Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Problem z odpaleniem auta
immo nie ma tu nic do rzeczy, gdyby był z nim problem auto odpaliło by na sekundę i od razu zgasło, a na zegarach mugała by kontrolka, po za tym steownik zapisałby błąd. Poszukaj nieszczelności, może układ się zapowietrza i stąd takie problemy.
Witam. Mam problem z uruchomieniem audi, po dłuższym postoju auto odpali od strzała popracuje około 7 do 10 sec. i gaśnie jak by paliwo się skończyło,potem próbuję odpalać to tak dziwnie kreci jak by już miał odpalić a nie może. Wymieniony filtr paliwa zalany ropą.Na vagu brak błędów. Ostatnio tankowałem verwę na orlenie parę razy przy ruszaniu auto mi zgasło ale odpalałem i jechałem dalej aż do wczoraj auto odpaliło i zgasło. Postoi i odpali na 7do 10 sec. w tym czasie silnik równo pracuje.Nie widać żeby przewody paliwowe pociły się. Domyślam się że auto nie dostaję paliwa tylko co i jak sprawdzić. Jak sprawdzić czy pompa vaku pobiera paliwo
Może zatankowałeś H2O zamiast paliwa?
Nie no ale co jakiś czas auto odpala na chwilę a na wodzie chyba by nie odpalił.mam zamiar odpiąć przewód zasilający pompę i wsadzić do butelki z ropą jak zassie i odpali to chyba dobrze a jak nie to spróbuję podmienić pompę vacum. Oleju nie przybywa
[ Dodano: Czw 02 Kwi, 2015 16:02 ]
wszystko do pompy vacu działa ok. czyli to albo pompa vacum lub coś się dzieje na drodze do pompek lub same pompki. Czy pompa vacum może dawać mniejsze ciśnienie , czy jest taka fizyczna możliwość. mam drugą pompę na podmiankę jak to nie zadziała to już nie mam pomysłu
[ Dodano: Czw 02 Kwi, 2015 21:20 ]
Podmiana pompy vacu nie pomogła. Czy jeżeli padly by pomki to czy vag coś pokazał
[ Dodano: Pią 03 Kwi, 2015 09:12 ]
Adi202 czy może to być wina np. immobilajzera, rozmawialiśmy z zaprzyjaźnionym mechanikiem i twierdzi że te auta miały problemy z jakąś antenką od immo i spróbować odpalić auto drugim kluczykiem. Zaznaczam że błędu w silniku nie ma i kontrolka immo normalnie gaśnie. I jeszcze jedno że czujnik wału korbowego uszkodzony. już nie mam pomysłu. Już myślę o pompkach
[ Dodano: Czw 02 Kwi, 2015 16:02 ]
wszystko do pompy vacu działa ok. czyli to albo pompa vacum lub coś się dzieje na drodze do pompek lub same pompki. Czy pompa vacum może dawać mniejsze ciśnienie , czy jest taka fizyczna możliwość. mam drugą pompę na podmiankę jak to nie zadziała to już nie mam pomysłu
[ Dodano: Czw 02 Kwi, 2015 21:20 ]
Podmiana pompy vacu nie pomogła. Czy jeżeli padly by pomki to czy vag coś pokazał
[ Dodano: Pią 03 Kwi, 2015 09:12 ]
Adi202 czy może to być wina np. immobilajzera, rozmawialiśmy z zaprzyjaźnionym mechanikiem i twierdzi że te auta miały problemy z jakąś antenką od immo i spróbować odpalić auto drugim kluczykiem. Zaznaczam że błędu w silniku nie ma i kontrolka immo normalnie gaśnie. I jeszcze jedno że czujnik wału korbowego uszkodzony. już nie mam pomysłu. Już myślę o pompkach
| tomeczek376 napisał/a: |
| Nie no ale co jakiś czas auto odpala na chwilę a na wodzie chyba by nie odpalił.mam zamiar odpiąć przewód zasilający pompę i wsadzić do butelki z ropą jak zassie i odpali to chyba dobrze a jak nie to spróbuję podmienić pompę vacum. Oleju nie przybywa
[ Dodano: Czw 02 Kwi, 2015 16:02 ] wszystko do pompy vacu działa ok. czyli to albo pompa vacum lub coś się dzieje na drodze do pompek lub same pompki. Czy pompa vacum może dawać mniejsze ciśnienie , czy jest taka fizyczna możliwość. mam drugą pompę na podmiankę jak to nie zadziała to już nie mam pomysłu [ Dodano: Czw 02 Kwi, 2015 21:20 ] Podmiana pompy vacu nie pomogła. Czy jeżeli padly by pomki to czy vag coś pokazał [ Dodano: Pią 03 Kwi, 2015 09:12 ] Adi202 czy może to być wina np. immobilajzera, rozmawialiśmy z zaprzyjaźnionym mechanikiem i twierdzi że te auta miały problemy z jakąś antenką od immo i spróbować odpalić auto drugim kluczykiem. Zaznaczam że błędu w silniku nie ma i kontrolka immo normalnie gaśnie. I jeszcze jedno że czujnik wału korbowego uszkodzony. już nie mam pomysłu. Już myślę o pompkach |
1,5 m przewodu podpięty bezpośrednio pod pompę vacu zasilanie z butelką świeżej ropy i wtedy powinien odpalić widać było że paliwo podczas kręcenia zostaje zassane ale silnik i tak nie pali. Błędów nadal brak. A może rozrząd o jeden przeskoczył.Jakie by były objawy
Odpowiedz do tematu