Witam
W piątek był grany pierwszy odpał po reanimacji motoru i podzespołów .
Autko odpaliło i zaszokowało mnie ciśnieniem oleju - na zimnym 7 Bar na ciepłym na wolnych obrotach 4-5 Bar
Wszystko działa, nic nie cieknie chociaż nie obyło się bez niespodzianek przy odpaleniu auta i rozgrzaniu silnika (cieknące przewody wodne, pęknięty zbiorniczek wyrównawczy), ale już jest idealnie.
Wóz się wkręca, mega zasysa powietrze przez nowy dolot a z wydechu wydobywa się muzyka dla ucha V8
wojtek_gtx, podziwiam Twoją prace, mamnadzieje,że kiedys sie spotkamy i zobacze na żywo to cudo Też miałem plan swapa, ale starej 90 coupe jednakze na chwile obecną największą przeszkodą są finanse i brak miejsca, ale jeszcze wszystko przedemna
najgorszą przeszkodą jak dla mnie jest brak czasu - polecam auto w tej budzie z motorem V8 .
teraz co prawda wsadzał bym takie coś w budę sedana a nie Coupe
Do coupeiki gorszy dostęp do niektórych gratów .
Sedan jest o ponad 150kg lżejszy a to dużo.
Wielki szacun. Odgłos silnika- bajeczka. Co V8 to V8. Nie sądziłem , że tak duży silnik zmieści się w Coupe B4, a z tego co zrobiłeś okazuje się, że tak. 290 kucyków w budzie B4 sedan (takiej jak moja) -miny innych kierowców- bezcenne
Gratuluję wytrwałości i pomysłu, a przede wszystkim sukcesu - nie każdemu się udaje
Brzmi wspaniale i podobnie jak Adi, chciałabym z bliska zobaczyć ten kosmiczny wskazomierz
chciałabym z bliska zobaczyć ten kosmiczny wskazomierz
Z chęcią zaprezentuję widzę po numerach rejestracyjnych to jest szansa się kiedyś spotkać nawet na mieście u ciebie WE a u mnie WT
Generalnie szykowałem się na dzisiaj na 1/4 mili na bemowo no ale ... nie wyszło
Adi202 napisał/a:
możesz umieścić fotkę budzika w pełnej okazałości
Budzik jest niezły ale wolałem wydać 60 PLN na taki niż kupować szafę za 200PLN
A tak w ogóle miał mieć podświetlenie żarówkowe a tu niemiła niespodzianka i jest taki festynek na niebiesko
Z chęcią zaprezentuję widzę po numerach rejestracyjnych to jest szansa się kiedyś spotkać nawet na mieście u ciebie WE a u mnie WT
Ja się zdjęciem zadowolę, ponieważ moje WE jest niemieckie. Ale jak masz ochotę, wpadaj na kawkę
Ostatnio nie bywam w tamtych rejonach - wszystko można w Polsce dostać ale dziękuje za zaproszenie . Obrotomierz jak pisałem troszkę mnie zawiódł bo miał mieć podświetlenie żarówkowe a tak jak wyjadę z garażu od razu będzie korcił kierowców w samochodach obok a paliwo drożeje no ale nic damy radę
Może zaprezentuje wóz na jakimś zlocie ATT oczywiście jak wszystko dotrwa
Wczoraj skończyliśmy dłubać o 24 i przyszedł czas na delikatne testy.
Auto odpycha się naprawdę godnie (na ECU od 3.6PT) więc dzisiaj wyjazd do elektronika oraz na wymianę zawieszenia .
Podczas jazd próbnych okazało sie jeszcze ze trzeba zrobić porządek z serwem bo albo wyrwało się z grodzi poprzedniemu właścicielowi lub zostało załapane na jedną śrubkę
Generalnie fura zapina bardzo fajnie tylko trzeba jej przejrzeć caluteńki układ hamulcowy .
Wczoraj skończyliśmy dłubać o 24 i przyszedł czas na delikatne testy.
Auto odpycha się naprawdę godnie (na ECU od 3.6PT) więc dzisiaj wyjazd do elektronika oraz na wymianę zawieszenia .
Podczas jazd próbnych okazało sie jeszcze ze trzeba zrobić porządek z serwem bo albo wyrwało się z grodzi poprzedniemu właścicielowi lub zostało załapane na jedną śrubkę
Generalnie fura zapina bardzo fajnie tylko trzeba jej przejrzeć caluteńki układ hamulcowy .
w takim razie czekamy na konkretny test zapodaj filmik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum