|
|
Audi A4 B5 - dołożenie FIS-a - zmiana licznika na VDO? |
| Autor |
Wiadomość |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Nie 28 Gru, 2014 13:19
|
|
|
| Cytat: | | PW mam zablokowane ze względów czasowych |
Przepraszam za błąd. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 28 Gru, 2014 13:30
|
|
|
Zegary o numerze 8D0920931T lub 8D0920931TX będą optymalne. Zastanawia mnie tylko generacja immobilizera dlaczego masz 2 a nie 3. Sprawdzę to jeszcze, a tym czasem jest taka szafa na sprzedaż http://allegro.pl/audi-a6...4859552506.html |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 28 Gru, 2014 14:24
|
|
|
To jutro obadam te zegarki. Czy fis sprawny bo zero wzmianki o tym tam jest. A co do generacji imo mi to nic nie mówi. Aż tak na tym się nie znam:P
Nawet nie wiedziałem, że od a6 mogą być zegary do a4. Gdzieś wyczytałem, że inne kodowanie czy coś takiego jest i nie będą współgrać z a4 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 28 Gru, 2014 14:27
|
|
|
| grochu8 napisał/a: | To jutro obadam te zegarki. Czy fis sprawny bo zero wzmianki o tym tam jest. A co do generacji imo mi to nic nie mówi. Aż tak na tym się nie znam:P
Nawet nie wiedziałem, że od a6 mogą być zegary do a4. Gdzieś wyczytałem, że inne kodowanie czy coś takiego jest i nie będą współgrać z a4 |
Po nr ETKA wychodzi, że to A4 a nie A6. Różnią się regulacją podświetlenia i pinlogią. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2015 18:24
|
|
|
Powróciłem po świtach i teraz mogę ogarniać wszystko. Dzwoniłem do sprzedawcy i nie wie czy licznik sprawny i w jakim stanie bo z auta rozbitego jest i nie ma możliwości sprawdzenia. Teraz pytanie brać i bawić się w odsyłanie czy szukać czegoś innego. Lecz trudno o liczniki o tych numerach
[ Dodano: Pon 12 Sty, 2015 15:06 ]
Otrzymałem licznik dzisiaj. Parę lini wypalonych ale to mi nie przeszkadza przynajmniej sprawny i wiem ile paliwa mam tylko teraz zakodować kluczyki trzeba. Trudna operacja to jest? Umieszczam wsad zgrany z licznika. Kod licznika 8533 pokazuje mi.
[ Dodano: Pon 12 Sty, 2015 17:03 ]
Kluczyki zakodowane. Teraz tylko licznik zakodować zostało, żeby nie pokazywało spalonej żarówki i brak płynu spryskiwaczy. To do roboty na cieplejsze dni zostanie sobie do podłączenia. Adi jesteś wielki za znalezienie odpowiedniego licznika. |
|
|
|
|
|
 |
davidovv

Model: A4 B5
Silnik: AFN
Zasilanie: ON
Nadwozie: sedan

Postawił 1 piw(a) Skąd: Wejherowo
|
Wysłany: Wto 01 Wrz, 2015 11:42 kostka 20 pin
|
|
|
mam pytanie mam zegar nr 8d0919881h i chodzi mi jak podłączyć żeby pokazywało komunikat otwartych drzwi w audi a4 b5 1,9 tdi AFN 1999r mam taki schemat: czy kostka z linku będzie ok ma ktoś nr tej kostki
http://allegro.pl/kostka-...5603501344.html
connector, 20-pin
1 -Consumption signal
2 -not used
3 -not used
4 -not used
5 -Ambient temperature
6 -Gear indicator
7 -not used
8 -not used
9 -Coolant level
10 -Hydraulic system pressure
11 -On-board computer - Reset
12 -Radio/telephone - Clock
13 -Radio/telephone - Data
14 -On-board computer, left
15 -Radio/telephone - Enable
16 -Tail lights/dipped beams
17 -Glow plug relay
18 -On-board computer, right
19 -Brake light
20 -not used |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 01 Wrz, 2015 11:59
|
|
|
Ta wtyczka z linku jest 26cio pinowa i nie będzie pasować. 20to pinowa ma oznaczenie 4A0972883B. Kontrola otwarcia drzwi tylnych i pasażera jest tylko w zegarach 8D0920xxx. |
|
|
|
|
|
 |
PrzemQs

Model: A3
Silnik: 1.9
Zasilanie: Diesel
Nadwozie: Hatchback

Postawił 1 piw(a) Skąd: Lubin
|
Wysłany: Wto 20 Paź, 2015 20:01
|
|
|
Adi202,
Siema Nie mogę się do Ciebie dodzwonić. Jak byś mógł to napisz jaki by był koszt włorzenia Licznika VDO(full FIS) na miejsce Jeagera(1/2 FIS) (oba 920 czyli na szynie CAN) oraz przy okazji zamontowanie Tempomatu (mam manetki do obsługi fis oraz tempomatu "nowego typu") |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2015 09:05
|
|
|
| PrzemQs napisał/a: | Adi202,
Siema Nie mogę się do Ciebie dodzwonić. Jak byś mógł to napisz jaki by był koszt włorzenia Licznika VDO(full FIS) na miejsce Jeagera(1/2 FIS) (oba 920 czyli na szynie CAN) oraz przy okazji zamontowanie Tempomatu (mam manetki do obsługi fis oraz tempomatu "nowego typu") |
Bo pewnie dzwonisz o niewłaściwej porze. O jaki model Audi chodzi? A3? |
|
|
|
|
|
 |
PrzemQs

Model: A3
Silnik: 1.9
Zasilanie: Diesel
Nadwozie: Hatchback

Postawił 1 piw(a) Skąd: Lubin
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2015 10:04
|
|
|
Adi202,
A3 8L, 1,9tdi 101km 74kw, 2003r. 5 drzwi.
jestem z Lubina więc mam jakieś 100km do Ciebie |
|
|
|
|
|
 |
Skyline

Model: A4 B5 FL
Silnik: 1.8 AVV
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2016 21:07
|
|
|
cześć wszystkim, od miesiąca jestem posiadaczem Audi a4 b5 z września 2000r. silnik 1.8 avv. przymierzam się do wymiany licznika - defekt w postaci wskazania paliwa. Z tego co się dowiedziałem to siedzi jeager 1/2 fis - http://www.fotosik.pl/zdj...f0a85673a19096f (tak jak u któregoś z kolegów)
Poszukałem zegarów z vdo fis i mam do Was pytania ,który(e) z nich będzie pasował (wyczytałem z wątków, żeby szukać z zegarem cyfrowym). czy do wersji uk licznika, tarcze z obecnego licznika będą pasowały? jak wygląda w tym przypadku programowanie immo? Ewentualnie czy da się naprawić ten defekt? Może ktoś może polecić elekryka z Białegostoku lub okolic?
1
2
3
4
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.205, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |