Mam dylemat z rozpoznaniem elementu ze zdjęcia.
Tak mniej więcej to zamontowane:
Wydaje mi się, że to ma związek z założoną instalacją LPG.
| jimv8 napisał/a: |
| a nie jest to coś od instalacji GAT jaką montowali w DE dla ekologii? |
Z tego co wiem to nie ma to wpływu na osiągi. To działa w określonych warunkach i głównie tu chodzi o odprowadzanie oparów....chyba |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Spróbuję to zdemontować, bo wali mi benzyną z wydechu na zimnym, a na VAG-u zero błędów. Jak siedział jeszcze 2.6 ABC to było ok, ale po wsadzeniu 2.8 AAH coś krzaczy. |
|
ja też po swapie z ABC na AAH. Wszystko pyrka jak należy. GATa wywaliłem tylko jak wjechało do PL |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Śmieszna sprawa. Wywaliłem to ustrojstwo i: - nie mam już problemów z zawieszającymi się obrotami - spalanie na trasie wreszcie spadło Wcześniej żeby nie wiem co nie udało mi się zejść poniżej 10ltr/100km na BC i w rzeczywistości, a teraz przy 90km/h mam na BC ok. 8,5 litra |
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|---|
odpala i zaraz gasnie • Sprężyny tył • problem z obrotami audi A4 B6 • kod silnika Audi A4 B6 1.9 TDI • Strzał gazu i problemy. • AUDI S6 4.2 V8 290KM BRAK MOCY, SZARPIE, GASNIE • Wymiana rozrządu - pytania • silnik benzynowy w a6 • uszczelka termostatu problem ze szczelnością • V8 gaśnie i wspomaganie nie działa • rozżarzony katalizator, spala jednocześnie LPG i pb, BRC • komunikat DEL • problemy z silnikiem podczas dogrzewania • a6 c5 2.4 falowanie i drgania. • audi C4 2,8 po tuningu i klopty • Audi 80 B4 93 1.6 Benzyna + Gaz Silnik się grzeje • Problem z mocą w A4 1.8T • A6 C5 Avant V8 - poprawka rozrządu i grupa 90 + 93 • Cykanie stukanie do 4100 obrotów • a4 b5 AHL 1.6 + lpg spadek mocy, falowanie • doladowanie A 3 1.8 t 150km • Brak Mocy • Znikajacy olej • 1.8t nie odpala na zimnym • Stuka przy odpalaniu i wyższych obrotach • NIe chce zapalić • a4 b5 nalot w układzie chłodzenia POMOCY • Jaki to rodzaj Parownika? • poszukuję czarodzieja do audi po tuningu • czujnik temperatury silnika-cieczy |