Hmm czujnik wygląda tak:
I podobno można go naprawić:
| Abbas napisał/a: |
| Ale można ten czujnik naprawić.Mianowicie rozbierasz go na dwie części poprawisz luty i rozginasz blaszki co dotykają obudowy.Sprawdź sobie tez kostkę i oczyść z nalotu.Składasz i powinno działać |
Rozkręce i zobaczę, bo widzę, ze w ASO kosztuje 200-400 (jutro postaram się dowiedzieć) a i behru tani nie jest.
W ogóle widzę, że na innych forach skarżą się wszyscy na te czujniki-zamienniki, że zaniżają temperaturę i najlepiej kupić właśnie Behru. Być może jak zmieniłem czujnik, to trafiłem też na słabej jakości egzemplarz.
Jeżeli uda ci się go rozebrać tak aby go później złożyć i działał ora obudowa będzie bez mikropęknięć, to nie widzę przeciwwskazań.
Jakieś tips &tricks?
Niestety jeszcze tego nie robiłem.
Nowy w ASO 565 PLN, do ściągnięcia z Niemiec

Więc może kupię używkę jakąś ori i wtedy pogmeram przy nim, bo ori Beru też parę zeta kosztują, a jak to tylko wskaźnik na zegary dla mojej wiadomości, to mogę tak pojeździć jeszcze
Gdyby nie było innej możliwości kupiłbym oryginał w ASO, ale możliwości są więc próbuj z naprawą używki.
Niestety, nie dociągnąłem tematu do końca, złożyłem zegary, działają

ale temperatura bez zmian. Będę polował na jakąś używkę po taniości.
Możesz zrobić również zwarcie na czujniku. Wskaźnik powinien się wychylić na maxa.
Ummm a co mi to da?
Chciałeś się upewnić gdzie tkwi problem ze wskazaniem temperatury. Jeżeli jest to wina zegarów a nie czujnika, to przy zwarciu zacisku do masy wskaźnik powinien zachowywać się identycznie.