|
|
B4 1,8 T G-60 + dołożone qattro |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011 16:24
|
|
|
Wygląda jak oryginał. Nie lepiej było sterownik silnika schować w oryginalnym miejscu? Tam miałby cieplej. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011 16:49
|
|
|
Będzie miał zrobione we wtorek specjalne ubranko żeby jak mówisz było mu ciepło poza tym będzie mapa benzyna + gaz od razu większe wtryski i mały dodatek aluminiowa dolna osłona silnika własnej roboty |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011 16:56
|
|
|
| marcels80 napisał/a: | Będzie miał zrobione we wtorek specjalne ubranko żeby jak mówisz było mu ciepło poza tym będzie mapa benzyna + gaz od razu większe wtryski i mały dodatek aluminiowa dolna osłona silnika własnej roboty |
Ubranko może mu nie pomóc a zaszkodzić. Lepiej zostaw tak jak jest i zrób mu tylko osłonę z aluminium. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011 17:22
|
|
|
Ja się zle wyraziłem na przedniej ścianie będzie założona plastikowa osłona na sterownik i instalacje oczywiście że żadnego futra nie będę zakładał sorry |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011 17:35
|
|
|
| marcels80 napisał/a: | Ja się zle wyraziłem na przedniej ścianie będzie założona plastikowa osłona na sterownik i instalacje oczywiście że żadnego futra nie będę zakładał sorry |
A mi chodziło o to, że sterownik który usytuowany jest w komorze silnika powinien być zamontowany jak najdalej od źródła ciepła. Jeżeli jest w komorze, to powinien być z przodu i bez dodatkowej obudowy czy ubranka aby miał przewiew. Inaczej zeźre go elektrokorozja.
Usterkowość elektroniki silnika w Audi od samego początku układów wtryskowych była bardzo mała ponieważ sterowniki montowane były wewnątrz samochodu, a w najgorszym wypadku na podszybiu. W komorze silnika masz extremalne warunki które dla elektroniki są zabójcze.
Obecnie pracuję nad projektem Audi 90 z silnikiem ABZ. Nie ma innego założenia niż zamontowanie sterownika nad "stopami" pasażera - czyli oryginalne miejsce w B3, czy B4. Wiązkę trzeba delikatnie zmodernizować, ale za to żywotność będzie dłuższa czyli w tym przypadku lepsza jakość wykonania. W moim przypadku to priorytet. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 17 Gru, 2011 18:14
|
|
|
Wszystko jasne wielkie dzięki będzie zrobione tak jak napisałeś masz 100% racji |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Projekty i ich rezultaty |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |