i tak to wyszło
Się zgadał ...........,ślepy z głuchym
Ostatnio zmieniony przez roger110 Pon 28 Gru, 2009 16:04, w całości zmieniany 2 razy
| roger110 napisał/a: |
Się zgadał ...........,ślepy z głuchym |
Dokładnie jak piszesz. Ja ślepy, a Ty głuchy.
Pzdr
wielkie dzięki chłopaki jak się będę dobrze czuł to jutro zdiagnozuję usterkę
teraz sytuacja znacznie się pogorszyła.... mianowicie wystarczy ,że przejadę ok.3km i dobranoc.... stoję. Poczekam jakieś 10-15 min. odpalam i jadę. Ale nie zawsze, bo niekiedy są trudności z odpaleniem, dopiero jak usłyszę pstryknięcie ( mniej więcej pod kierownicą) to auto odpala jak należy. A dziś po awaryjnym zjeździe na parking ok. godz. 16 postanowiłem zostawić auto i wrócić po nie ok. 20. Tak tez zrobiłem i.... lipton. raz załapała, ale usłyszałem to pstryknięcie i koniec. Już nie odpaliła.... jakieś sugestie?
nie wiem,,ale wale prost z mostu - dla mnie to brzmi jak czujnik Halla
| jimv8 napisał/a: |
| dla mnie to brzmi jak czujnik Halla |
z tym się zgodzę,że nie odpali jak jest ciepła, ale jak jest zimna??? A do tego gaśnie w czasie jazdy
Pasiak,
hall jest tylko urzadzenie elektroniczne i roznie to moze byc
nie jest drogi ale wymiane nie polecam. juz lepiej znalesc uzywany aparat zaplonowy.
a wymiana to dla ciebie 30 minut
jezeli sie okaze ze to nie byl hall, wiele pieniazkow i czasu nie tracisz
| jimv8 napisał/a: |
| jezeli sie okaze ze to nie byl hall, wiele pieniazkow i czasu nie tracisz |
tak,czy tak jutro będę miał halla, krokowiec i czujnik przepustnicy, wymienię wszystko tak na wszelki wypadek
a po świętach grubsza zabawa
| Pasiak napisał/a: |
.... jakieś sugestie? |
Nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się Twój problem z pompką centralnego zamka. Jeżeli pompka nie działa, to może ona robi problem, że raz odpalisz a raz nie.
Do czego zmierzam --- w modelach a w szczególności grubszych modelach Audi zanim powstał typowy immobilizer z pastylką w kluczu sterownik silnika zabezpieczany był centralnym zamkiem i gdy załączony był alarm, to auta nie uruchomiłeś. Efekt - można było sobie kręcić do skutku i nic.
pzdr
Nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się Twój problem z pompką centralnego zamka. Jeżeli pompka nie działa, to może ona robi problem, że raz odpalisz a raz nie.
Do czego zmierzam --- w modelach a w szczególności grubszych modelach Audi zanim powstał typowy immobilizer z pastylką w kluczu sterownik silnika zabezpieczany był centralnym zamkiem i gdy załączony był alarm, to auta nie uruchomiłeś. Efekt - można było sobie kręcić do skutku i nic.
pzdr |
czyli mam odłączyć pompkę? dobrze rozumiem?
| Adi202 napisał/a: | Nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się Twój problem z pompką centralnego zamka. Jeżeli pompka nie działa, to może ona robi problem, że raz odpalisz a raz nie.
pzdr | czyli mam odłączyć pompkę? dobrze rozumiem? |
Na odłączonej właśnie nie powinien odpalić. W mojej Vce mam identyczną pompkę jaką miałem w eSie. Ta pompka ma wyjście na blokadę - w zależności od typu silnika odłączała zapłon itd. Przy silnikach V8 odłączane było zasilanie sterownika silnika oraz sygnał z generatora G28 zwierany był do masy. Przy takiej opcji nie ma najmniejszej możliwości aby odpalić silnik.
pzdr
jak dla mnie praktycznie na 100% jest to czujnik polozenia walu.. czujniki sa dwa kolo siebie a jedyna mozliwoscia sprawdzenia ktory dziala jest kupienie dwoch i wstawienie na przemian.. koszt wcale nie jest delikatny bo z tego co pamietam mnie to kosztowalo 90GBP za sztuke (jeden byl walniety)..
| Na odłączonej właśnie nie powinien odpalić. W mojej Vce mam identyczną pompkę jaką miałem w eSie. Ta pompka ma wyjście na blokadę - w zależności od typu silnika odłączała zapłon itd. Przy silnikach V8 odłączane było zasilanie sterownika silnika oraz sygnał z generatora G28 zwierany był do masy. Przy takiej opcji nie ma najmniejszej możliwości aby odpalić silnik. |
a co z tym dziwnym pstrykaniem w okolicach półki pod kierownicą? Jak pstryknie to odpala....
| Adi202 napisał/a: | | Na odłączonej właśnie nie powinien odpalić. W mojej Vce mam identyczną pompkę jaką miałem w eSie. Ta pompka ma wyjście na blokadę - w zależności od typu silnika odłączała zapłon itd. Przy silnikach V8 odłączane było zasilanie sterownika silnika oraz sygnał z generatora G28 zwierany był do masy. Przy takiej opcji nie ma najmniejszej możliwości aby odpalić silnik. | a co z tym dziwnym pstrykaniem w okolicach półki pod kierownicą? Jak pstryknie to odpala.... |
Może to przekaźnik który załącza zasilanie sterownika?