Mam dylemat z rozpoznaniem elementu ze zdjęcia.
Tak mniej więcej to zamontowane:
Wydaje mi się, że to ma związek z założoną instalacją LPG.
| jimv8 napisał/a: |
| a nie jest to coś od instalacji GAT jaką montowali w DE dla ekologii? |
Z tego co wiem to nie ma to wpływu na osiągi. To działa w określonych warunkach i głównie tu chodzi o odprowadzanie oparów....chyba |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Spróbuję to zdemontować, bo wali mi benzyną z wydechu na zimnym, a na VAG-u zero błędów. Jak siedział jeszcze 2.6 ABC to było ok, ale po wsadzeniu 2.8 AAH coś krzaczy. |
|
ja też po swapie z ABC na AAH. Wszystko pyrka jak należy. GATa wywaliłem tylko jak wjechało do PL |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Śmieszna sprawa. Wywaliłem to ustrojstwo i: - nie mam już problemów z zawieszającymi się obrotami - spalanie na trasie wreszcie spadło Wcześniej żeby nie wiem co nie udało mi się zejść poniżej 10ltr/100km na BC i w rzeczywistości, a teraz przy 90km/h mam na BC ok. 8,5 litra |
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|---|
Założenie LPG A4 B5 1999r • Jaki olej • A3 8L AGN zmiana potencjometru gazu. • Problem z odpalaniem i pracą silnika • Powolne opadanie obrotów audi A4 B6 2.0 130km benzyna-LPG • Audi 90, silnik PS, KE- Jetronic • Audi V8 - jaka maksymalna pojemność butli LPG w koło • Wymiana poduszek silnika-rady • wężyki podciśnienia-lewe powietrze • Zapłon • Problem z audi A6 C5 2.4 benzyna 1999r • rozżarzony katalizator, spala jednocześnie LPG i pb, BRC • ciągle chodzą wentylatory • Dlaczego auto drga-wibruje? • A6 C6 4.2 BAT LPG pali się Check engine • Strzał gazu i problemy. • Zalewa silnik na PB • audi a4 1.8 benzyna gaz • Czujnik stukowy • Problem z silnikiem po odpaleniu. • Jaką moc ma ten silnik? • Przerywanie • Audi d11 3.6 v8, wymiana silnika na 4.2 ABZ • Wymiana Butli LPG • Pompa wtórnego powietrza • nie śmiga na benzynce • Poważny problem z odpalaniem • C3 2.3 duże spalanie benzyny • zacina się sonda lambda • A3 8L AGN Czy na 100% uszczelka pod głowicą ? |