Elektryka i elektronika » [V8 D11]jak się zagrzeje to gaśnie...
Odpowiedz do tematu

roger110 napisał/a:
Adi202 napisał/a:

Dokładnie o nr11
11-tka jest szara , a pisałeś o czarnej , dlatego zaznaczyłem 10 :-P
Ps.nie ma sprawy , narazie mi Ecia śmiga ;-)

Fakt, zamiast szara napisałem czara. :-/ Ale wiadomo o co kaman. :-P

Postaw piwo autorowi tego posta

Adi202 napisał/a:
czara
:mrgreen: :mrgreen: A ja zamiast zamienić "cz" na "sz" po "r" dopisałem sobie "n" i tak to wyszło :lol:
Się zgadał ...........,ślepy z głuchym :lol: :lol: :lol:

roger110 napisał/a:

Się zgadał ...........,ślepy z głuchym :lol: :lol: :lol:

Dokładnie jak piszesz. Ja ślepy, a Ty głuchy. ;)
Pzdr

wielkie dzięki chłopaki jak się będę dobrze czuł to jutro zdiagnozuję usterkę ;audi;

teraz sytuacja znacznie się pogorszyła.... mianowicie wystarczy ,że przejadę ok.3km i dobranoc.... stoję. Poczekam jakieś 10-15 min. odpalam i jadę. Ale nie zawsze, bo niekiedy są trudności z odpaleniem, dopiero jak usłyszę pstryknięcie ( mniej więcej pod kierownicą) to auto odpala jak należy. A dziś po awaryjnym zjeździe na parking ok. godz. 16 postanowiłem zostawić auto i wrócić po nie ok. 20. Tak tez zrobiłem i.... lipton. raz załapała, ale usłyszałem to pstryknięcie i koniec. Już nie odpaliła.... jakieś sugestie? :mur:

nie wiem,,ale wale prost z mostu - dla mnie to brzmi jak czujnik Halla

jimv8 napisał/a:
dla mnie to brzmi jak czujnik Halla
z tym się zgodzę,że nie odpali jak jest ciepła, ale jak jest zimna??? A do tego gaśnie w czasie jazdy :roll:

Pasiak,
hall jest tylko urzadzenie elektroniczne i roznie to moze byc :)
nie jest drogi ale wymiane nie polecam. juz lepiej znalesc uzywany aparat zaplonowy.
a wymiana to dla ciebie 30 minut :)

jezeli sie okaze ze to nie byl hall, wiele pieniazkow i czasu nie tracisz

jimv8 napisał/a:
jezeli sie okaze ze to nie byl hall, wiele pieniazkow i czasu nie tracisz
tak,czy tak jutro będę miał halla, krokowiec i czujnik przepustnicy, wymienię wszystko tak na wszelki wypadek ;) a po świętach grubsza zabawa :roll:

Pasiak napisał/a:
.... jakieś sugestie? :mur:

Nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się Twój problem z pompką centralnego zamka. Jeżeli pompka nie działa, to może ona robi problem, że raz odpalisz a raz nie.
Do czego zmierzam --- w modelach a w szczególności grubszych modelach Audi zanim powstał typowy immobilizer z pastylką w kluczu sterownik silnika zabezpieczany był centralnym zamkiem i gdy załączony był alarm, to auta nie uruchomiłeś. Efekt - można było sobie kręcić do skutku i nic.
pzdr

Adi202 napisał/a:
Nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się Twój problem z pompką centralnego zamka. Jeżeli pompka nie działa, to może ona robi problem, że raz odpalisz a raz nie.
Do czego zmierzam --- w modelach a w szczególności grubszych modelach Audi zanim powstał typowy immobilizer z pastylką w kluczu sterownik silnika zabezpieczany był centralnym zamkiem i gdy załączony był alarm, to auta nie uruchomiłeś. Efekt - można było sobie kręcić do skutku i nic.
pzdr
czyli mam odłączyć pompkę? dobrze rozumiem?

Pasiak napisał/a:
Adi202 napisał/a:
pzdr
czyli mam odłączyć pompkę? dobrze rozumiem?

Na odłączonej właśnie nie powinien odpalić. W mojej Vce mam identyczną pompkę jaką miałem w eSie. Ta pompka ma wyjście na blokadę - w zależności od typu silnika odłączała zapłon itd. Przy silnikach V8 odłączane było zasilanie sterownika silnika oraz sygnał z generatora G28 zwierany był do masy. Przy takiej opcji nie ma najmniejszej możliwości aby odpalić silnik.
pzdr

jak dla mnie praktycznie na 100% jest to czujnik polozenia walu.. czujniki sa dwa kolo siebie a jedyna mozliwoscia sprawdzenia ktory dziala jest kupienie dwoch i wstawienie na przemian.. koszt wcale nie jest delikatny bo z tego co pamietam mnie to kosztowalo 90GBP za sztuke (jeden byl walniety)..
:arrow:

Adi202 napisał/a:
Na odłączonej właśnie nie powinien odpalić. W mojej Vce mam identyczną pompkę jaką miałem w eSie. Ta pompka ma wyjście na blokadę - w zależności od typu silnika odłączała zapłon itd. Przy silnikach V8 odłączane było zasilanie sterownika silnika oraz sygnał z generatora G28 zwierany był do masy. Przy takiej opcji nie ma najmniejszej możliwości aby odpalić silnik.
a co z tym dziwnym pstrykaniem w okolicach półki pod kierownicą? Jak pstryknie to odpala....

Pasiak napisał/a:
Adi202 napisał/a:
a co z tym dziwnym pstrykaniem w okolicach półki pod kierownicą? Jak pstryknie to odpala....

Może to przekaźnik który załącza zasilanie sterownika?

Odpowiedz do tematu