|
|
Delta CC |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 11:40
|
|
|
Sprawdź na początku stacyjkę - cienki czerwony przewód oznaczony jako 86s. Ten przewód idzie do radia na pin 4 i steruje załączeniem i wyłączeniem radia. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 11:56
|
|
|
Sprawdzałem przy radiu i napięcie jest przy włączonej stacyjce a nie ma przy wyłączonej. Myślę, że coś chyba z radiem nie tak, bo na pinie od sterowania anteny muszę dać napięcie, bo inaczej nie włączy się, oraz z wyjścia antenowego nie wychodzi zasilanie na wzmacniacz, musiałem dać separator, aby napięcie szło do anteny. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 13:09
|
|
|
Te radia - ta generacja nie posiada zasilania przedwzmacniacza antenowego przez przewód antenowy. Odłącz to co podłączyłeś do radia i sprawdź jak się zachowa. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 13:37
|
|
|
Odłączałem, ale bez zmian. Ale separator nie powinien tworzyć problemów. Dodatkowa informacja, że jak wyłączę kluczyk i włączę w przeciągu 10 sek to jest ok, a jak później to już kicha. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 14:26
|
|
|
A jak się zachowuje radio bez kluczyka? Gra przez 60min czy może dłużej? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 14:42
|
|
|
przez godzinę i się wyłącza |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 14:54
|
|
|
| glinek94 napisał/a: | | przez godzinę i się wyłącza |
Czyli brakuje zasilania na klemie S |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 16:40
|
|
|
| Adi202 napisał/a: |
Czyli brakuje zasilania na klemie S |
To znaczy gdzie ma być zasilanie, bo jest na pinie 3,7,5 oraz sterowanie stacyjką 4 inaczej nie chce grać |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 18:17
|
|
|
Klema S to pin nr4 jezeli tam jest napięcie, a radio się nie załącza, to masz uszkodzone radio.
Pin 3 i 7 to stałe zasilanie. Pin 5, to wyjście sterowania przedwzmacniaczem antenowym i w to miejsce nie podpina się 12V. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 18:30
|
|
|
OK dzięki, ale jeśli nie podepnę napięcia do pin 5 to nic nie gra, a jeśli podepnę to gra. Jeśli odepnę pin 5 to radio się wyłączy i muszę ponownie wpisać kod. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 25 Mar, 2012 20:15
|
|
|
| glinek94 napisał/a: | | OK dzięki, ale jeśli nie podepnę napięcia do pin 5 to nic nie gra, a jeśli podepnę to gra. Jeśli odepnę pin 5 to radio się wyłączy i muszę ponownie wpisać kod. |
Powinno dziać się to przy braku napięcia na pinie nr3. Jeżeli odpinasz 5kę (biały przewód) i przestaje grać, to masz uszkodzenie w radiu. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.205, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |