Projekty i ich rezultaty » [B4 COUPE] Projekt mocnego Coupe Quattro
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Witam
W piątek był grany pierwszy odpał po reanimacji motoru i podzespołów .

Autko odpaliło i zaszokowało mnie ciśnieniem oleju - na zimnym 7 Bar na ciepłym na wolnych obrotach 4-5 Bar
Wszystko działa, nic nie cieknie chociaż nie obyło się bez niespodzianek przy odpaleniu auta i rozgrzaniu silnika (cieknące przewody wodne, pęknięty zbiorniczek wyrównawczy), ale już jest idealnie.
Wóz się wkręca, mega zasysa powietrze przez nowy dolot a z wydechu wydobywa się muzyka dla ucha V8 ;-)

Pozostało:
- Podłączenie przewodów hamulca ręcznego - mocowanie zrobione
- Montaż foteli i pasów szelkowych
- Dokończenie zawieszenia

We wtorek lub środę auto jedzie na zrobienie oryginalnego ECU i montaż twardych sprężyn zawieszenia.

Filmik z wkręcania się wozu - rozgrzany motor, troszkę zniekształcony dźwięk ;-( ale co tu oczekiwać od telefonu

Postaw piwo autorowi tego posta

wojtek_gtx, podziwiam Twoją prace, mamnadzieje,że kiedys sie spotkamy i zobacze na żywo to cudo ;audi; Też miałem plan swapa, ale starej 90 coupe jednakze na chwile obecną największą przeszkodą są finanse i brak miejsca, ale jeszcze wszystko przedemna :mrgreen:

najgorszą przeszkodą jak dla mnie jest brak czasu - polecam auto w tej budzie z motorem V8 .
teraz co prawda wsadzał bym takie coś w budę sedana a nie Coupe
Do coupeiki gorszy dostęp do niektórych gratów .
Sedan jest o ponad 150kg lżejszy a to dużo.

Wielki szacun. Odgłos silnika- bajeczka. Co V8 to V8. Nie sądziłem , że tak duży silnik zmieści się w Coupe B4, a z tego co zrobiłeś okazuje się, że tak. 290 kucyków w budzie B4 sedan (takiej jak moja) -miny innych kierowców- bezcenne :mrgreen:

Piękna robota :ok: Wojtku prośba - możesz umieścić fotkę budzika w pełnej okazałości? :mrgreen:

Gratuluję wytrwałości i pomysłu, a przede wszystkim sukcesu - nie każdemu się udaje ;-)
Brzmi wspaniale i podobnie jak Adi, chciałabym z bliska zobaczyć ten kosmiczny wskazomierz :mrgreen:

szynszylek napisał/a:
chciałabym z bliska zobaczyć ten kosmiczny wskazomierz :mrgreen:

Z chęcią zaprezentuję ;-) widzę po numerach rejestracyjnych to jest szansa się kiedyś spotkać nawet na mieście u ciebie WE a u mnie WT

Generalnie szykowałem się na dzisiaj na 1/4 mili na bemowo no ale ... nie wyszło

Adi202 napisał/a:
możesz umieścić fotkę budzika w pełnej okazałości

Budzik jest niezły ;-) ale wolałem wydać 60 PLN na taki niż kupować szafę za 200PLN
A tak w ogóle miał mieć podświetlenie żarówkowe a tu niemiła niespodzianka i jest taki festynek na niebiesko

Rewelacja :ok: Można wiedziec ile Cie to kosztowało?

wojtek_gtx napisał/a:
Z chęcią zaprezentuję ;-) widzę po numerach rejestracyjnych to jest szansa się kiedyś spotkać nawet na mieście u ciebie WE a u mnie WT

Ja się zdjęciem zadowolę, ponieważ moje WE jest niemieckie. Ale jak masz ochotę, wpadaj na kawkę ;-)

szynszylek napisał/a:
wojtek_gtx napisał/a:

Ja się zdjęciem zadowolę, ponieważ moje WE jest niemieckie. Ale jak masz ochotę, wpadaj na kawkę ;-)

Ostatnio nie bywam w tamtych rejonach - wszystko można w Polsce dostać ;-) ale dziękuje za zaproszenie . Obrotomierz jak pisałem troszkę mnie zawiódł bo miał mieć podświetlenie żarówkowe a tak jak wyjadę z garażu od razu będzie korcił kierowców w samochodach obok ;-) a paliwo drożeje no ale nic damy radę

Może zaprezentuje wóz na jakimś zlocie ATT ;-) oczywiście jak wszystko dotrwa

kamila666 napisał/a:
Rewelacja :ok: Można wiedzieć ile Cie to kosztowało?

Zależy o co pytasz ;-)

Chyba się tej fotki nie doczekam. :-/

Adi202 napisał/a:
Chyba się tej fotki nie doczekam. :-/

Dzisiaj na pewno nie - jutro dopiero jadę do garażu ale w pierwszych postach jest zdjęcie obrotki .

Wczoraj skończyliśmy dłubać o 24 i przyszedł czas na delikatne testy.
Auto odpycha się naprawdę godnie (na ECU od 3.6PT) więc dzisiaj wyjazd do elektronika oraz na wymianę zawieszenia .
Podczas jazd próbnych okazało sie jeszcze ze trzeba zrobić porządek z serwem bo albo wyrwało się z grodzi poprzedniemu właścicielowi lub zostało załapane na jedną śrubkę ;-)
Generalnie fura zapina bardzo fajnie tylko trzeba jej przejrzeć caluteńki układ hamulcowy .

wojtek_gtx napisał/a:
Wczoraj skończyliśmy dłubać o 24 i przyszedł czas na delikatne testy.
Auto odpycha się naprawdę godnie (na ECU od 3.6PT) więc dzisiaj wyjazd do elektronika oraz na wymianę zawieszenia .
Podczas jazd próbnych okazało sie jeszcze ze trzeba zrobić porządek z serwem bo albo wyrwało się z grodzi poprzedniemu właścicielowi lub zostało załapane na jedną śrubkę ;-)
Generalnie fura zapina bardzo fajnie tylko trzeba jej przejrzeć caluteńki układ hamulcowy .
w takim razie czekamy na konkretny test ;-) zapodaj filmik :->

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi