Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski » Regeneracja felg aluminiowych
Odpowiedz do tematu

karlos2 napisał/a:
lecz ja na takiej spawanej już bym nie jeżdził.

Tez nie bede jezdzic ;)
Poszczerbiona jest od kraweznika :oops:

Postaw piwo autorowi tego posta

szynszylek napisał/a:
karlos2 napisał/a:
lecz ja na takiej spawanej już bym nie jeżdził.

Tez nie bede jezdzic ;)
Poszczerbiona jest od kraweznika :oops:

Wiesz ciężko tak powiedzieć, najlepiej wstaw zdjęcie tej felgi, wtedy dokładnie ci powiem, jak będzie naprawa.
pzdr.

Nie chcę tworzyć nowego tematu, więc podpinam się pod ten - mnie z kolei chodzi o lakierowanie, piaskowanie i samo czyszczenie felg. Zaniedbałam kosmetykę felg już jakiś czas temu i teraz siąść i płakać, bo nie umiem sobie z nimi poradzić, czy ktoś poleca jakiś skuteczny płyn/sposób? Będę wdzięczna i moja strzała też :) :oops:

audi_fankaa napisał/a:
Nie chcę tworzyć nowego tematu, więc podpinam się pod ten - mnie z kolei chodzi o lakierowanie, piaskowanie i samo czyszczenie felg. Zaniedbałam kosmetykę felg już jakiś czas temu i teraz siąść i płakać, bo nie umiem sobie z nimi poradzić, czy ktoś poleca jakiś skuteczny płyn/sposób? Będę wdzięczna i moja strzała też :) :oops:

To w końcu chodzi ci o płyn do czyszczenia felg,czy o lakierowanie ?

Dawno temu, w kwietniu 2009, po 11 miesiącach ciężkiej pracy ;-p wypolerowałem sobie felgi.

Nie było idealnie, zleciłem to po jakimś czasie koleżce jakiemuś, ale zje%*@ je trochę, i tak zostawiłem, nie miałem siły z tym walczyć. Teraz chce na lato ogarnąć felgi na cacy i zabezpieczyć lakierem bezbarwnym, bo pielęgnacja tego wzoru w polerce to mordęga. Zapytałem ile kosztuje polerka wibracyjna na www.renowacjafelg.pl Oto odpowiedź:

Cytat:
Koszt polerowania wibracyjnego całej felgi 15" to 350zł/szt.
Zabezpieczenie lakierem bezbarwnym 40zł/szt.
Dokładna wycena możliwa po oględzinach w serwisie.
Do podanych cen należy doliczyć podatek VAT 23%.

I tak sobie myślę, ze chyba coś im się pomyliło, delikatnie mówiąc, z tą ceną? Nawet, jeśli moje już wypolerowane zrobią taniej, to i tak zdecydowanie za drogo, moim zdaniem...

[ Dodano: Pią 20 Mar, 2015 18:20 ]
Felgi rotacyjnie ogarnąłem w innej firmie, 1000 brutto, efekt jest taki:

5 stycznia mailowo dostałem ofertę (po przesłaniu im zdjęć felgi) od www.renowacjafelg.pl , że koszt polakierowania sztuki 15 cali to 40 netto. Niestety, w tym kraju nie da się żyć, inflacja tak zapierdziela w górę, że dziś już 60 netto taka usługa kosztuje <tjaa>
Jakby ktoś pytał o gwarancję - oczywiście brak, no bo jak ;-)

Nie tylko mi się wydaje, ze im się troszkę w głowach poprzewracało, bo czytałem jakiś opinie już wcześniej o nich. Co robi występ w telewizji z ludźmi... :evil: Ale trudno, jak wiedzą co robią, to może chociaż będzie to dobrze zrobione, zobaczymy.

Odpowiedz do tematu