Dzięki Adi! Faktycznie to o wiele bardziej mi odpowiada, bo głównie używam telefonu z androidem. Pobrałem aplikację do obsługi urządzenia ze sklepu play i faktycznie, tworzy playlistę z plików zarówno FLAC, jak i MP3. Wystarczy wyeksportować do "sticka" i odtworzyć w urządzeniu, do którego Renkforce Jak jest podłączony. Chyba to wypróbuję, potestuję na różnych odtwarzaczach, jak się sprawi to zacznę rozglądać się za AMI. Ktoś ma do sprzedania?
[ Dodano: Sob 14 Lut, 2015 09:12 ]
http://bcoda.com/jak
Niestety, doczytałem troubleshooting i może nie być tak różowo:
-Wybrana playlista nie może być odtworzona na na moim TV
Odp: Urządzenie "host" pokaże tylko te pliki, które rozpoznaje. Na przykład, jeśli wybierzesz playlistę, która zawiera plik MP4, a TV nie obsługuje tego formatu, nie będzie mógł go odtworzyć. Upewnij się, jakiego typu pliki twoje urządzenie "host" obsługuje, zanim dokonasz transmisji plików.
Niestety, wygląda na to, że nadal kupa, bo MMI chyba nie obsługuje plików FLAC. Chyba, że obsługuje? Może ktoś sprawdzić?
Chyba i tak się doposażę w AMI, a FLAC najwyżej przekonwertuję do wysokojakościowych MP3.
Albo kup sobie najprostszy odtwarzacz plików flac i podłącz do MMI za pomocą AUX.
Też dobry pomysł, tak czy inaczej, AMI niezbędne
| Dworek napisał/a: |
Też dobry pomysł, tak czy inaczej, AMI niezbędne |
Dlaczego tak sądzisz? AUX można uruchomić bez AMI.
OK, poszukałem w necie, tutaj znalazłem instrukcję:
http://mr-fix.pl/wpis/mmi-2g-aktywacja-aux-in/
oraz info:
Czy operacja jest możliwa?
Modyfikacja dotyczy jedynie samochodów wyposażonych w system MMI 2G. Zanim zaczniesz, sprawdź jaką wersję MMI/RNS masz w swoim samochdzie.
Moduł MMI 2G musi być wyposażony w wejście FBAS (gotowy do podpięcia kamery cofania, tunery TV).
Aktywacja dotyczy jedynie standardowego wzmacniacza DSP. Na razie nie są znane odpowiednie podłączenia dla systemów Bose oraz B&O.
A ja mam właśnie B&O. Wiesz jak wygląda wtedy odpalenie AUX?
Na B&O może ci nie uaktywnić. Spróbuj uruchomić AUX przez menu serwisowe i po restarcie sprawdź czy będzie aktywne w media. Jeżeli nie będzie widoczne, to szkoda zachodu. Przerabiałem ten temat w Q7 z Bose i lipa.
OK, a jak będzie, to uda się coś podziałać?
| Dworek napisał/a: |
| OK, a jak będzie, to uda się coś podziałać? |
To będzie sens to przeanalizować i uruchomić.
Sprawdziłem - odfajkowałem w zielonym menu AUX, teraz w wyborze źródła dźwięku pojawia się AUX, po wybraniu wyświetla się informacja, że wejście AUX jest aktywne. Pewnie można się teraz wpiąć kabelkami w odpowiednie PINy w odpowiedniej kostce i może zahula.
Będziesz musiał znaleźć wejścia kanałów. Włącz AUX i dotykaj np igłą wolne piny we wzmacniaczu. Jak wzbudzi się któryś z kanałów to będzie połowa sukcesu.
OK, rozumiem, że przy wpiętej wtyczce, tam gdzie kabelki nie wchodzą, wkładać igłę i słuchać przytknięć w głośnikach? A w którym dokładniej wzmacniaczu?
Ostatnio zmieniony przez Dworek Nie 08 Mar, 2015 09:47, w całości zmieniany 1 raz
A ile masz tych wzmacniaczy?
Tak to wygląda:
Przy rozłączonej wtyczce dotykać kolejno piny we wzmacniaczu? Czy we wtyczce?
Znalazłem
COŚ TAKIEGO - podstrona
32Stecker.htm.
I tu piszą, że analog input AUX jest używany tylko z nawigacją dla Japonii. Ale nie wiem o co kaman

To co, próbować te piny 31 i 32?
Kurde, i jeszcze widzę, że to analog jest, bo jest tylko + i -, a nie jak w tym wzmaku dla podstawowej wersji nagłośnienia, + i - dla kanału lewego i prawego
Zsuń pokrywę wtyczki i podłącz do wzmacniacza. Na odłączonej wtyczce nic nie usłyszysz.
Zsunąłem obie wtyczki:
W tym srebrnym po prawej wszystkie piny są zajęte.
W tym po lewej, czarnym całym, wygląda to tak:
Dotykanie czterech wolnych pinów przy odpalonym AUX nic nie daje, żadnego cykania w głośnikach, odkręcone były głośno, 25/30. Miałem mała igiełkę, ale myślę, że trafiłem, bo trochę w bagażniku posiedziałem

Więc chyba kiszka, jak myślisz, są jeszcze jakieś opcje?
Tak sobie myślę, jakźródło dźwięku ustawię na AV1 albo AV2, to słychać szum, a na AUX nic - a jak się podłączyć do tych AV1 i 2?
I jeszcze:
Widziałem na forum ktoś podłączył sobie
xtreamer'a. Jak to kurka zamontować by się dało pod MMI 2G? Zasilanie ma 12V więc jak znalazł, może nie ma dużo rzeźby? Niestety, nie mam odzewu od osoby, która to montowała u siebie