|
Przesunięty przez: jimv8 Pon 14 Maj, 2012 22:01 |
[80 B3] Swap z 1.9E na 2.8 V6 |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010 16:47
|
|
|
dołóż turbinke z komputerem StandAlone i bedziesz królem szos |
|
|
|
|
|
 |
Enzoo

Model: B4
Silnik: 1Z+
Zasilanie: Diesel
Nadwozie: Avant

Piwa: 1/1 Skąd: Legnica
|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 06:27
|
|
|
ale żeby uturbić to by było trzeba silnik zakuć |
_________________ AUDI 80 B3 1.9 113 KM - było
AUDI Cabrio 2.3 NG - było
AUDI 80 B4 Avant 1.9 1Z+ - jest
AUDI 80 B4 Avant 2.3 NG Quattro - jest
EGR OUT, wtryski AFN, ECU AEL Munior, nastawnik HDK, pompa 11mm, GT1549S - póki co |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 17:44
|
|
|
jezeli chcesz zrobic setki kilometrow i wyciagnac maximum to TAK.
zanim jednak silnik wykonczysz, to sprzedaz lub zmienisz auto po to zeby sie nie znudzilo.
kwestia pieniedzy, a takie projekty sa krótkodystansowe -
czas
rodzina
auto firmowe
fundusze |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
Enzoo

|
Wysłany: Czw 14 Paź, 2010 20:41
|
|
|
jakie? swap czy uturbienie? no ja jakoś chce długo pozostać przy swoim aucie jestem młody więc wiesz |
EGR OUT, wtryski AFN, ECU AEL Munior, nastawnik HDK, pompa 11mm, GT1549S - póki co |
|
|
|
|
|
 |
chmiel25

Silnik: AVF
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: AVANT

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob 16 Paź, 2010 22:08
|
|
|
hmm
1. sprzedaj swoje B3
2. to co masz przeznaczone na swap dołóż i kup B4 z 2.8 v6
To jedyne słuszne i mądre rozwiazanie.
Bo jak policzysz koszta wsadzenia v6 do b3 to uznasz że mam racje.
Pozdrawiam |
_________________ Zycie zaczyna sie od 2-óch BAROW
AUDI 80 AVANT Q TDI:) Koks by UYSY:) jewt dobrze:)
AUDI 80 COMPETITION nie wiem co dalej?? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 21:02
|
|
|
Enzoo,
znam ten zapal
sam robilem swapa w b3 a puzniej uturbienie
piekny czas i dziej w moim zyciu, ale nie powtorzyl bym tą zabawe.
wieczne przeróbki, modyfikacje, ulepszenia a jak gotowe to trzeba sprzedac i nikt takiego autka nie kupi, a napewno nie za tyle zeby sie zwrocily koszty chocby za czesci
chmiel25, dobrze mowi i radzi |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 21:21
|
|
|
Nie wszystko można przeliczać na... kasę. Fakt nie jestem zwolennikiem wyrzucania pieniędzy w błoto, ale są rzeczy które się mile wspominane mimo sporego nakładu finansowego. Moja Vka prawdopodobnie zostałby zezłomowana gdybym jej nie kupił. Planuję wpakować w nią wiecej kasy niż ona jest warta - bo nie robię jej przecież na sprzedaż, a dla siebie (dokładnie dla mojej żonki aby mogła na co dzień poczuć power 4,2 i czuć się bezpieczna za sterami solidnej i bezawaryjnej konstrukcji z lat 90tych. A mógłbym za to kupić nowszy model już na chodzie, ale nie chcę. Nie żyjemy po to aby zarabiać pieniądze, a zarabiamy po to aby żyć. Każdy z kim rozmawiam pyta się mnie ile moja eSa pali jak by to było najważniejsze. Dla mnie najważniejsze jest to, że chciałem mieć brykę z takim silnikiem i za kilkadziesiąt lat jak już nie będę w stanie prowadzić samochodu przypomnę sobie jak to było, a nie, że będę żałować, iż mogłem a nie miałem takiej możliwości. Życie trzeba sobie ułatwiać i umilać takie jest moje zdanie. Skoro chłopina ma ochotę na przeróbkę czegoś co już posiada, to dlaczego ma tego nie zrobić? To będzie próba pasji do
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 21:32
|
|
|
podzielam zdanie Adiego ja miło wspominam przeróbka swojej b3 nie zawsze wszystko szło zgodnie z planem nie wszystko zostało skończone trochę kasy poszło w te zabawy ale nie żałuje ani zł wpakowanej w to auto i jeśli Mirek chce spróbować to jestem jak najbardziej za tym żeby podjął się tego swapu |
_________________ Audi A4 b6 Avant 2,0 130KM
Daewoo Matiz 0.8 51 KM
Opel Corsa B 1,4 60 KM - (było)
Audi A6 c4 Avant 2,6 150 KM - (było)
Renault Twingo 1,2 60 KM - (było)
Audi 80 b3 Sedan 1,8 90 KM - (było)
Audi 100 c3 Sedan 2,3 136 KM - (było) |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 21:37
|
|
|
Dzięki za poparcie |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 21:43
|
|
|
podzielam twoje zdanie w tym temacie wiec musiałem cię poprzeć |
_________________ Audi A4 b6 Avant 2,0 130KM
Daewoo Matiz 0.8 51 KM
Opel Corsa B 1,4 60 KM - (było)
Audi A6 c4 Avant 2,6 150 KM - (było)
Renault Twingo 1,2 60 KM - (było)
Audi 80 b3 Sedan 1,8 90 KM - (było)
Audi 100 c3 Sedan 2,3 136 KM - (było) |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 21:52
|
|
|
| daniello85 napisał/a: | | podzielam twoje zdanie w tym temacie |
Cieszy mnie to bardzo. Teraz powinien się wypowiedzieć Enzoo. Dodam, że o mały włos przerobiłbym moją 100kę na V8 Look. Piszę o mały włos, bo wcześniej kupiłem eSe i plan runął. Temat jednak może się odrodzić jak skończę Vkę i nie sprzedam 100ki. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 22:02
|
|
|
Adi202,
masz racje, szczególnie jezeli to jest drugie autko w rodzinie i ma sie czym jezdzic na codzien.
w moim przypadku - było to w pewnym sęsie dążenie do wyjątkowego pojazdu, z silnym silnikem i originalnoscią. b3 wybrałem tylko z tego powodu, iż b3 byla w moim posiadaniu a moje wymarzone autko (audi V8) nie bylo w zasiegu finansów.
przeliczając ten rok modyfikacji b3 i wklad finansowy, wywalilem kase wartosci dobrze utrzymanej V8.
jeżeli b3 jest marzeniem,,,wal smiało wielka racja ze nie wszystko mozna przeliczać w kasę, ale jakis sens to musi mieć.
pozdrawiam wszystkich serdecznie |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 23:50
|
|
|
| jimv8 napisał/a: | Adi202,
masz racje, szczególnie jezeli to jest drugie autko w rodzinie i ma sie czym jezdzic na codzien.
w moim przypadku - było to w pewnym sęsie dążenie do wyjątkowego pojazdu, z silnym silnikem i originalnoscią. b3 wybrałem tylko z tego powodu, iż b3 byla w moim posiadaniu a moje wymarzone autko (audi V8) nie bylo w zasiegu finansów.
przeliczając ten rok modyfikacji b3 i wklad finansowy, wywalilem kase wartosci dobrze utrzymanej V8.
jeżeli b3 jest marzeniem,,,wal smiało wielka racja ze nie wszystko mozna przeliczać w kasę, ale jakis sens to musi mieć.
pozdrawiam wszystkich serdecznie |
Vka, to już trzecie auto i trzecie Audi w garażu obecnie prawie sama konstrukcja. Jak dla mnie B3 również nie jest szczytem marzeń, ale znając siebie gdybym teraz taką posiadał, to również byłbym gotowy włożyć w nią odpowiednią kwotę aby otrzymała drugą młodość. B3 na dzień dzisiejszy jest jeszcze pospolitym modelem aczkolwiek powoli na wymarciu i uwierz mi wcale nie wstydziłbym się tym jeździć. Masz rację jeżeli chodzi o porównanie nakładów finansowych Swap i kupno czegoś mocniejszego i nowszego, ale zostaje uczucie majsterkowania - dla mnie jest bezcenne. Po takim projekcie posiadasz coś niespotykanego to również cieszy i zadziwi niejednego dresa w BMW. Znam koleżkę który tak jak my kocha swoje 4 kółka a jest nim VW Corrado o mocy sięgającej prawie mojej eSie i to nie koniec. W projekcie ma jeszcze powiększyć turbinę i zmienić ponownie mapę to jest zboczenie i za to go bardzo lubię.
Jeżeli chodzi o B3, to wszystko zależy od podejścia właściciela. Są tacy, co zmieniają auto co pół roku, a są też tacy co zmieniają co kilka lat. Nie znam podejścia Enzoo, ale ja zaliczam się do tych drugich. Jeżeli chce nim jeszcze pojeździć kilka lat, a nie dziwiłbym mu się, to niech robi swapa. Ja podjąłbym się raczej tylko w modelu B2 Quattro, ale od podstaw łącznie z klatką bezpieczeństwa. Jeżeli trafi mi się też taki, to zostanę już kolekcjonerem. Tylko słuszna marka
P.S.
Musiałbyś się wybrać za dwa lata do Kronach i oglądnąć np modele B1 po przeróbkach. To jest pasja. Przekładka silnika w tym przypadku, to małe miki. |
|
|
|
|
|
 |
Enzoo

|
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010 17:54
|
|
|
no ja poprostu darze swoją sympatią i wogóle ten model b3 zawsze mi się podobał, wiem że b1 są starsze i bardziej fajnie wyglądają jak je się zrobi, kiedyś mogłem od brata kupić 80 b1 z silnikiem 2.0 pięciogarowym ale go niestety sprzedał i bym wtedy się katurlał takim a że wybór padł na b3 i poznając ją i jeżdząc dobrze się poznało to postawiłem się wziąść za nią i ładnie zrobić i zmienić silnik na mocniejszy |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Projekty i ich rezultaty |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |