Witam ! Jest to mój pierwszy post na forum.
Potrzebuje pomocy w rozwiązaniu problemu z moim A4 130km 1.9 tdi awx
Mimo 130km samochód na pewno nie osiąga takiej mocy.
Opis problemu:
Przy ok.1600 obr. i wciśniętym gazie do dechy autem zaczyna trząść i mulić, aż do osiągnięcia ok 2.300 obr. na 4 oraz 5 biegu turbo jakby w ogóle nie miało zamiaru sprężać mimo słyszalnego odgłosu pracy turbiny .
Auto było już o kilku mechaników i sprawdzane na kilu komputerach lecz żaden nie wykrywa żadnego błędu.
Był wymieniany przepływomierz , zawór n75 oraz ostatnio wymiana rozrządu wraz z napinaczami.
Dziękuję z góry jeśli ktoś zechciał by mi pomóc w rozwikłaniu tej zagadk
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Brak Mocy w Audi A4 1.9 TDI
Re: Brak Mocy w Audi A4 1.9 TDI
skoro nie było zadnego błedu to po co wymieniano N75? Byłes przy dianozie, widziałeś,że faktycznie nie ma zadnego błedu? Logi były robione? Przewody od turbo sprawdzone?
| Adas182 napisał/a: |
| Witam ! Jest to mój pierwszy post na forum.
Potrzebuje pomocy w rozwiązaniu problemu z moim A4 130km 1.9 tdi awx Mimo 130km samochód na pewno nie osiąga takiej mocy. Opis problemu: Przy ok.1600 obr. i wciśniętym gazie do dechy autem zaczyna trząść i mulić, aż do osiągnięcia ok 2.300 obr. na 4 oraz 5 biegu turbo jakby w ogóle nie miało zamiaru sprężać mimo słyszalnego odgłosu pracy turbiny . Auto było już o kilku mechaników i sprawdzane na kilu komputerach lecz żaden nie wykrywa żadnego błędu. Był wymieniany przepływomierz , zawór n75 oraz ostatnio wymiana rozrządu wraz z napinaczami. Dziękuję z góry jeśli ktoś zechciał by mi pomóc w rozwikłaniu tej zagadk |
Byłem przy pierwszym podpięciu Auta do Komputera i na własne oczy widziałem , u drugiego mechanika był mój braciszek i też twierdzi że nic komputer nie wykrywał.
Wyczytałem na forach że to może być n75 , gdyż wiele objawów m wskazywało właśnie na tą usterke.
Logi nie były robione .
Czy macie namiary na jakiegoś dobrego mechanika na opolszczyźnie który mógłby się przyjrzeć Audikowi ?
Pozdrawiam
Wyczytałem na forach że to może być n75 , gdyż wiele objawów m wskazywało właśnie na tą usterke.
Logi nie były robione .
Czy macie namiary na jakiegoś dobrego mechanika na opolszczyźnie który mógłby się przyjrzeć Audikowi ?
Pozdrawiam
w moim slaba moc oznaczala zajechane turbo
Odpowiedz do tematu