Witam, Wczoraj rozkręcałem w swoim aucie Audi 80 B2 rok 85' (przejściówka) tunel środkowy, po wyjęciu go z tyłu było okablowanie które było zakończone takimi złączami
tylko to okrągłe gdzieś tam z tyłu opaską złapane, do prostokątnego złącza jest wpinane złącze które jest dalej dzielone na kable
(na tej wiązce kabli jest karteczka na której pisze 811 971 685 AM) do radia, zapalniczki i do 2 żarówek (nie wiem do czego mają niby służyć) a okrągła wtyczka była odpięta więc ją wpiąłem, po jej wpięciu wywala mi bezpiecznik. Od czego to może być co prawda cały czas jeździłem bez wpiętej tej wtyczki ale mnie ciekawi co to może być.
okrągła wtyczka może być od podgrzewania foteli a "płaski" nie mam pojęcia do czego
Nie jestem pewien kolorów przewodów, ale wygląda mi na to, że jest to połączenie wiązki anteny samochodowej (zasilanie).
pzdr
Zamieszczam szkice rysunków żeby przybliżyć kolory i jak to jest podłączone
1.
1 - 2 jasno niebieskie z ciemnym niebieskim paskiem (cieniutkie)
2 - biały (cieniutki)
3 - 2 czerwone ( cieniutki z niebieskim paskiem i grubszy z niebieskim paskiem)
4 - 2 brązowe ( jeden cieniutki i drugi grubszy)
5 - niebiesko czarny (grubszy)
6 - pusty
2.
1 - 2 brązowe (cieniutkie)
2 - ciemny niebieski z czarnym paskiem (grubszy)
3.
1 - 2 czerwono-czarne ( jeden cieniutki drugi grubszy)
2 - brązowy (grubszy)
3 - Niebieski z ciemnym niebieskim paskiem (grubszy)
4 - Biały (cieniutki)
4.
1 - 2 czerwono-czarne (cieniutkie)
2 - 2 białe (cieniutkie)
A tutaj szkic odczepianej wiązki:
Sorry, za taką amatorszczyznę ale nie jestem elektrykiem choć skończyłem szkolę elektryczną

No i właśnie jak podepnę szerokie wejście to wszystko gra a jak tylko podepnę wejścia okrągłe ze sobą to wywala bezpiecznik. Nie wiem kto tą instalacje prowadził i czy to jest fabryczna instalacja ale myślę że ktoś tu zamotał w niej. Aha na drugim rysunku to kółeczko z X to też żaróweczka, która defakto i tak nie świeci.