|
Przesunięty przez: jimv8 Nie 26 Sty, 2014 12:17 |
Przycisk//podgrzewanie lusterek |
| Autor |
Wiadomość |
jerrydzwonkow
Jerry85

Model: A4
Silnik: AFN
Zasilanie: on
Nadwozie: kombi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 28 Lip 2013 Wszystkie posty: 47

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Maków Maz
|
Wysłany: Sob 21 Gru, 2013 20:21
|
|
|
Witam. Tak Kolego musisz sprawdzić VCDS-em kodowanie Elektronika Drzwi Kierowcy i Drzwi pasażera. Jeśli zrobisz kodowanie a lusterka dalej nie będą grzały to zacytuje Kolegę ADI202 "2. Nie wszystkie modele Audi były wyposażone w grzanie lusterek. " i to mimo wyprowadzonych kabli do lusterek. Niektóre wersje w miejscu, gdzie masz niewyraźną ikonę od grzania lusterek posiadają kreskę i wtedy, tak mniemam z grzania lusterek nici. I jak patrzę na zdjęcie Twojego panelu to bardziej mi pasuje, że tam jest kreska... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Gru, 2013 11:53
|
|
|
Pisałem wcześniej abyś sprawdził to przez OBD, ale było ci szkoda 50zł. Diagnosta Cię i tak nie ominie. Skoro miałeś zamontowane wkłady bez mat grzewczych, to albo A3 nie została wyposażona przez fabrykę, albo ktoś wcześniej podmienił wkłady. Czy było wyposażone w grzanie możesz dowiedzieć się z wlepki z wyposażeniem która znajduje się w bagażniku, lecz to też nie jest odpowiedź na pytanie czy jak podłączysz nowe wkłady, to będzie działać bez ingerencji w sterowniki drzwi. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Gru, 2013 21:48
|
|
|
No to bedzie mnie czekac odwiedzenie kogos kto mi wejdzie i zakoduje te drzwi z lusterkami.
Napewno bede chcial to zrobic,kurde dziwne ze w takim aucie nie ma takiej opcji,posiadalem kiedys inne auto i nie z tej polki i mialo juz standard grzanie lusterek i auto bylo z 2002roku.
----------
A jesli nie bedzie mozna ich zakodowac to co wtedy?Ale trzeba miec nadzieje i myslec pozytywnie.
pozdr |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 14:25
|
|
|
| Linux2009 napisał/a: | No to bedzie mnie czekac odwiedzenie kogos kto mi wejdzie i zakoduje te drzwi z lusterkami.
Napewno bede chcial to zrobic,kurde dziwne ze w takim aucie nie ma takiej opcji,posiadalem kiedys inne auto i nie z tej polki i mialo juz standard grzanie lusterek i auto bylo z 2002roku.
----------
A jesli nie bedzie mozna ich zakodowac to co wtedy?Ale trzeba miec nadzieje i myslec pozytywnie.
pozdr |
Włosi nie potrzebują grzania lusterek. Może twój egzemplarz robiony był na kraje śródziemnomorskie. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 26 Gru, 2013 11:15
|
|
|
Raczej nie mozliwe,zreszta jeszcze dzis zajrze do bagaznika i lukne na ta nalepkie o ktorej pisales wczesniej ze na niej wszystko pisze o wyposarzeniu.
Czy musza wyjmowac kolo zapasowe zeby to odczytac? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 26 Gru, 2013 15:02
|
|
|
Naklejka powinna być widoczna bez wyciągania koła. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
jerrydzwonkow
Jerry85

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Gru, 2013 22:52
|
|
|
No to mnie niezle pocieszyles To w takim razie jakie kroki zrobic?
Czy w ogole sa przewody puszczone do srodka zeby je jakos przylaczyc? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Gru, 2013 23:32
|
|
|
Mało widoczne, ale 6XC jest. Podgrzewane lusterka mają symbol 6XD. W Twoim wypadku zostaje tylko zakodować sterowniki drzwi, czyli do wartości kodowania dodać 32. Grzanie powinno załączyć się automatycznie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Gru, 2013 23:36
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Mało widoczne, ale 6XC jest. Podgrzewane lusterka mają symbol 6XD. W Twoim wypadku zostaje tylko zakodować sterowniki drzwi, czyli do wartości kodowania dodać 32. Grzanie powinno załączyć się automatycznie. |
-------------
To znaczy ze jak?Ze jak sie zakoduje sterowniki drzwi to beda dzialac?
Ale w jaki beda zalanczane?
Piszesz ze automatycznie? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 28 Gru, 2013 17:39
|
|
|
Teoretycznie nie ma przeszkód aby funkcja grzania zaczęła działać. W praktyce bywa różnie, ale kodowanie powinno rozwiązać problem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
jerrydzwonkow
Jerry85

|
Wysłany: Sob 04 Sty, 2014 23:39
|
|
|
Kolego jeśli masz założone maty takie jak wkleiłeś na zdjęciu z poprzedniej strony czyli bez termistora (takie okrągłe g..o, wtopione w matę, zapobiegające przegrzaniu i przepaleniu maty) to podejrzewam, że lusterka będą grzały cały czas:( ale spokojnie maty tak od razu nie powinno spalić. Ja u siebie mam jedną matę założoną bez termistora i na razie odpukać, nic się z nią nie dzieje. Ogólnie te lusterka powinny Ci grzać tylko poniżej 5 stopni. Powyżej tej temperatury, nawet jak będziesz miał włącznik ustawiony po środku to grzanie nie powinno działać. Tak jest przynajmniej u mnie, gdzie nie mam przycisku do ogrzewanych lusterek. Ale to kwestia sprawdzenia. Zobaczysz jak będzie ciepło co się będzie działo. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.205, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |