Skrzynie automatyczne » [A4 2.5 TDI Quattro] Jaka to skrzynia
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
 [A4 2.5 TDI Quattro] Jaka to skrzynia
Witam posiadam Audi A4 2.5 TDI QUATTRO i mam do was pytanie.Jaki ja mam rodzaj skrzyni bo nikt nie wie nawet w salonie audi dokładnie nie potrafią sie okreslic.Jeden mi mowi tiptronic drugi multitronic lub DSG.Pomózcie...

Postaw piwo autorowi tego posta

Czy obok "wajchy" masz cyferki 1, 2 , 3 itd ? Jeśli tak to najprawdopodobniej tiptronic , jeśli nie to multi . Zrób zdjęcie najlepiej i wrzuć na forum.
Ps. Jak to w salonie nie wiedzą :wysmiewacz:

air40 napisał/a:
Jaki ja mam rodzaj skrzyni bo nikt nie wie nawet w salonie audi dokładnie nie potrafią sie okreslic

Zmień salon, bo to jest tak smutne, że aż śmieszne. Jak w salonie nie potrafią odróżnić zwykłego automatu od dwusprzęgłowego, to ja im życzę powodzenia :shock:
O ile dobrze się orientuję DSG była montowana w 2003 tylko w TT.
Wydaje mi się, że najprościej będzie jak spojrzysz na listę kodów wyposażenia dodatkowego - tam z reguły po kodzie jest oznaczona skrzynia.

Biegi jeżeli chcę recznie zmiemiać to tylo mogę w kierownicy lub go podciągać to wajchą w prawo.Ponad to mam jeszcze opcje jazdy sportowej...

air40 napisał/a:
Biegi jeżeli chcę recznie zmiemiać to tylo mogę w kierownicy lub go podciągać to wajchą w prawo.Ponad to mam jeszcze opcje jazdy sportowej...

W takim razie przy quattro wydaje mi się, że masz Tiptronic (przemawia za tym również fakt opcji "S") --> Sprawdź sobie na liście, jest ona z reguły przyklejona w zagłębieniu koła zapasowego lub jak masz książkę serwisową oryginalną na pierwszej stronie. Z tego co ja wyczytałam, przy quattro w A4 montowane były tylko tiptronic ( multitronic przy napędzie przednim). Jak się mylę - poprawcie ;-)
0G7 = Tiptronic

A tiptronic jest awaryjna jak tak multitronic?

Uwagi obslugi forum:
To jest temat rzeka do innego działu.
BTW - zwracaj więcej uwagi na ostateczny wygląd postów ;)
szynszylek

Dużo mniej i tańsza w naprawie a co szynszylek, napisała święta prawda. To czy zmieniasz łopatkami , czy "wajchą" małe piwo . Czy masz stopnie biegów obok wajchy !!!

quattro= tiptronic
fwd = multitronic
Tiptronic = dobra skrzynia
Multitronic, że tak powiem, ma humory ;-)

[ Dodano: Czw 24 Mar, 2011 21:27 ]
Oczywiście Anetko, nie mylisz się :-)

Sądząc po Twoim profilu i opisie Audi mogę w ciemno napisać, że masz Tiptronic czyli najzwyklejszą automatyczną skrzynię biegów.
I tak jak napisała koleżanka - zmień serwis, bo strach takim auto oddać do naprawy.
pzdr

Dobra wielkie thx temat do zamknięcia

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi