Elementy silnika » [100 C4] Wyciek p³ynu ch³odz±cego silnik
Odpowiedz do tematu

Dziêêêki za pomoc, namierzy³em drania:

ETKA pokazuje 1.5 Eura, nie wykosztujê siê :-)

Postaw piwo autorowi tego posta

Dworek napisa³/a:

ETKA pokazuje 1.5 Eura, nie wykosztujê siê :-)

No na to wygl±da. :mrgreen:

Czy w avancie te¿ jest taki otwór przez który mo¿e wyciekaæ p³yn?
Po przejechaniu oko³o 7km zbiornik p³ynu ch³odnicy jest prawie pusty, widaæ ¿e jakby spod silika gdzie¶ wycieka³o. Jestem nad morzem a tu dzi¶ taki pech. :-/

kamila666 napisa³/a:
Czy w avancie te¿ jest taki otwór przez który mo¿e wyciekaæ p³yn?
Po przejechaniu oko³o 7km zbiornik p³ynu ch³odnicy jest prawie pusty, widaæ ¿e jakby spod silika gdzie¶ wycieka³o. Jestem nad morzem a tu dzi¶ taki pech. :-/

Ka¿dy silnik ma taki otwór. Proponowa³bym jednak dok³adnie przegl±dn±æ wszystkie przewody gumowe. Wyciek p³ynu, to jeszcze nie tragedia - zawsze mo¿na temu jako¶ zaradziæ.

kamila666,
je¿eli nie znajdziecie wycieku w przewodach jak ADI opisywa³, to mo¿e to byæ pompa wody, ma ma³y otworek w obudowie pompy przes który wycieka p³yn gdy pompa ma nieszczelny uszczelniacz. co¶ mi ¶wita ¿e robi³a¶ jakis zabieg z silnikiem?? pompe wymieniali??

Adi202, jimv8, mieliscie racje. W Dar³owie fachowcy wymienili pompe wody oraz w±¿ który przy samej ch³odnicy przepuscza³ p³yn. P³ynu do zbiornika musia³am dolewaæ chyba od pó³ roku. Czyta³am na innym forum ¿e jesli p³ynu ubywa to jest normalne przy lpg, dlatego nic z tym nie robi³am. Wcze¶niej napisa³am pech, ale teraz ciesze sie ¿e mam ju¿ to zrobione i bedzie spokój z dolewkami. Zaskoczy³o mnie jednak ¿e z t± napraw± Panowie uwinêli siê w ponad 2 godziny. Inne auta te¿ naprawiali nie tylko moje. W Raciborzu by³ by to problem, musia³abym zostawiæ auto na ca³y dzieñ, umawiaæ siê na przysz³y tydzieñ. Tak¿e poza pogod± jest ju¿ wszystko oki :-D

jimv8, jaki¶ czas temu wymieni³am króciec

dobrze ¿e wszystko szybko i sprawnie posz³o :)

Odpowiedz do tematu

Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum

Dodaj temat do Ulubionych

Skocz do:  

Losowe tematy » Elementy silnika  

[ IP: 216.73.216.75 ]
[ Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ]