Skrzynie automatyczne » [A6 c5 1.9tdi 05r] Tryb awaryjny w skrzyni automatycznej
Odpowiedz do tematu

Fotis1985 napisał/a:
Ale powiedział mi jakie błędy wyskakują:
Błąd czujnika prędkości skrzyni i błąd czujnika pozycji biegów...
najgorsze jest to,że nie masz dokładnych numerów tych błędów z tego co tu napisałes to może byc problem z czujnikami jak i z instalacją, może to byc błąd sporadyczny jak i statyczny... ciezko o konkretna pomoc przy takim opisie.... zapytaj o numery tych błędów

Postaw piwo autorowi tego posta

WITAM MAM TAKI PROBLEM ZE SKRZYNIĄ AUTOMATYCZNĄ ŻE JAK WRZUCĘ NA DRIVE TO NIE CHCE MI ZA AKCEPTOWAĆ, ALBO ZNÓW BARDZO MI GO WYRYWA DO PRZODU TAK JAK BY NIE WYSPRZĘGLAŁO, DZIEJE SIĘ TO TYLKO NA 1 BIEGU NA R TEGO NIE MA :-( POZDRAWIAM WSZYSTKICH

BYLLY87 napisał/a:
WITAM MAM TAKI PROBLEM ZE SKRZYNIĄ AUTOMATYCZNĄ ŻE JAK WRZUCĘ NA DRIVE TO NIE CHCE MI ZA AKCEPTOWAĆ, ALBO ZNÓW BARDZO MI GO WYRYWA DO PRZODU TAK JAK BY NIE WYSPRZĘGLAŁO, DZIEJE SIĘ TO TYLKO NA 1 BIEGU NA R TEGO NIE MA :-( POZDRAWIAM WSZYSTKICH
zaznij od tego aby nie sać duzymi literami, bo doskonale widzimy :) co do Twojego problemu to VAGowałes auto?

nie za bardzo wiem co tzn vag

BYLLY87 napisał/a:
nie za bardzo wiem co tzn vag

Podstawa to odczyt błędów ze sterownika. Robisz to za pomoca komputera diagnostycznego w serwisie lub warsztacie samochodowym posiadający odpowiedni sprzęt i wiedzę.

na SAM początek rozgrzej skrzynie i zmierz poziom oleju w automacie. Tu odrazu pytanie kiedy i czy wogóle była serwisowana skrzynia (wymiana oleju)

Ja mam AUDICZKE OK 1,5 roku i nic przy skrzyni nie robiłem, podejrzewam że poprzedni właściciel też nic nie robił, ok sprawdzę ten stan oleju, jak będzie mało, to tylko dolać czy lepiej odkręcić tą miskę i przeczyścić i wlać nowy, tylko jaki najlepiej??

BYLLY87 napisał/a:
Ja mam AUDICZKE OK 1,5 roku i nic przy skrzyni nie robiłem, podejrzewam że poprzedni właściciel też nic nie robił, ok sprawdzę ten stan oleju, jak będzie mało, to tylko dolać czy lepiej odkręcić tą miskę i przeczyścić i wlać nowy, tylko jaki najlepiej??
w takim razie nie ma co się zastanawiać tylko zmień olej i od razu wyczysc kasete, ponadto dobrze było by ta jak pisał jimmy odczytac błedy ze sterownika skrzyni biegów.

DZIĘKUJE BARDZO ;) mam nadzieję że to pomoże

BYLLY87 napisał/a:

spoko, pamietaj że tutaj na ATT tematy niemożliwe załatwiamy od ręki a na cuda potrzebujemy 3 dni :mrgreen:

BYLLY87 napisał/a:
miejmy nadzieje, i czekamy na relację :mrgreen:

Witam:) byłem juz podłączyć tą skrzynie i sprawdzić czy są jakieś błędy, nic nie znalazło, teraz tylko jak znajdę chwile czasu to muszę ten olej wymienić i zobaczę czy coś się zmieni, jak już wymienie to się odezwe, POZDRAWIAM:)

Odpowiedz do tematu