|
|
bose |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 08:13 Re: bose
|
|
|
| pasjonataudi69 napisał/a: | | adi202 ostatnie pytanie zostały mi dwie wolne kostki we wiązce były montowane z przodu pod panelem climatronika żółta i biała (w białej dwa przewody,w żółtej cztery )tym białym chyba idzie zasilanie na antene?a w żółtej?nie wiem czy to zostawić wolne jak będę montował chyba ma to związek z podświetlaniem radia(tak myslę) |
Nie wiem jakie tam masz kolory przewodów, ale jak dobrze pamiętam w żółtej wtyczce są przewody do zegarów, a w białej jest zasilanie anteny.
Wszystkie kostki mają swoje przeznaczenie i musisz je wszystkie podłączyć w samochodzie. pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 13:31 bose
|
|
|
oby pasowały te wtyczki w moim aucie antenę (biała kostka) zostawię żółta chyba tak jak mówisz bo jak rozbierałem widziałem ze idzie gdzieś tam pod konsole do przodu ja to brałem z a6 96 rok 2.6 benzyna mój diesel 95.
na razie nie mam koncepcji na montaż wszystkiego, musi nabrać mocy urzędowej |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 17:26 Re: bose
|
|
|
| pasjonataudi69 napisał/a: | oby pasowały te wtyczki w moim aucie antenę (biała kostka) zostawię żółta chyba tak jak mówisz bo jak rozbierałem widziałem ze idzie gdzieś tam pod konsole do przodu ja to brałem z a6 96 rok 2.6 benzyna mój diesel 95.
na razie nie mam koncepcji na montaż wszystkiego, musi nabrać mocy urzędowej |
Zapewniam Cię, że wszystko będzie pasować i nie zostanie ani jedna wolna wtyczka. Jeżeli chodzi o instalację radiową, to od połowy 94r nie zmieniła się aż do końca produkcji.
pzdr |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 22:13 bose przeszczepione
|
|
|
witam ponownie w sobotę od godziny 10 do godziny 16 miałem przeprowadzoną całą wiązkę
instalacji bose dzisiaj,t.j niedziela 3 godzinki poskładałem wszystkie plastiki ,boczki tapicerki drzwi na tip top poszło perfekcyjnie bez niespodzianek (bułka z masłem )wszystko działa idealnie a wrażenia???? hmmm powiem szczerze gra lepiej,od nagłośnienia (nokia)audi,ale jestem trochę zawiedziony gdyby nie bas w bagażniku powiedział bym że gra tak samo,jednym słowy drugi raz nie dam się skusić na bose, jedno jest pewne wszystko zamontowane profesjonalnie działa prawidłowo(nic nie szumi,trzeszczy )jest dzwięk lepszy, ale chyba to bose jest przereklamowane ,na pewno drugi raz nikt by mnie nie namówił na takie przeróbka bo efekt końcowy nie zadawalający .proszę was o wasze opinie a może coś nie tak? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 22:16 Re: bose przeszczepione
|
|
|
| pasjonataudi69 napisał/a: | witam ponownie w sobotę od godziny 10 do godziny 16 miałem przeprowadzoną całą wiązkę
instalacji bose dzisiaj,t.j niedziela 3 godzinki poskładałem wszystkie plastiki ,boczki tapicerki drzwi na tip top poszło perfekcyjnie bez niespodzianek (bułka z masłem )wszystko działa idealnie a wrażenia???? hmmm powiem szczerze gra lepiej,od nagłośnienia (nokia)audi,ale jestem trochę zawiedziony gdyby nie bas w bagażniku powiedział bym że gra tak samo,jednym słowy drugi raz nie dam się skusić na bose, jedno jest pewne wszystko zamontowane profesjonalnie działa prawidłowo(nic nie szumi,trzeszczy )jest dzwięk lepszy, ale chyba to bose jest przereklamowane ,na pewno drugi raz nikt by mnie nie namówił na takie przeróbka bo efekt końcowy nie zadawalający .proszę was o wasze opinie a może coś nie tak? |
Tony i balans tył przód ustawione właściwie? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 22:24 bose
|
|
|
tak wszystko było ustawiane basy tony nie powiem bo gra dużo lepiej ale tylko efekt robi bas w bagażniku i wysokie tony są lepiej słyszalne,chałas robi nie powiem aleee to nie to czego oczekiwałem.kolega ma w swojej a6 c5 (sedam) nagłośnienie z tubą w bagażniku fabrycznie montowane( nie bose)i u niego naprawdę jest efekt |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 22:32 Re: bose
|
|
|
| pasjonataudi69 napisał/a: | | tak wszystko było ustawiane basy tony nie powiem bo gra dużo lepiej ale tylko efekt robi bas w bagażniku i wysokie tony są lepiej słyszalne,chałas robi nie powiem aleee to nie to czego oczekiwałem.kolega ma w swojej a6 c5 (sedam) nagłośnienie z tubą w bagażniku fabrycznie montowane( nie bose)i u niego naprawdę jest efekt |
Konstrukcja C5 jest zupełnie inna niż w C4 głównie przekątna membrany głośników jest dużo większa (16cm) niż w C4 (11cm) do tego tuba ma większą pojemność. U mnie sam przód gra tak samo dynamicznie jak sam tył. Może oczekiwałeś masażu pleców? Bose nie ma grać głośno, a ma grać czysto i naturalnie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 22:43 bose
|
|
|
zgadza się,ale u mnie w standarcie też grało czysto i naturalnie.dlatego twierdze ze to bose jest przereklamowane.widocznie w nowszych modelach jest to dopracowane w c4 olali to |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 22:56 Re: bose
|
|
|
| pasjonataudi69 napisał/a: | | zgadza się,ale u mnie w standarcie też grało czysto i naturalnie.dlatego twierdze ze to bose jest przereklamowane.widocznie w nowszych modelach jest to dopracowane w c4 olali to |
Bose nie trzeba reklamować. Nie jestem zboczeńcem Audiofilskim, ale dla mnie nie ma co porównywać Nokii do Bose, a już w szczególności jak zamiast Delty podłączy się starą solidną Gammę z V8 w wersji US tak jak ma obecnie nasz koleżka Goryl.
Przy standardowym nagłośnieniu tylko tył jest aktywny. Przód zasilany jest z końcówki radia która nie należy do najmocniejszych. Każdy odbiera inaczej dźwięki i dlatego nie mogę stwierdzić jak Ty to odbierasz. Może masz coś nie tak z nagłośnieniem? Podmieniona głośniki, kombinowane końcówki mocy? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 01:17 bose
|
|
|
zmiana delty na inne radio ,może by pomogło,lecz ja jestem za oryginałem i takie zostawię,wspomniałem w postach wcześniejszych,że rozkręcałem tubę i byłem 1wszym co to robił, nic nigdy nie było lutowane w środku.przepatrzyłem wszystkie głośniki na każdym jest emblemat bose, ja akurat jestem maniakiem dobrego nagłośnienia,inaczej nie bawił bym się w to wszystko ,i mi to nie wystarcza.nie będziemy toczyć sporów kto ma rację,a kto nie, ja po prostu wyraziłem swoje zdanie i tyle ,jestem zawiedziony.pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

Model: 100C4
Silnik: AAD
Zasilanie: benzyna+LPG; benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Maj 2009 Wszystkie posty: 236

Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wawa bielany
|
Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 15:31
|
|
|
Tak mnie naszła ochota i w C4 coś podziałać z car audio
Kiedyś myślałem nad zamontowaniem i u siebie bose, ale mi przeszło. Teraz ochota wróciła. Jednak nie widzę nigdzie do kupienia kompletu, a i nie wiem czy by mi się chciało jeszcze z tym bawić, bo roboty kupa, a i jakość może nie będzie jakaś mega jak na taką robotę, dlatego pomyślałem sobie, żeby kupić głośniki przednie od bose do C4:
Jak głośniki będą OK, to je zostawić, a może i się udałoby je wymienić na jakieś lepsze, podłączyć do radia jakiegoś lepszego wzmacniacz jakiś mały i dobry, i to wszystko razem spiąć tak, żeby zagrało. Teraz mam nokię, znaczy miałem, ale wymieniłem kiedyś głośniki na jakieś tam inne, chciałem nawet zwrotnice montować, ale mi przeszło. Na parapecie z tyłu mam jakieś głośniki elipsoidalne, w przednich drzwiach też jakieś inne, tylko tweetery mi zostały nokii bo nie mogłem ich wyjąć.
Adi, da rade to jakoś zgrać? Myślałem najpierw żeby tylko wzmaka dorzucić jakiegoś, ale te obudowy głośników tez mogą dać spoko efekt bo bas będzie lepszy, a na tubie czy innym subwooferze mi zupełnie nie zależy, dwa większe głośniki zamontowane w parapecie tez robią robotę, pewnie duży kufer tez pomaga robić bas. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 15:52
|
|
|
Ja montowałbym komplet oryginalnego Bose. Właśnie siedzę i skręcam wiązkę do mojej V8. W Vce są 4 głośniki które robią poważną robotę, w C4 jest ich w sumie 8.
Obudowy przednich głośników w C4 po 95r są delikatnie zmienione. Jeżeli założysz od Audi 100 lub A6 z 95r, to możesz mieć małe problemy z założeniem tapicerki drzwi. |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

|
Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 15:58
|
|
|
Da się to jakoś przerobić, czy muszę szukać sprzed 1995? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 16:36
|
|
|
| Dworek napisał/a: | | Da się to jakoś przerobić, czy muszę szukać sprzed 1995? |
Różnica jest jak dobrze pamiętam przy silniku szyby. Ja montowałem starszy typ do A6 z 96r i jakoś to udało się złozyć do kupy. Nie wiem jak będzie na odwrót czy w ogóle uda ci się to złożyć. |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

|
Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 16:41
|
|
|
Znalazłem coś takiego: http://www.ebay.pl/itm/381056291755
tylko w opisie podane, że NIE dla systemu z dźwiękiem BOSE. To zakładając, ze nie chce zakładać pełnego BOSE, to by się nadało akuratnie myślę?
Nawet takie cuda w niemcowni mają |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |