Projekty i ich rezultaty » 1991 V8 Quattro - replika DTM
Odpowiedz do tematu
 1991 V8 Quattro - replika DTM
Skoro jest taki dział to pomyślałem, że może opisze swój projekt, przynajmniej będę mieć jakiś bat nad sobą jak przyjdzie mi rozleniwienie przy pracach ;-)

otóz moje audi V8 to 3.6 litra z 1991 roku, automat, wyposażenie jak na V8 powiedzmy, że średnie. Samochód służył mi przez 4 lata, aż w końcu go niestety zajeżdziłem (oprócz paliwa to chyba nie włożyłem więcej niż 500 PLN w naprawy na przestrzeni tego czasu)
W styczniu 2012 go postawiłem i sobie tak stał, nawet był na sprzedaż swego czasu. W końcu stwierdziłem, że szkoda go trochę i nawet jak zakochałem się w M5 E34 to temu modelowi też należy się szacunek za te wszystkie zimy ;-)

I zacząłem robić - narazie plan jest taki żeby zrobić bezawaryjne 3.6 lekko podkręcone (porting głowic, zwiększony CR, większe wtryski, przekonstruowany wydech) + 6gang. Myślę, że do sprawnego poruszania się to wystarczy. Do tego oczywiście całe nowe zawieszenie eibach + bilstein B6. Hamulce jeszcze nie wiem....ale napewno nie chce iść w setup od A8 D2 bo to każdy robi :) Do tego doposażenie we wszystko co się da. Na koniec malowanie ala white DTM

Dodatkowo zakupiłem drugi motor 3.6 jako bazę do 3.6 biturbo :)

tyle teorii a teraz praktyka na zdjęciach...niestety póki co idą prace wolno bo szukam innego garażu... :/

Postaw piwo autorowi tego posta

no to czekamy z niecierpliwoscia na rezultaty pracy :mrgreen: mam nadzieje,ze do marca skonczysz i przejade sie ta maszyna ;-)

napewno ukończe mechanikę...to się przejedziesz...

a lakier to napewno nie skończe do marca....

[ Dodano: Sro 26 Wrz, 2012 18:12 ]
port and polish...start..a jutro pierwsze efekty.

Odpowiedz do tematu