Wszystko byłoby fajnie tylko właśnie to nie jest to radyjko.
Zakupiłem niedrogo audi gammę CC i myślę dalej grzebać ażeby dojść do efektu takiego że MP3 nie będzie zakłócało FM. Pisałem do grundig w Polsce odpowiedzieli mi ze schematu nie maja i nie mogą mi pomóc ponieważ ten model nie był dostępny w Polsce, oraz nie wiedzą do kogo mókłbym się zwrócić o pomoc. Tak myślę że chyba mnie trochę potraktowali lekceważąco by gdyby dostali takie radyjko na serwis to by schemat zdobyli zwracając sie do grundig w Portugalii ale po co maja to robić teraz przecież serwis za darmo nic nie robi dziwne ze odpisali.
Odpowiedz do tematu
Schemat elektryczny, to rysunki połaczeń elektronicznych, serwisówka jak sama nazwa mówi jest pełną informacją serwisową w której jest schemat, elektryczny jak i mechaniczny radia. Jednym słowem wszystko co niezbędne do naprawy w/w radia.
pzdr
Nie widzę problemu. Obojętnie który kupisz w każdym będzie schemat. Przed wysyłką upewnij sie tylko że wysyłają właściwy
Audi Gamma CC Grundig.
Podłaczenie jest dokładnie takie same jakie masz w Grundigu. 2 plusy stałe i jeden sterujący załączeniem.
Będzie trochę inaczej bo to inny producent. Do Blaupunkta miałem gdzieś schemat elektroniki. Muszę go tylko odszukać.
Przeróbka Gamma CC blaupunkt na Aux
O temacie faktycznie zapomniałem i przepraszam.
Najprościej jest wlutować się w układ scalony TA7705 (wzmacniacz sygnału głowicy magnetofonowej) a dokładniej do kondensatorów elektrolitycznych oznaczonych na płycie C1115 i C1125 Nie wiem który z nich jest kanałem lewym a który prawym - musiałbyś to sobie sam sprawdzić.
a w jaki sposób mogę to zrobić?
Za pomocą lutownicy i cyny. Jeżeli nie wiesz co to takiego jest, to odpuść sobie to i zleć komuś kto się na tym zna.
Odpowiedz do tematu
Tutaj mają schemat http://e-schematy.pl/sear...&producer=0&p=0
Przed kilku laty gdy naprawiałem jeszcze sprzęt RTV kupowałem tylko u nich i nie było takiej sytuacji aby czegoś nie mieli.
pzdr
Przed kilku laty gdy naprawiałem jeszcze sprzęt RTV kupowałem tylko u nich i nie było takiej sytuacji aby czegoś nie mieli.
pzdr
Maja instrukcje serwisową jedną za 18zł druga za 19zł czym się rożni ?? A czym się rożni instrukcja serwisowa od schematu ??
| Daro1003 napisał/a: |
| Maja instrukcje serwisową jedną za 18zł druga za 19zł czym się rożni ?? A czym się rożni instrukcja serwisowa od schematu ?? |
Schemat elektryczny, to rysunki połaczeń elektronicznych, serwisówka jak sama nazwa mówi jest pełną informacją serwisową w której jest schemat, elektryczny jak i mechaniczny radia. Jednym słowem wszystko co niezbędne do naprawy w/w radia.
pzdr
Aha to wszystko gra to z której rubryki zakupić tą za 18zł czy 19zł ??
Zakupie przyjdzie i coś podziałamy jeszcze.
Zakupie przyjdzie i coś podziałamy jeszcze.
| Aha to wszystko gra to z której rubryki zakupić tą za 18zł czy 19zł ??
Zakupie przyjdzie i coś podziałamy jeszcze. |
Audi Gamma CC Grundig.
Witam
Jest nowe zadanie. Kolega jak zobaczył jaki mam bajer z mp3 przyniósł mi swoje radio z audi tez gamma tylko inna. Na początek mam problem z podpięciem pod zasilacz wnioskuję z tej naklejki ze trzeba wpuścić plus pod trzy piny w kostce ??

Jest nowe zadanie. Kolega jak zobaczył jaki mam bajer z mp3 przyniósł mi swoje radio z audi tez gamma tylko inna. Na początek mam problem z podpięciem pod zasilacz wnioskuję z tej naklejki ze trzeba wpuścić plus pod trzy piny w kostce ??

| Witam
Jest nowe zadanie. Kolega jak zobaczył jaki mam bajer z mp3 przyniósł mi swoje radio z audi tez gamma tylko inna. Na początek mam problem z podpięciem pod zasilacz wnioskuję z tej naklejki ze trzeba wpuścić plus pod trzy piny w kostce ?? [url=http://s15.postimage...009.jpg]Obrazek[/url] [url=http://s18.postimage...001.jpg]Obrazek[/url] |
Podłaczenie jest dokładnie takie same jakie masz w Grundigu. 2 plusy stałe i jeden sterujący załączeniem.
Doszedłem do tego dwa plusy sie podaje w grundigu podawałem jeden ale nie ważne.
Otworzyłem tego balupunkta i jest trochę inaczej. Jest układ TEA 6321T od czego zacząć w tym radiu podpięcie mp3 ??
[ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 11:19 ]
Są również układy TDA1597T TDA1591T który od nich jest od AM ?? Aby wyłączyć zasilanie AM-u. Mogę dodać kilka fotek środka radia.
[ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 11:28 ]
Kilka fotek środka radia.

Otworzyłem tego balupunkta i jest trochę inaczej. Jest układ TEA 6321T od czego zacząć w tym radiu podpięcie mp3 ??
[ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 11:19 ]
Są również układy TDA1597T TDA1591T który od nich jest od AM ?? Aby wyłączyć zasilanie AM-u. Mogę dodać kilka fotek środka radia.
[ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 11:28 ]
Kilka fotek środka radia.

| Doszedłem do tego dwa plusy sie podaje w grundigu podawałem jeden ale nie ważne.
Otworzyłem tego balupunkta i jest trochę inaczej. Jest układ TEA 6321T od czego zacząć w tym radiu podpięcie mp3 ?? [ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 11:19 ] Są również układy TDA1597T TDA1591T który od nich jest od AM ?? Aby wyłączyć zasilanie AM-u. Mogę dodać kilka fotek środka radia. [ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 11:28 ] Kilka fotek środka radia. [url=http://s13.postimage...015.jpg]Obrazek[/url] [url=http://s14.postimage...014.jpg]Obrazek[/url] [url=http://s7.postimage....009.jpg]Obrazek[/url] [url=http://s16.postimage...012.jpg]Obrazek[/url] |
Będzie trochę inaczej bo to inny producent. Do Blaupunkta miałem gdzieś schemat elektroniki. Muszę go tylko odszukać.
ooo to świetnie zrobimy to profesjonalnie.
Będę musiał Ci chyba wysłać dobrą flaszkę.
[ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 12:01 ]
Gdy odetnę zasilanie od układu TDA1597T lub TDA1591T to AM działa natomiast nie działa FM
[ Dodano: Nie 15 Sty, 2012 11:15 ]
I jak kolego poszukiwania schematu ?? Siedziałem wczoraj i nawet nie udało mi się odciąć AM
[ Dodano: Pon 16 Sty, 2012 19:22 ]
Chyba kolego zapomniałeś o temacie
Będę musiał Ci chyba wysłać dobrą flaszkę.
[ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 12:01 ]
Gdy odetnę zasilanie od układu TDA1597T lub TDA1591T to AM działa natomiast nie działa FM
[ Dodano: Nie 15 Sty, 2012 11:15 ]
I jak kolego poszukiwania schematu ?? Siedziałem wczoraj i nawet nie udało mi się odciąć AM
[ Dodano: Pon 16 Sty, 2012 19:22 ]
Chyba kolego zapomniałeś o temacie
Witam. Chciałbym przerobić Radio Gamma CC blaupunkt. Chodzi mi o wlutowanie Aux. Powiem szczerze że zielony jestem z tego tematu, więc proszę was o pomoc. Prosiłbym w najprostszych słowach co i jak po kolei.

|
Chyba kolego zapomniałeś o temacie |
| Blanek napisał/a: |
| Witam. Chciałbym przerobić Radio Gamma CC blaupunkt. Chodzi mi o wlutowanie Aux. Powiem szczerze że zielony jestem z tego tematu, więc proszę was o pomoc. Prosiłbym w najprostszych słowach co i jak po kolei.
|
Najprościej jest wlutować się w układ scalony TA7705 (wzmacniacz sygnału głowicy magnetofonowej) a dokładniej do kondensatorów elektrolitycznych oznaczonych na płycie C1115 i C1125 Nie wiem który z nich jest kanałem lewym a który prawym - musiałbyś to sobie sam sprawdzić.
| Adi202 napisał/a: | ||||
Najprościej jest wlutować się w układ scalony TA7705 (wzmacniacz sygnału głowicy magnetofonowej) a dokładniej do kondensatorów elektrolitycznych oznaczonych na płycie C1115 i C1125 Nie wiem który z nich jest kanałem lewym a który prawym - musiałbyś to sobie sam sprawdzić. |
a w jaki sposób mogę to zrobić?
| Blanek napisał/a: |
|
a w jaki sposób mogę to zrobić? |
Za pomocą lutownicy i cyny. Jeżeli nie wiesz co to takiego jest, to odpuść sobie to i zleć komuś kto się na tym zna.
Odpowiedz do tematu