| zbyszek_7 napisał/a: |
| Muszę przełożyć to immo bo stary kluczyk mam bardzo zniszczony i przełożyłem tylko sam grot do nowego scyzoryka. Tylko pytanie teraz co z immobilaiserem bo nie odpalę samochody nowym scyzorykiem. Da się otworzyć go żeby wymienić immo? A Vagiem nie da rady tego zrobić? (scyzoryk był już używany w innym samochodzie) |
Jeżeli był już używany w innym samochodzie to go nie dopiszesz. Dopisać możesz tylko nowy transponder. Co do rozebrania "główki", to musisz odkręcić śrubkę która znajduje się pod logo Audi. Transponder to zielona szklana fiolka. Zaznaczam szklana z bardzo cienkiego szkła. Jeżeli uda ci się to wyciągnąć to będziesz mistrzem świata. Jeżeli nie uda się, to masz problem - chyba że masz kilka kluczy. Ja transpondery wyciągam na gorąco dmuchając gorącym powietrzem przez dyszę 4mm. Plastik robi się plastyczny i klej który trzyma fiolkę puszcza. Pęsetą łapię transponder i wyciągam go z tego wgłębienia.
W tym starym kluczyku wcale się nie trzymał więc już mam go na biurki a z tego nowego najwyżej wydłubię bo nie będzie potrzebny:) A to logo AUDI jak zdjąć żeby nie obdrapać?
Podważ nożykiem do tapet i nie dotykaj tego miejsca palcami, to przykleisz go ponownie.
Znasz odpowiedzi na wszystkie moje pytania:D Dzięki Ci Wielkie:) Udało się wszystko. Stary immo wydrapałem do kosza bo nie szło inaczej. Wsadziłem nowy, nie musiał być przyklejony nie?
Jeszcze powiedz czy dźwięk alarmu można włączyć Vagiem? Bo teraz działa mi alarm ale tylko kierunkowskazy mrugają.
| czy dźwięk alarmu można włączyć Vagiem? Bo teraz działa mi alarm ale tylko kierunkowskazy mrugają. |
A no można. Jakie masz kodowanie pompki?
Nie wiem, muszę podłączyć pod VAG i odczytać. To w takim razie odezwę się w poniedziałek pewnie bo w weekend wyjeżdżam.
Jeszcze te szyby i brzęczyk. Z brzęczykiem to pewnie muszę rozebrać jeszcze raz drzwi i zbadać ciągłość przewodów? Bo kiedyś jak rozebrałem drzwi brzęczyk się naprawiał a po złożeniu już nie działał(dwa razy tak robiłem).
To sprawdź i daj znać.
Kodowanie pompki mam takie: 13131. Co oznacza moje kodowanie? Jakie muszę wpisać żeby włączyć syrenę alarmu?
| Kodowanie pompki mam takie: 13131. Co oznacza moje kodowanie? Jakie muszę wpisać żeby włączyć syrenę alarmu? |
Aby wyłączyć syrenę musisz zdeaktywować fabryczny alarm - w kodowaniu wpisz 13123
Ale ja chce włączyć syrenę bo teraz działa mi alarm ale nie ma dzwięku syreny tylko kierunki mrugaja
Faktycznie źle przeczytałem. Syrena jest załączona przy alarmie. Sprawdź czy na wyjściu sterującym syrenę pojawia się 12V w momencie wzbudzenia alarmu.
Z alarmem narazie dałem sobie spokój bo dzwięk syreny chciałem tylko na próbę uruchomić bo nie chce żeby po zamknięciu jakiejś muchy w samochodzie zaczął mi wyć.:).
Dzisiaj wyciągałem klimatronik żeby przeczyścić wtyczki bo czasem mi się zacina i nie mogę nic włączyć na nim, po uderzeniu w boczną tapicerkę się naprawia. Znalazłem przy okazji podświetlenie popielniczki bo miałem nie podpięte zasilanie. Ale moje pytanie brzmi od czego jest ta wtyczka 4-pinowa bo nie jest pod nic podpięta? Tutaj link do zdjęcia:
http://www.fotosik.pl/pok...1bf32ce722.html
Opisz kolory przewodów, bo jakoś marnie widać.
Dwa brązowe, niebieski i biały chyba z czerwonym paskiem. Musiałbym jeszcze raz tam zajrzeć bo ze zdjęcia widzę tyle co Ty. Ale taka płaska wtyczka na 4 piny poco tam mogłaby się znajdować?
[ Dodano: Sob 05 Maj, 2012 22:59 ]
A z tym brzęczykiem załączonych świateł zauważyłem że gdy mam otwarte drzwi na tak długo że światło w środku gaśnie w końcu to brzęczyk zaczyna działać. Gdy zamknę drzwi i otworzę ponownie światło w środku się załącza i brzęczyk znów nie działa.
[ Dodano: Sro 09 Maj, 2012 19:15 ]
Jakieś pomysły:)?
Witam.Pozwolę sobie dołączyć się do tematu.
Mój problem polega,na tym iż w moim audi nie działa sygnalizacja(kierunki),zamykania auta z pilota.
Wcześniej sprawdzałem wszystkie kostki w słupku A (ten po stronie kierowcy) ponieważ nie działało, mi oświetlenie wnętrza po otwarciu drzwi kierowcy.Przyczyną był przełamany kabel w
drzwiach kierowcy (brązowy z żółtym paskiem),po usunięciu usterki zauważyłem że przycisk na słupku B,zaczął działać.Dodam że podczas poszukiwań tejże usterki,wywaliło mi dwa razy
bezpiecznik 14.
Wcześniej łączyłem też przełamane kable tylnej klapy (oświetlenie tablicy),przed tym zabiegiem (chyba bo się pogubiłem trochę) przy zamykaniu kierunki działały (1 impuls)teraz działają tylko przy otwieraniu. Aha zapomniałem dodać że pilot ,scyzoryk jak i pompka orginał.