|
[a3 98'] Problem z orginalna koscia ISO |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 09 Maj, 2012 23:55
|
|
|
Sygnał kanałów lewego i prawego na pewno będziesz musiał podłaczyć przez RCA. Opis przewodów postaram umieścić w wolnej chwili.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 12 Maj, 2012 13:31
|
|
|
Witam!
Myślę, że częściowo udało mi się rozwiązać problem z uruchomieniem tego subwoofera. Udało mi się znaleźć opis podłączenia
tylko jest jeszcze jeden problem podobno musi być jeszcze moduł, który rozkodowuje sygnał do oryginalnego subwoofera i podobno to działa.
http://allegro.pl/modul-a...2271621350.html
Na razie tego modułu nie posiadam więc tego nie sprawdzę, ale dzięki za pomoc Adi202.
Pozdro |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 12 Maj, 2012 20:20
|
|
|
Ten moduł nie jest tobie potrzebny. Pod wejście subwoofera podłacz się bezpośrednio z RCA i będzie grało prawie jak oryginał. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 13 Maj, 2012 18:26
|
|
|
Podpiolem pod zaciski 7 i 6 jako sygnał, 1 i 4 jako zasilanie jak mi rysunek przedstawia.
Subwoofer mi nie ruszył. Nie wiem albo coś źle robię lub Subwoofer jest zepsuty. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 13 Maj, 2012 21:12
|
|
|
Zapomniałeś o pinie 8 i 5. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 14 Maj, 2012 20:37
|
|
|
Czyli muszę podpiąć pin 5 z A4, a pin 8 z A5
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 14 Maj, 2012 21:27
|
|
|
Pin 8 to wspólna masa kanałów czyli podpinasz do masy RCA. Pin 5 pod A5 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 20 Maj, 2012 19:46
|
|
|
Dzięki Adi202 za pomoc bez Ciebie bym sobie nie poradził wczoraj przetestowałem i chodzi jak ta lala . Jeszcze raz dzięki.
pozdro |
|
|
|
|
|
 |
domolek

Model: A3 8L
Silnik: AGR
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: Hatchback

|
Wysłany: Wto 29 Sty, 2013 13:16
|
|
|
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum otoz przeczytalem caly temat ale nie moge dojsc do odpowiedzi poniewaz posiadam oryginalne naglosnienie tj. pasywny przod i aktywny tyl plus subwoofer nokia chcialbym podlaczyc calosc pod radio pioneer z czterema wyjsciami rca i czy jets mozliwosc podlaczenia pod 2 rca glosnikow tylnich pod kolejne 2 subwoofera i oczywiscie przod pod wzmacniacz radia tak abym mogl osobno z radia sterowac subwooferem a osobno glosnikami tylnimi aby ten sam sygnal nie szedl na glosniki tylne co na subwoofer. Bede wdzieczny ze wszelkie odpowiedzi. Dodam ze mam oryginalne kostki a moje Audi to A3 z roku 1999. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 29 Sty, 2013 16:55
|
|
|
Nie ma takiej możliwości. Tzn jest, ale musiałbyś przerobić całe oryginalne nagłośnienie i dorzucić wiązkę przewodów. |
|
|
|
|
|
 |
domolek

|
Wysłany: Wto 29 Sty, 2013 20:43
|
|
|
Rozumiem i dziekuje za odpowiedz teraz mam drugie pytanie czy w takim wypadku lepiej przerobic kostke C na zlacza RCA i doprowadzic zasilania do wzmacniacza ktory zasili subwoofer plus glosniki tyl ale jednoczesnie poda z wyjsc RCA radia ten sam sygnal na glosniki tylne i sub czy lepiej pozostac (poniewaz teraz tego uzywam) przy takiej przejsciowce
http://allegro.pl/audi-a2...2932979092.html
czy odczuje roznice ?? czy jest to gra warta swieczki z gory dziekuje za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 30 Sty, 2013 00:07
|
|
|
Lepiej będzie podłączyć się przez wyjścia głośnikowe. Ten adapter z linku jest OK. |
|
|
|
|
|
 |
domolek

|
Wysłany: Sro 30 Sty, 2013 12:29
|
|
|
Dziekuje serdecznie za odpowiedzi. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 17:55
|
|
|
Witam, mam problem z podłączeniem radyjka.
NIedawno kupiłem A3 (niestety bez radia). Poprzedni właściciel zapeniał mnie ze jeżdził bez radia i nie wie jakie radio było poprzednio zamontowane.
W przewodach było coś kominowane, ponieważ jest zamontowana wtyczka mini ISO ( zółta) do głośników. Jest adapter jednak "luzem". Zauważyłem brak głośników z tyłu. W drzwiach są.
Próbowałem podłączyć tak jak umiem, ale asem nie jestem.
Nie mam prądu podtrzymania ponieważ radio gra tylko na stacyjce ( nieraz nie działa tylko miga, chyba cos nie tak z prądami). Zarówno z adapterem jak i bez niego działa sam subwoofer, nie moge znaleźć głośników przednich w żaden sposób
MOje audi: 1.6b, '99
Prosze o pomoc! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 18:53
|
|
|
Zrób fotkę tych wtyczek. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|