Pytajnik, czyli zielono mi ;) » Audi A6 C4 inspekcje w liczniku
Odpowiedz do tematu

GP Jumbo napisał/a:

I na dodatek inwersja sygnału ABS nie była potrzebna.Sam jestem zdziwiony i cieszę się. ;audi;

Normalnie teraz powaliłeś mnie na kolana :mrgreen:

Postaw piwo autorowi tego posta

Wow.
No co Ty?
Nie każdy posiada ogromną wiedzę

Inny typ ABSu i działa bez inwersji? No dla mnie to szok. Choć ostatnio montowałem wspólnie z Daniello85 zegary z AC/BC do jego A6 i tez mnie parę spraw zadziwiło.

Adi202 napisał/a:
Inny typ ABSu i działa bez inwersji? No dla mnie to szok. Choć ostatnio montowałem wspólnie z Daniello85 zegary z AC/BC do jego A6 i tez mnie parę spraw zadziwiło.

A jednak.
A gdy zakładam inne zegary z C4 A6 i koduję na 00352 czy 01352 to kontrolka ABS się świeci i piszczy.

Znasz nr ETKa tych zegarów?

Nie znam,nie ma chyba naklejki z numerem.Sprawdzę jak będę jeździł C4(stoi w garażu).

Teraz "ujeżdżam" ACOQ. :-D

GP Jumbo napisał/a:
Nie znam,nie ma chyba naklejki z numerem.Sprawdzę jak będę jeździł C4(stoi w garażu).

Teraz "ujeżdżam" ACOQ. :-D

Nr sprawdzisz przez złącze diagnostyczne.

Adi202 napisał/a:
Choć ostatnio montowałem wspólnie z Daniello85 zegary z AC/BC do jego A6 i tez mnie parę spraw zadziwiło.

A co Cię zdziwiło?

Sprawdzę jak będę jeździł C4.

Działanie AC bez jego podłączenia. :mrgreen:

Hmm.Ciekawe.Ostatnio zakładałem AC/BC do C4 A6 2,5 tdi AEL i musiałem podłaczać sygnał spalania.
Widać Audi nie do końca jest zbadane ;audi;

GP Jumbo napisał/a:
Hmm.Ciekawe.Ostatnio zakładałem AC/BC do C4 A6 2,5 tdi AEL i musiałem podłaczać sygnał spalania.
Widać Audi nie do końca jest zbadane ;audi;

Sygnał spalania pomińmy, bo to jest juz BC czy klocki hamulcowe które sa podpięte na miejscu, ale sygnał żarówek czy ciśnienia oleju?

Kontroli żarówek nie było ale sygnał ciśnienia oleju nie był przepinany.AEL 96 rok i zegary 96 rok.

[ Dodano: Nie 06 Lut, 2011 17:03 ]
Adi 202-prosiłes o numery zegarów
4A1 919 033 HF

podepnę się pod temat.

3 pytania mam ;-)

1. Co oznacza cyfra 62 po naciśnięciu przycisku ściemniacza i włączeniu zapłonu na wyświetlaczu w 100 c4

2. do czego służą przełączniki t tyłu zegara

3. po włączeniu zapłonu wyświetla mi "brake light" a po naciśnięciu stopu pojawia się ok. Tak ma być :roll:

z góry dziękuje za odpowiedzi ;audi;

Frankie napisał/a:
podepnę się pod temat.

3 pytania mam ;-)

1. Co oznacza cyfra 62 po naciśnięciu przycisku ściemniacza i włączeniu zapłonu na wyświetlaczu w 100 c4

2. do czego służą przełączniki t tyłu zegara

3. po włączeniu zapłonu wyświetla mi "brake light" a po naciśnięciu stopu pojawia się ok. Tak ma być :roll:

z góry dziękuje za odpowiedzi ;audi;

1 W ten sposób sprawdzasz kodowanie zegarów
2 przełączniki służą do ustawienia parametrów zegarów. Jeden suwakowy na krawędzi służy do ustawienia typu (języka) wyświetlania AC, a drugi z oznaczeniami 5% 10% 15% służy do korekcji wskazania poboru paliwa.
3 tu jest wszystko OK tak ma być. Po załaczeniu zapłonu AC czeka na test żarówek stop który może zrobić dopiero po naciśnięciu hamulca.
pzdr

Wystawiono 1 piw(a):
Frankie

dzięki :ok:

Odpowiedz do tematu