[100 C4 AAH] Czujnik w bloku silnika.
Witam .
Chodzi mi o taki czujnik (prawdopodobnie temperatury silnika) ,który znajduje się "tak z boku nad skrzynią"
Nie wiem jak Wam opisać o który mi chodzi,ale wiem ,że jest od od temp. cieczy chłodzącej ,bo właśnie spod niego mi uciea płyn.
I chce go wymienić na nowy bo po co "dziadować" z uszczelnianiem starego...
Prosze o podpowiedź bo nie wiem co mam powiedzieć w sklepie
Z góry i z dołu dziękuje
Darek , dwa tematy .
Pierwszy , jak będziesz wymieniał , to i tak płyn ucieknie , czyli , wykręć i na "koronce" jest nr. części , nie ważne , czy ori , czy zamiennik .
Drugi ,zamelduj w sklepie , czy hurtowni , co i jak i będą wiedzieć , no chyba ,że jakis tłuk pancerny będzie tam siedział .
Poczekaj chwilkę postaramsię poszukać w Etce , to Ci zapodam.
Ostatnio zmieniony przez roger110 Czw 24 Gru, 2009 14:00, w całości zmieniany 1 raz
Wystawiono 1 piw(a):
GORYL
Sądzę ,że o ten czujnik biega , masz tu podany nr. z Etki , czyli ori
Wystawiono 1 piw(a):
GORYL
Rafał ale chyba to nie o ten chodzi,bo tamten jest chyba w bloku z prawej strony silnika...
jak patrzysz na auto od przodu to po lewej stronie i widać go dopiero od spodu jak się zdejmie osłone plastikową miski...
Jest tak jakoś nad skrzynią

i racej w bloku silnika mi się wydaje...
ale swojej pustej głowy nie dam...
Poczkaj..........
No to w takim układzie ten :

Ostatnio zmieniony przez roger110 Czw 24 Gru, 2009 14:32, w całości zmieniany 1 raz
Ten 4 ro pinowy nie będzie tani. To jest czujnik od wskazań temperatury na zegarach.
pzdr
Wystawiono 1 piw(a):
GORYL
| Adi202 napisał/a: |
| nie będzie tani |
Jakie pieniądze ma poeta na myśli ???
| GORYL napisał/a: |
| Adi202 napisał/a: | | nie będzie tani |
Jakie pieniądze ma poeta na myśli ??? |
W oryginale około 400zł. W podróbce 100- 200zł.
To jeszcze nie ma tragedi
bierz oryginał, mi zamiennik pokazywał przy 90 stopniach na silniku, aż 100 stopni, więc uważam że szkoda kasy na zamiennik
Wystawiono 1 piw(a):
GORYL
Hej
Odświeżam temat,ponieważ będe potrzebował "ten element rur gumowych" do którego wkręcane są te czujniki nr 14(4 piny) i 11(2 piny) ...
U mnie prawdopodobnie jest to "zparciały element" i z niego "cieknie"...
Teraz moje pytanie jak zwą się te "rurki"
Chce kupić ale o co pytać
Dodam,że furak po wymianie termostatu,świec,czujnika w chłodnicy "przcuje temperaturowo poprawnie"
Z góry dzięki
jest to rura stalowa, ale nie wiem jak się zwie
Wystawiono 1 piw(a):
GORYL
Ta rura to kruciec, ale w Vce jest to trochę inaczej rozwiązane.
Wystawiono 1 piw(a):
GORYL
Jest ona na rysunku wyżej co Rafał wkleił jako pierwszy i w ten "króciec"w kształcie podkowy

wkręcone są te czujniki
Nie wiem co mam wpisywać w wyszukiwarki i w sklepie o co pytać
Dzięki
Darek , to są węże od chłodzenia (chyba ) poprostu powiedz w sklepie czego szukasz i co potrzebujesz zobacz tu ....
http://www.automotosklep....id&sid=33720333