jutro zobaczę bezpiecznik od klaksonu ale nie wiem czy to pomoże spryskiwaczom?!
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[100 C3]Bezpeicznik od spryskiwaczy
W kierownicy , dokładnie w tym dekielku , który osłania nakrętkę kierownicy ,powinna być wsuwka na ten kabelek , tu go dopinasz
Z drugiej strony powinien dochodzić do takiego " języczka" na kole kierownicy. Od spodu jak spojrzysz na kierę powinien wystawać taki "języczek" powinien być na sprężynce ( można go wcisnąć) do niego powinien być przytwierdzony drugi koniec w/w kabelka
Czy po próbie uruchomienia spryskiwaczy załącza się wycieraczka?
pzdr
Tak ale nie psika
A kiere wobec tego ściągnę i sprawdzę te kabelki,
próbowałes ppodpiąć silniczek z pompki spryskiwaczy bezpośrednio pod akumulator? wg. mnie to pompka wysiadła...
Potwierdzam wypowiedź kolegi.
pzdr
No więc pierwsze podejście to klapa, może dla Was to dziwne ale nie mogę zlokalizować tej pompki ani żadnych kabelków w rejonie baniaka spryskiwacza. Szukałem, macałem i nici...
Czyli nie widzisz kabli?
A jak teraz przylutować ten kabelek jak to jest w "dziurce" z plastikowym kołkiem, który się kręci ale nie mogę go wyciągnąć bo jest bardzo kruchy i już go uszkodziłem
, nie ma tam dojścia
[ Dodano: Sro 27 Maj, 2009 18:42 ]
widzę i lokalizuję tylko rurkę co idzie do spryskiwacza ale nawet już nie wiem gdzie wchodzi w baniak bo nic nie widać, ciasno
, żadnych kabelków ani nic nie widzę, no ale mogę źle patrzać i szukać, majchrem jak Wy to ja zdecydowanie nie jestem
Ten krążek możesz zsunąć z kierownicy, przylutować przewód i ponownie założyć na kierkę.
pzdr
Przewody łączone są od góry pompki.
Jaki krążek? Duży czarny od spodu kiery?
Co do pompki to ja nie wiem gdzie w oglóle ona jest? Od baniaka idzie tylko czarna rurka prosto do spryskiwaczy na masce.
[ Dodano: Sro 27 Maj, 2009 18:57 ]
Krążek się zsunął, jest postęp
ale co dalej, ten języczek jest w plastikowym kołku i to właśnie on się tak kruszy
jest jakiś, patrzyłem w spisie i nie ma nic o spryskiwaczach, a nagle przestał mi działać klakson i spryskiwacze,
jutro zobaczę bezpiecznik od klaksonu ale nie wiem czy to pomoże spryskiwaczom?!
a pod kierą sprawdzałeś bezpieczniki
Nie, nawet nie wiedziałem że pod keirą mam bezpieczniki,
Klakson się już rozwiązał, urwał mi się kabel w samej kierownicy i teraz nie wiem gdzie go podłączyć bo drugiego końca nie widać,
a w ogóle się da???
Klakson się już rozwiązał, urwał mi się kabel w samej kierownicy i teraz nie wiem gdzie go podłączyć bo drugiego końca nie widać,
a w ogóle się da???| Krzyhoo napisał/a: |
| urwał mi się kabel w samej kierownicy i teraz nie wiem gdzie go podłączyć |
Nie no to wiem, ale wsuwka jest na miejscu i kawałek kabelka, urwał się z drugiej strony,
Czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za pracę spryskiwaczy???
Jakieś pandeum kuna, lawinowe problemy
Czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za pracę spryskiwaczy???
Jakieś pandeum kuna, lawinowe problemy
| Krzyhoo napisał/a: |
urwał się z drugiej strony, |
Nie no to wiem, ale wsuwka jest na miejscu i kawałek kabelka, urwał się z drugiej strony,
Czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za pracę spryskiwaczy??? Jakieś pandeum kuna, lawinowe problemy |
Czy po próbie uruchomienia spryskiwaczy załącza się wycieraczka?
pzdr
| Adi202 napisał/a: | ||
Czy po próbie uruchomienia spryskiwaczy załącza się wycieraczka? pzdr |
Tak ale nie psika
A kiere wobec tego ściągnę i sprawdzę te kabelki,
| Krzyhoo napisał/a: | ||||
Tak ale nie psika A kiere wobec tego ściągnę i sprawdzę te kabelki, |
| Pasiak napisał/a: |
| próbowałes ppodpiąć silniczek z pompki spryskiwaczy bezpośrednio pod akumulator? wg. mnie to pompka wysiadła... |
Potwierdzam wypowiedź kolegi.
pzdr
| Pasiak napisał/a: |
| próbowałes ppodpiąć silniczek z pompki spryskiwaczy bezpośrednio pod akumulator? wg. mnie to pompka wysiadła... |
No więc pierwsze podejście to klapa, może dla Was to dziwne ale nie mogę zlokalizować tej pompki ani żadnych kabelków w rejonie baniaka spryskiwacza. Szukałem, macałem i nici...
|
No więc pierwsze podejście to klapa, może dla Was to dziwne ale nie mogę zlokalizować tej pompki ani żadnych kabelków w rejonie baniaka spryskiwacza. Szukałem, macałem i nici... |
Czyli nie widzisz kabli?
| roger110 napisał/a: | ||
|
A jak teraz przylutować ten kabelek jak to jest w "dziurce" z plastikowym kołkiem, który się kręci ale nie mogę go wyciągnąć bo jest bardzo kruchy i już go uszkodziłem
, nie ma tam dojścia [ Dodano: Sro 27 Maj, 2009 18:42 ]
| Adi202 napisał/a: |
|
Czyli nie widzisz kabli? |
widzę i lokalizuję tylko rurkę co idzie do spryskiwacza ale nawet już nie wiem gdzie wchodzi w baniak bo nic nie widać, ciasno
, żadnych kabelków ani nic nie widzę, no ale mogę źle patrzać i szukać, majchrem jak Wy to ja zdecydowanie nie jestem
| Krzyhoo napisał/a: | ||||
A jak teraz przylutować ten kabelek jak to jest w "dziurce" z plastikowym kołkiem, który się kręci ale nie mogę go wyciągnąć bo jest bardzo kruchy i już go uszkodziłem , nie ma tam dojścia |
Ten krążek możesz zsunąć z kierownicy, przylutować przewód i ponownie założyć na kierkę.
pzdr
Przewody łączone są od góry pompki.
| Adi202 napisał/a: |
|
Ten krążek możesz zsunąć z kierownicy, przylutować przewód i ponownie założyć na kierkę. pzdr Przewody łączone są od góry pompki. |
Jaki krążek? Duży czarny od spodu kiery?
Co do pompki to ja nie wiem gdzie w oglóle ona jest? Od baniaka idzie tylko czarna rurka prosto do spryskiwaczy na masce.
[ Dodano: Sro 27 Maj, 2009 18:57 ]
Krążek się zsunął, jest postęp
Odpowiedz do tematu