Odpowiedz do tematu
To jak jazda na rowerze tego się nie zapomina.
Najprostszy układ będzie na jednym przekaźniku. Postaram się znaleźć wolną chwilę i rozrysuję Ci dwa schematy - do wyboru.
Gniazdo bezpiecznika, bezpiecznik 20A, przekaźnik 40A, gniazdo przekaźnika lub wtyk połączeniowy jak kto woli, wsuwki męskie, żeńskie i oczko na klemę + oraz przewód (najlepiej w dwóch kolorach) przekrój 2mm2. około 5m. Z tego zrobisz wiązkę.
A zaciskarkę do wsuwek lub lutownicę i cynę posiadasz?
I wystarczy. Chodzi o to aby bardzo dobrze połączyć przewody z wsuwkami przez solidne zaciśnięcie lub przylutowanie.
a gdyby się okazało ,że nie masz to tabletka polopryny S
Jest bardzo dobra, ale na miejsca trudno pobielane cyną. Miedź nie potrzebuje kwasu.
Odpowiedz do tematu
No dobra. Sprawę można zdziałać trochę inaczej. Układ możesz rozwiązać na jednym lub na dwóch przekaźnikach - każdy na jedną stronę. Co wolisz?
Adi jak najprościej , chociaż jestem elektrotechnikiem to od 6 lat pracuje jako ogrodnik-kierowca , więc za dużego pojęcia nie mam ...
| Mrozio napisał/a: |
| Adi jak najprościej , chociaż jestem elektrotechnikiem to od 6 lat pracuje jako ogrodnik-kierowca , więc za dużego pojęcia nie mam ... |
To jak jazda na rowerze tego się nie zapomina.
Najprostszy układ będzie na jednym przekaźniku. Postaram się znaleźć wolną chwilę i rozrysuję Ci dwa schematy - do wyboru.
ten prościejszy ...
jak byś mógł napisać też co mam kupić to w sobotę bym się zabrał do tego
jak byś mógł napisać też co mam kupić to w sobotę bym się zabrał do tego
| ten prościejszy ...
jak byś mógł napisać też co mam kupić to w sobotę bym się zabrał do tego |
Gniazdo bezpiecznika, bezpiecznik 20A, przekaźnik 40A, gniazdo przekaźnika lub wtyk połączeniowy jak kto woli, wsuwki męskie, żeńskie i oczko na klemę + oraz przewód (najlepiej w dwóch kolorach) przekrój 2mm2. około 5m. Z tego zrobisz wiązkę.
jutro postaram się podjechać do elektryka i wszystko kupić
| jutro postaram się podjechać do elektryka i wszystko kupić |
A zaciskarkę do wsuwek lub lutownicę i cynę posiadasz?
zaciskarke to może pożyczę , lutownice mam mała ale czy działa to nie wiem mam taką działającą meeega dużą cynę mam ...
Mrozio, a palnik acetylenowy ?? i butle
Głupi żart juz sie nie wcinam
Głupi żart juz sie nie wcinam
Ostatnio zmieniony przez roger110 Wto 14 Wrz, 2010 20:33, w całości zmieniany 1 raz
| zaciskarke to może pożyczę , lutownice mam mała ale czy działa to nie wiem mam taką działającą meeega dużą cynę mam ... |
I wystarczy. Chodzi o to aby bardzo dobrze połączyć przewody z wsuwkami przez solidne zaciśnięcie lub przylutowanie.
kalafonie też mam patrzałem
Mrozio, w takim razie naszykum i aparat i zapodaj kolejnego posta do zrób to sam
przyda się jak znalazł.
| kalafonie też mam patrzałem |
| roger110 napisał/a: | ||
|
Jest bardzo dobra, ale na miejsca trudno pobielane cyną. Miedź nie potrzebuje kwasu.
Odpowiedz do tematu