Witam
Mam taki problem bo mam audi a4 rok 1998 w silniku 2,5 w dieslu i jak zapale to ładowanie jest na równe 12 i jak pochodzi dłużej to któryś przekaźnik chyba 373 ale nie jestem pewien czy to od alternatora strzeli coś i zaraz rośnie ładowanie max i nie jestem pewien czy to przez ten przekaźnik 373 .
Może ktoś miał taki problem i jest mi w stanie pomoc
Proszę o pomoc
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Przekaźnik od alternatora
Witam Przekaźnik 373 jest od wentylatora chłodnicy 35A, przy większych obrotach silnika włączają się większe obroty wentylatora. A za ładowanie odpowiedzialny jest sterownik silnika, jak jest zimno to po chwili rośnie ładowanie niczym się nie martw. Jeżeli podczas pracy ładowanie będzie ci spadać do 12 to znak ze trzeba będzie zerknąć do Altka.
alternator ostatnio był w remoncie także tam wszystko jest ok tylko po takim pstryczku on puszcza ładowanie i z 12 dobija do 16 ale jak pstryknie a samochód musi z 5 min pochodzić i myślę ze to przekaźnik tylko nie wiem który jest za to odpowiedzialny
A co VAG pokazuje jakieś błedy?? i zerknij na niebieski przekaźnik 202 czy to nie on pstryka.
VAG nie pokazuje błędów tylko to słychać jak pstryknie i puszcza wtedy ładowanie z 12 do 16
a niebieski jest ale nie opisany tzn czysty bez napisów bo ja to patrzę w środku po lewej stornie mam wszystkie przekaźniki i bezpieczniki
a niebieski jest ale nie opisany tzn czysty bez napisów bo ja to patrzę w środku po lewej stornie mam wszystkie przekaźniki i bezpieczniki
A jeszcze jedna ważna rzecz czy jak jest ciepły silnik masz to samo?? Czemu naprawiałeś altka i czy wymieniłeś regulator napięcia bo 16v to zdecydowanie za duże napięcie.
Odpowiedz do tematu