Witam ponownie.
I niestety zmiana oleju nic nie dała.
Jednak udało się zaobserwować nowe fakty:
1. Skrzynia łapie adaptację w temp. 65-66 stopni - o.k.
2. Po złapaniu adaptacji podczas jazdy temperatura skrzyni spada poniżej 65 stopni - skrzynia gubi adaptację i po ponownym wzroście temperatury powyżej 65 stopni adaptacji już nie łapie.
3. W międzyczasie podczas diagnostyki programem AutoCom wywaliło błąd 1815 (18223)
Moja prośba:
Mam zdjęcia wszystkich bloków pomiarowych z diagnostyki.
Czy może ktoś doświadczony je przeanalizować - może się czegoś dopatrzy.
Jeśli tak to wkleję je na forum lub wyślę na maila.
Pozdrawiam
Q
Odpowiedz do tematu
Nr błędu jest opisany jako uszkodzenie zaworu ciśnienia. Powinieneś sprawdzić dobrze okablowanie w najgorszym wypadku będzie uszkodzony sterownik. Niemniej jednak uważam abyś do diagnozy AutoCom podchodził bardziej sceptycznie.
Jeżeli masz możliwość potwierdzenia to jakimś profesjonalnym sprzętem diagnostycznym, to proponowałbym to zrobić.
Pomogę Ci.
Regulamin:
http://www.audi-tech-team...h-team-vt15.htm
Dział "Powitanie":
http://www.audi-tech-team.eu/powitanie-vf3.htm
Odpowiedz do tematu
| Q napisał/a: |
| Witam ponownie.
I niestety zmiana oleju nic nie dała. Jednak udało się zaobserwować nowe fakty: 1. Skrzynia łapie adaptację w temp. 65-66 stopni - o.k. 2. Po złapaniu adaptacji podczas jazdy temperatura skrzyni spada poniżej 65 stopni - skrzynia gubi adaptację i po ponownym wzroście temperatury powyżej 65 stopni adaptacji już nie łapie. 3. W międzyczasie podczas diagnostyki programem AutoCom wywaliło błąd 1815 (18223) Moja prośba: Mam zdjęcia wszystkich bloków pomiarowych z diagnostyki. Czy może ktoś doświadczony je przeanalizować - może się czegoś dopatrzy. Jeśli tak to wkleję je na forum lub wyślę na maila. Pozdrawiam Q |
Nr błędu jest opisany jako uszkodzenie zaworu ciśnienia. Powinieneś sprawdzić dobrze okablowanie w najgorszym wypadku będzie uszkodzony sterownik. Niemniej jednak uważam abyś do diagnozy AutoCom podchodził bardziej sceptycznie.
Jeżeli masz możliwość potwierdzenia to jakimś profesjonalnym sprzętem diagnostycznym, to proponowałbym to zrobić.
Witam.
Po ostatnim skasowaniu błędu już nie powrócił.
Na dzień dzisiejszy żadnych błędów a skrzynia dalej szarpie.
Teraz zabieram się za poszukiwanie awarii mechanicznej.
Skrzynka na stół.
Po ostatnim skasowaniu błędu już nie powrócił.
Na dzień dzisiejszy żadnych błędów a skrzynia dalej szarpie.
Teraz zabieram się za poszukiwanie awarii mechanicznej.
Skrzynka na stół.
Q, Dzień Dobry.
na forum znalazłem Pana post z 2012 roku dotyczący problemu Panskiego auta a dokładniej skrzyni multitronic, problem polegał na szarpaniu przy ruszaniu pod górke itd. mam identyczny problem, i niewiem od czego zacząć, czy mógłby mi Pan podpowiedziec co było nie tak u Pana bo chyba Pan to naprawil? i jaki był koszt naprawy?
pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowidz
na forum znalazłem Pana post z 2012 roku dotyczący problemu Panskiego auta a dokładniej skrzyni multitronic, problem polegał na szarpaniu przy ruszaniu pod górke itd. mam identyczny problem, i niewiem od czego zacząć, czy mógłby mi Pan podpowiedziec co było nie tak u Pana bo chyba Pan to naprawil? i jaki był koszt naprawy?
pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowidz
Witam,z góry przepraszam że się wtrącam,ale jestem tu nowy i nie wiem jak wogóle napisać nowego posta,a więc piszę tutaj ponieważ mam podobny problem-audi q5 2.0 tdi 2009r. automat stronic brak mi słów rano gdy odpalam samochód wrzucam R na automacie i samochód gaśnie byłem na serwisie podłaczyli pod kompa żadnych błedów nie znależli wgrali tylko nowe oprogramowanie do skrzyni i silnika a problem dalej został,najchętniej to wymienili by cała skrzynię i to jeszcze sami nie są pewni czy to ta przyczyna gaśnięcia auta,jest to bardzo uciążliwe bo praktycznie nie da sie wrzucić wstecznego biegu,proszę o pomoc może ktoś miał tu podobny problem,z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
| Cytat: |
| Witam,z góry przepraszam że się wtrącam,ale jestem tu nowy i nie wiem jak wogóle napisać nowego posta,a więc piszę tutaj |
Pomogę Ci.
Regulamin:
http://www.audi-tech-team...h-team-vt15.htm
Dział "Powitanie":
http://www.audi-tech-team.eu/powitanie-vf3.htm
Przy takich problemach powinien zapisać się błąd usterki - więc albo nie mówią całej prawdy z tymi błędami, albo masz naprawdę wredny przypadek do którego będzie potrzebne przede wszystkim "logiczne myślenie" oraz odrobinę wiedzy + urządzenie diagnostyczne.
Odpowiedz do tematu