Zawieszenie » [B3]Uszkodzony wózek zawieszenia przedniego
Odpowiedz do tematu
 [B3]Uszkodzony wózek zawieszenia przedniego
18 sierpnia kończył mi się przegląd, pojechałam do stacji diagnostycznej przekonana, ze mam oczywiście sprawne auto.... tyle juz kasy w niego było utopione przez prawie rok od kupna, ze nie wyobrazałam sobie inaczej.. zresztą nic się nie działo niepokojącego w czasie jazdy i zaden z mechaników u których ja wczesniej remontowałam sobie to auto, nie zwrócił na to uwagi :-/

No i na tym przegladzie, tam sprawdzają wszystko, jest OK, no i na koniec diagnosta wszedł pod auto do kanału i woła mnie... blady normalnie, więc schodze i przezyłam szok..

Wózek zawieszenia przedniego jest peknięty i nie jest to swieża sprawa, pęknięty to mało powiedziane zresztą.... natychmiast samochód został odstawiony do mechanika, a ja załatwiłam drugi wózek..

Gdy mechanik rozebrał, okazało się, ze mój wózek jest w dwóch częsciach, zrobiłam fotki, bo to inaczej az cięzko uwierzyc, ze ja tym autem jezdziłam, nie było objawów zadnych i nic się nie stało

dodatkowo mechanik powiedział, ze wózek był krzywy i to nie było pekniete z dnia na dzien a lewy wahacz był dodatkowo spawany

wózek i wahacze oba wymieniłam (uzywane, razem kupione z drugim wózkiem, znaczy od tego wózka całośc), sworznie + cała reszte nowe + amory, mozna powiedziec, ze remont kapitalny przedniego zawieszenia, no i pojechałam na przegląd drugi raz, teraz OK...

teoretycznie powinnam sie zabic tym autem, a w praktyce jestem tu wciąz z Wami ;)

Postaw piwo autorowi tego posta

:shock: :shock: :shock: rzeczywiście nie ciekawie, najwazniejsze,że zostało to zauważone w porę, i nie skończyło się tragedią na drodze...

Astaroth napisał/a:
teoretycznie powinnam sie zabic tym autem, a w praktyce jestem tu wciąz z Wami

Duchu nie kombinuj nam tutaj , dobrze !!! :evil: ;-)
A tak serio , żeden z mechaników , nie widział pękniętego wózka..............nie wierzę :-?

Gdyby nie to, ze musiałam jechac na przegląd bo sie konczył 18 sierpnia, to bym tak przeciez jezdziła dalej :roll: bo auto nie dawało zadnych objawów mimo, ze ponoc prawe przednie koło trzymało sie tylko na drązku (tak mechanik powiedział, co robił mi to zawieszenie) :shock: A w czasie jazdy nic nie sciagało, ani przy hamowaniu ani wogóle, nie darło opon, dosłownie NIC nie działo się, zebym mogła się zaniepokoic... nie umiem tego wszystkiego racjonalnie wytłumaczyc :shock:

roger110 napisał/a:
A tak serio , żeden z mechaników , nie widział pękniętego wózka..............nie wierzę :-?

zaraz po kupnie, na poczatku pazdziernika wymieniałam całe oba drazki kierownicze z końcówkami (jeden spawany był) mechanik nic nie zauwazył przy wózku ze jest nie tak, potem w innym zakładzie robiłam geometrie... nikt nic nie widział, na wiosne robiłam kompletnie hamulce, tez nikt nic nie widział, regenerowany był tez rozrusznik (on jest w dieslu własnie na dole z prawej strony, tam gdzie pekniete było, był wyciagany... tez nikt nic nie widział...

na szczescie diagnosta na przegladzie był bystry i spostrzegawczy, tym się mozna pocieszyc jedynie, ze nie olewa swojej roboty

No muszę przyznać, że nie wygląda to ciekawie. Prawie jak z filmu oszukać przeznaczenie. :shock:

a trzeba było zobaczyć mine moją i diagnosty - bezcenne.

dawid napisał/a:
a trzeba było zobaczyć mine moją i diagnosty - bezcenne.

Dawid, ten chłopak diagnosta i Ty, to się zrobiliście bladzi jak ściana :->
a Maciek mechanik to miał oczy jak pięć złotych jak wszedł na kanał jak auto mu przyprowadziłam ;-)
... do mnie to wszystko dotarło tak naprawde dopiero wtedy jak juz u mechanika ten wózek wyjety lezał, bo ja normalnie sobie nie byłam w stranie wyobrazic, ze to az tak mogło byc, bo to nie miało sie przecież czego trzymac tak naprawde, a to auto nie zachowywało sie dziwnie wczesniej, a przeciez powinno w takiej sytuacji :shock:

ps.
ale tego mechanika Macka mozna pochwalic, bo jak byłam drugi raz na przegladzie juz po tej naprawie, to chyba z 10 razy pytałam tego chłopaka diagnosty czy to juz jest wszystko OK z tym zawieszeniem, i powiedział, ze jest wszystko porządnie zrobione
;-)

rzadko sie takie cuda widzi , grunt że wszystko sie dobrze skonczyło

Wystawiono 1 piw(a):
Astaroth

ostatnio takie 'cudo' to mialem w moim C2 z 1978r.. ale to bylo 10 lat temu :shock:
chyba to Twoje autko bylo po 'malenkim' dzwonie a jakis morderca na modeline posklejal i sprzedal.. ludzie to nie maja wyobrazni w ogole.. cale szczescie ze nic Ci sie nie stalo.. widac wujek Lucyfer gdzies w poblizu sie krecil wiec wszystko OK :evil:
:arrow:

sleepwalker napisał/a:
chyba to Twoje autko bylo po 'malenkim' dzwonie a jakis morderca na modeline posklejal i sprzedal.

niestety, jak to w Polsce, kazdy "bezwypadkowy" :-?

Astaroth napisał/a:
sleepwalker napisał/a:
chyba to Twoje autko bylo po 'malenkim' dzwonie a jakis morderca na modeline posklejal i sprzedal.

niestety, jak to w Polsce, kazdy "bezwypadkowy" :-?

tak jak mowisz.. Małgorzatko ;)
:arrow:

mozna się pocieszac tylko tym, że Audi to naprawdę porzadna firma, bo przy takim uszkodzeniu co było, to ten samochód się trzymał całości i pomimo tez tego, ze swoje latka ma... widac konstrukcja jest taka, ze tak szybko się nie rozleci nawet w sytuacji extremalnej

Odpowiedz do tematu