Siemanko to znów ja ok do brzegu Mam bład P0068 czy to jest blad przepustnicy jesli tak to czy kalibracja wystarczy czy uzyc magicznego srodka w sprayu do czyszczenia przepustnic czy trzeba bedzie ja rwac i czyscic na stole a moze wymiana na nowa obijawy to falowanie obrotow na zimnym pozniej motor chodzi ok
drugi bład to P307A co to moze byc ?
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Błedy 3.0 TFSI
Re: Błedy 3.0 TFSI
ten drugi błąd to też od przepustnicy, spróbował bym przeczyścić i zrobić adaptację.pozdr
zawsze mniej roboty najpierw spróbować szpecyfikiem,mniej rozbierania... jak nie pomoże to wtedy trzeba będzie czyścić na stole. Tak, obydwa od przepustnicy. pozdr
ja bym napsikał i dał mu chwilę na zadziałanie, no chyba,ze instrukcja każe inacej
następnie kalibracja
co do chemii to używam tylko LM lub Mannola
w instrukcji nic nie ma na temat temperatury silnika, więc raczej nie ma to znaczenia. pozdr
jak dobrze pojdzie to moze przepali
| Łukasz83 zlw napisał/a: |
| Siemanko to znów ja ok do brzegu Mam bład P0068 czy to jest blad przepustnicy jesli tak to czy kalibracja wystarczy czy uzyc magicznego srodka w sprayu do czyszczenia przepustnic czy trzeba bedzie ja rwac i czyscic na stole a moze wymiana na nowa obijawy to falowanie obrotow na zimnym pozniej motor chodzi ok
drugi bład to P307A co to moze byc ? |
Ale czyscic tym specifikiem w spreyu czy lepiej wykrecic i wymyc bezyna ekstrakcyjna czyli obydwa sa od przepustnicy ?
Ale czyscic tym specifikiem w spreyu czy lepiej wykrecic i wymyc bezyna ekstrakcyjna czyli obydwa sa od przepustnicy ? |
robic to na odpalonym silniku czy napsikac tam i niech sobie to podziala pare min i pozniej odpalic motor i wypsikac reszte dobrze mysle
kalibracje na zimnym motorze zrobic ?
kalibracje na zimnym motorze zrobic ?| Łukasz83 zlw napisał/a: |
robic to na odpalonym silniku czy napsikac tam i niech sobie to podziala pare min i pozniej odpalic motor i wypsikac reszte dobrze mysle kalibracje na zimnym motorze zrobic ? |
Znasz jakas sprawdzona chemie do czyszczenia przepustnic bo na necie tego multum
Znasz jakas sprawdzona chemie do czyszczenia przepustnic bo na necie tego multum |
No LM jest podobno ok uzywam cerateka z tej firmy to dobry produkt i jeszcze jedno ta kalibracje przepustnicy to na zimnym motorze czy to nie ma roznicy
No LM jest podobno ok uzywam cerateka z tej firmy to dobry produkt i jeszcze jedno ta kalibracje przepustnicy to na zimnym motorze czy to nie ma roznicy |
OK DZIEKI za info kupie chemie do czyszczenia przepustnicy i do przeplywomierza przy okazji jedno rozbieranie ale to jak wróce z wakacji tys km jeszcze pojezdzi z brudem
OK DZIEKI za info kupie chemie do czyszczenia przepustnicy i do przeplywomierza przy okazji jedno rozbieranie ale to jak wróce z wakacji tys km jeszcze pojezdzi z brudem |
Odpowiedz do tematu