A ponoc też mozna tam zrezac z tą odmą tak, ze się wyprowadza wąz inaczej, znaczy wąz który łączy pokrywę zaworów z dolotem powietrza się przecina od strony dolotu a otwór zaślepia korkiem na przykład, a od strony dekla jest założony długi dosyć waż, który jest spuszczony gdzies tam na dół i z niczym nie połaczony. No i co to wtedy konkretnie da? Czy chodzi o to, ze ten syf olejowy nie bedzie się wracać? I jak wtedy wygląda to odpowietrzanie silnika?
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[B3]Odma, odpowietrzanie silnika, zestaw pytań
krąży wiele opinii, na temat różnych przeróbek odmy,szkoda tylko,że one nic,a nic nie dają! Jedni twierdza ,że auto lepiej się zbiera, co jest wg. mnie bajką. W mojej ocenie lepiej pozostawić wszystko w oryginale, gdyż zostało to zaprojektowane w ten sposób, aby idealnie współgrało z resztą podzespołów.
Mam pytanie dotyczące odmy, a dokładnie jej czyszczenia i udrazniania. Chodzi mi o te metalowe przewody co idą do bloku, jak sprawdzic ich droznosc i czy to powinno się wyczyścic profilkatycznie, jesli tak to jak? (chodzi mi konkretnie o te metalowe przy bloku)
A ponoc też mozna tam zrezac z tą odmą tak, ze się wyprowadza wąz inaczej, znaczy wąz który łączy pokrywę zaworów z dolotem powietrza się przecina od strony dolotu a otwór zaślepia korkiem na przykład, a od strony dekla jest założony długi dosyć waż, który jest spuszczony gdzies tam na dół i z niczym nie połaczony. No i co to wtedy konkretnie da? Czy chodzi o to, ze ten syf olejowy nie bedzie się wracać? I jak wtedy wygląda to odpowietrzanie silnika?
| Astaroth napisał/a: |
| A ponoc też mozna tam zrezac z tą odmą tak, ze się wyprowadza wąz inaczej, znaczy wąz który łączy pokrywę zaworów z dolotem powietrza się przecina od strony dolotu a otwór zaślepia korkiem na przykład, a od strony dekla jest założony długi dosyć waż, który jest spuszczony gdzies tam na dół i z niczym nie połaczony. No i co to wtedy konkretnie da? Czy chodzi o to, ze ten syf olejowy nie bedzie się wracać? I jak wtedy wygląda to odpowietrzanie silnika? |
W dieslu to raczej rzadko się zapycha w benzynie co innego , ja wyjmuje czyszczę z oleju zakładam i tyle , przez nią uchodzą tylko gazy i trochę oleju nie może być w niej wody bo zimą rozsadzi to tyle a i musi byc szczelna.
Ostatnio zmieniony przez grandi Sro 14 Paź, 2009 21:40, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu