Witam!
Opisywa³em ten problem jednak pojawi³o siê co innego:
1 Fault Found:
00287 - ABS Wheel Speed Sensor: Rear Right (G44)
30-00 - Open or Short to B+
Po tym b³êdzie sprawdzi³em wi±zkê na tyle ¿e pokazywa³o mi ¿e pr±d przechodzi, wymieni³em czujnik i b³±d zgas³ jednak po ruszeniu i przy oko³o 10-15km/h wskoczy³ ten sam b³±d co wy¿ej. Czego to jest wina? W Vagu jadaæ 10km/h jedynie ten prawy tylni czujnik nic nie wskazywa³. Proszê o pomoc
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
b³±d ABS wi±zka czy koronka?
Re: b³±d ABS wi±zka czy koronka?
Mo¿esz napisaæ w jaki sposób poradzi³e¶ sobie z tym problemem bo mam podobny przypadek tylko, ¿e z lewym ko³em
Obwód otwarty lub zwarcie do plusa. Uszkodzony jest obwód czujnika. Je¿eli czujnik jest nowy i sprawny, to zostaje wi±zka lub sterownik ABS
Witam
Muszê ponowiæ temat, ale wysz³a trochê inna sprawa.. Robi³em tydzieñ temu hamulce z ty³u, tarcze plus klocki i nowe ³o¿yska, koronkê ABS wybi³em ze starych tarcz i by³a przeczyszczona tak samo jak czujniki ABS z ty³u, przód w ogóle nie ruszany.. I teraz jad±c i przy niskiej prêdko¶ci oko³o 15-20km na godzinê dr¿y mi peda³ hamulca. W Vagu nie ma ¿adnych b³êdów czujnika, sprawdza³em prêdko¶æ kó³ to wszystkie maj± tak± sam±.. Czego mo¿e to byæ wina? Proszê o pomoc gdy¿ jest to bardzo irytuj±ce jak na prawie ka¿dych ¶wiat³ach dr¿y peda³:)
Pozdrawiam
Muszê ponowiæ temat, ale wysz³a trochê inna sprawa.. Robi³em tydzieñ temu hamulce z ty³u, tarcze plus klocki i nowe ³o¿yska, koronkê ABS wybi³em ze starych tarcz i by³a przeczyszczona tak samo jak czujniki ABS z ty³u, przód w ogóle nie ruszany.. I teraz jad±c i przy niskiej prêdko¶ci oko³o 15-20km na godzinê dr¿y mi peda³ hamulca. W Vagu nie ma ¿adnych b³êdów czujnika, sprawdza³em prêdko¶æ kó³ to wszystkie maj± tak± sam±.. Czego mo¿e to byæ wina? Proszê o pomoc gdy¿ jest to bardzo irytuj±ce jak na prawie ka¿dych ¶wiat³ach dr¿y peda³:)
Pozdrawiam
Odleg³o¶æ czujnik - koronka, lub uszkodzona koronka.
| bonczek87 napisa³/a: |
| Witam!
Opisywa³em ten problem jednak pojawi³o siê co innego: 1 Fault Found: 00287 - ABS Wheel Speed Sensor: Rear Right (G44) 30-00 - Open or Short to B+ Po tym b³êdzie sprawdzi³em wi±zkê na tyle ¿e pokazywa³o mi ¿e pr±d przechodzi, wymieni³em czujnik i b³±d zgas³ jednak po ruszeniu i przy oko³o 10-15km/h wskoczy³ ten sam b³±d co wy¿ej. Czego to jest wina? W Vagu jadaæ 10km/h jedynie ten prawy tylni czujnik nic nie wskazywa³. Proszê o pomoc |
Mo¿esz napisaæ w jaki sposób poradzi³e¶ sobie z tym problemem bo mam podobny przypadek tylko, ¿e z lewym ko³em
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów