Elektryka i elektronika » [100 C3]Bezpeicznik od spryskiwaczy
Odpowiedz do tematu

Krzyhoo napisał/a:
Adi202 napisał/a:

Ten krążek możesz zsunąć z kierownicy, przylutować przewód i ponownie założyć na kierkę.
pzdr

Przewody łączone są od góry pompki.

Jaki krążek? Duży czarny od spodu kiery?

Co do pompki to ja nie wiem gdzie w oglóle ona jest? Od baniaka idzie tylko czarna rurka prosto do spryskiwaczy na masce.

Dokładnie. Ten czarny krążek możesz swobodnie bez ryzyka uszkodzenia zdemontować. Po jego zdemontowaniu kierka będzie wyglądać jak na foto.

Pompka spryskiwacza jest zamontowana na samym dole zbiornika. Aby tam się dostać powinieneś odkręcić fartuch nadkola, lub zdemontować reflektor.
pzdr

Postaw piwo autorowi tego posta

Okiej, wobec teog spryskiwacz zostawię sobie na weekend bo dzi tego nie rozkręcę, ale co do kiery to właśńie ten poziom osiągnąłem, czy ty teraz dla mnie odkręciłeś kierę żbey mi to pokazać?! :shock:
Tylko co teraz z tym plastikiem, jak go reozebrać żeby nie połamać?

Krzyhoo napisał/a:
Okiej, wobec teog spryskiwacz zostawię sobie na weekend bo dzi tego nie rozkręcę, ale co do kiery to właśńie ten poziom osiągnąłem, czy ty teraz dla mnie odkręciłeś kierę żbey mi to pokazać?! :shock:
Tylko co teraz z tym plastikiem, jak go reozebrać żeby nie połamać?

Taki szybki Lopez to ja nie jestem ;) kierkę mam do celów edukacyjnych. Plastik musisz podważać po kolei z kilku stron. W ten sposób nie połamiesz go i szybciej zdemontujesz.
pzdr

Wystawiono 1 piw(a):
Krzyhoo

Wibec tego już chyba nie ma przeszkód, czapka z głowy Adi, zresztą jak zawsze.
Pozostalym również bardzo dziękuję, :)

co do pompki spryskiwacza to powinna być zabudowana w samym zbiorniczku,tu jest akurat zbiornik od spryskiwaczy reflektorów , ale też od c3 i poza samym kształtem zbiornika niczym się nie różni od Twojego,mam tu na myśli kształt pompki

Wystawiono 1 piw(a):
Krzyhoo

Pasiak napisał/a:
co do pompki spryskiwacza to powinna być zabudowana w samym zbiorniczku,tu jest akurat zbiornik od spryskiwaczy reflektorów , ale też od c3 i poza samym kształtem zbiornika niczym się nie różni od Twojego,mam tu na myśli kształt pompki

Baaardzo dziękuję, bedę grzebał w weekend, a co do kiery, już mogę hałasować/klaksonić na drodze, :mrgreen:

[ Dodano: Nie 31 Maj, 2009 23:00 ]
Witam, więc Waszą radą,
przez reflektor wyciągnąłem spryskiwacz, podpiąlem na krótko i cisza, więc wszystko jasne :cry:
Padła pompka, teraz muszę potropić i qpić, :roll:

Odpowiedz do tematu