Mam dylemat z rozpoznaniem elementu ze zdjęcia.
Tak mniej więcej to zamontowane:
Wydaje mi się, że to ma związek z założoną instalacją LPG.
| jimv8 napisał/a: |
| a nie jest to coś od instalacji GAT jaką montowali w DE dla ekologii? |
Z tego co wiem to nie ma to wpływu na osiągi. To działa w określonych warunkach i głównie tu chodzi o odprowadzanie oparów....chyba |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Spróbuję to zdemontować, bo wali mi benzyną z wydechu na zimnym, a na VAG-u zero błędów. Jak siedział jeszcze 2.6 ABC to było ok, ale po wsadzeniu 2.8 AAH coś krzaczy. |
|
ja też po swapie z ABC na AAH. Wszystko pyrka jak należy. GATa wywaliłem tylko jak wjechało do PL |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Śmieszna sprawa. Wywaliłem to ustrojstwo i: - nie mam już problemów z zawieszającymi się obrotami - spalanie na trasie wreszcie spadło Wcześniej żeby nie wiem co nie udało mi się zejść poniżej 10ltr/100km na BC i w rzeczywistości, a teraz przy 90km/h mam na BC ok. 8,5 litra |
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|---|
Szarpie-trzęsie na postoju • Stuka przy odpalaniu i wyższych obrotach • sondy wymienione w v6 i nadal wyskakuje blad sondy • Zapalająca sie kontrolka check engine • A V8 hamowanie silnikiem automat • spalanie i oświetlenie • Nierówna praca - brak mocy. • Potrzebuję pomocy w podpieciu Obrotomierza • Problem z ogrzewaniem • A3 8L AGN zmiana potencjometru gazu. • kable wychodzace z butli • ACE - pali tyle ile mu wleje, albo...? • Dziwny zapach • Audi a4 b6 1.8t 169KM bierze olej • problem z obrotami audi A4 B6 • C3 2.3 duże spalanie benzyny • Jak poznać silnik w Audi v8 czy jest to 3.6 czy 4.2? • Audi a4b5 1,6 adp 1996r 74 KW - Ciężko pali i gaśnie • Problem z wolnymi obrotami • Wymiana rozrzadu A4 • .Problem z bardzo dużym ubytkiem oleju silnikowego A3 1.6 • silnik benzynowy w a6 • przerywanie na benzynie • Problem z odpalaniem silnika • Podpięcie podgrzewaczy audi v8 • Schemat elektryczny AEC • przygasający silnik A8 4.2 ABZ • 2.2 T problem z paliwkem • Ustawienie przepływomierza. Jak ? • V8 Problem z obrotami |