A6 c5 avant po lifcie navigation plus nie widzi satelit
Witam.
W październiku ubiegłego roku nabyłem audi jak w temacie. Po dołożeniu paru złotych

mechanicznie jest już cacy, więc wziąłem się za navigation plus. Ustaliłem, że bez problemu czyta płyty, zarówno oryginalne jak i dobrze nagrane nie oryginalne. Niestety, po wejściu w "settings" → "gps viewer" nie odbiera żadnego satelity.
Czy ktoś mógłby mi podać namiar na kogoś lub warsztat z Warszawy (lub okolic), gdzie mógłbym naprawić tą usterkę?
Chodzi mi o fachowca, który parę razy widział na oczy jedenastoletnią navigation plus, jej okablowanie i antenę do niej
Pozdrawiam, Grzesiek.
Sprawdź antenę.
No właśnie potrzebuję kogoś, kto między innymi sprawdzi antenę
W Wa-wie nikogo takiego nie znam.
Trudno, ale i tak dzięki za zainteresowanie
Na razie u Pana złota rączka ustaliłem, że wszystkie kable są wpięte tam gdzie trzeba, więc antena już jedzie
I teraz: jeśli podłączę antenę i dalej nie zobaczy satelit, to wówczas na pewno winny będzie moduł gps, czy też może to być coś innego?
| Grzesiek70 napisał/a: |
| jeśli podłączę antenę i dalej nie zobaczy satelit |
Nie ma takiej możliwości. Mi bynajmniej przy braku sygnału nigdy nie zdarzyło sie naprawiać Navi. Zawsze była to wina uszkodzonej anteny.
Dzięki, nie ukrywam, że mnie pocieszyłeś
I tak 3mać.
W istocie była to antena. Dzięki - m. in. kierując się Twoją opinią zamówiłem antenę w ciemno i się opłaciło