Pozostałe tematy » Przycisk//podgrzewanie lusterek
Odpowiedz do tematu

Wiesz wolalbym zeby sie nie spalily bo wklady sa orginalne sam nie podklejalem mat do nich.Nie jestem pewny czy sa tam termistory do wylaczania automatycznego.
Ale jak piszesz ze jak bedzie powyzej 5stopni powinno nie grzac.Bede chcial to sprawdzic :-P
Tylko zastanawia mnie czy jak zostawie przelacznik na pozycji z kreska tak jak u mnie jest,czy lustarka same sie wylacza :-/
-------
Czy mozna jakos we wlasnym zakresie polaczyc taki termistor do tych lustarek?Tylko jaki?
Bo tyle tego jest: :(
http://www.sklep.monster....83,153,%29.aspx

Postaw piwo autorowi tego posta

Jeśli chodzi o te termisory to tu nie pomogę. Myślę, że chcesz przekombinować ;-) Masz grzanie lusterek włączane przyciskiem, czyli grzeją wtedy kiedy Ty chcesz, czego chcieć więcej. U mnie grzeją po zapłonie jak temperatura jest chyba poniżej 5 stopni, i nie mam nad tym żadnej kontroli. Chciałbym np w lato sobie podczas deszczu włączyć grzanie a tu D...a. Ty za to możesz. Pozdrawiam

No moze to i lepsze rozwiazanie,tylko troche boje sie zeby moje corki nie zpomnialy o wylaczeniu i nie grzaly podczas calej jazdy,bo moze byc przegrzanie i wtedy du....cia blada jak sie mowi. :-)
Ale sprawdze tak jak pisales wczesniej przy wiekszej temperaturze powietrza zalacze grzanie i zobacze czy sie wlacza i wylacza automatycznie. :-/

dziwna sprawa, bo u mnie też grzeja automatycznie,ale mogę grzanie załączyć włączając ogrzewanie tylnej szyby

W A3 8P nie ma żadnych termistorów na wkładach. Lusterko grzeje zależnie od temperatury zewnętrznej w trybie automatycznym.

Nie zauwazylem zadnego termistora na moich wkladach,dlatego troche boje sie zostawic zeby caly czas grzalo:(
Jak bedzie troche cieplej na zewnatrz wtedy zalacze i zobacze czy sa cieple :-/

Witam, czy ktoś orientuje się jak jest z grzaniem lusterek w A6 C5? Chodzi mi konkretnie o moje auto.
Dziś skladalem lusterko pod galerią i wyczułem, że jest ciepłe. Jak jechałem do domu też lusterka grzały. O co kaman :shock: ? Chyba nie potrzebnie biorą prąd skoro na dworze było z 13 stopni.

Już znalazłem post Adiego dot grzania lusterek.
Moim zdaniem Audi nie popisalo się tym patentem. Czy grzanie automatyczne wyłącza się kiedykolwiek w temp. niższej niż 5 stopni ? Czy grzeje do oporu aż nie wyjmiemy kluczyka ze stacyjki ?

Na wkładzie lusterka przyklejony jest termostat, który rozłącza obieg po ogrzaniu lusterka. Krótko mówiąc napięcie jest przez cały czas załączenia zapłonu, grzanie wkładu odbywa się tylko po jego ostudzeniu.

Jak dla mnie niezbyt szczęśliwe rozwiązanie, bo wystarczy temp 12stopni na zewnątrz i lusterko cały czas grzeje.
Czy ma to negatywny wpływ na trwałość elementu grzewczego? Jest sens to przerabiać ?

Nie ma sensu masz auto 11 letnie i sa całe lusterka wiec po co szukac dziury sa tego plusy nie musisz o tej funkcj pamientac auto samo to robi np w deszczowa pogode masz czyste lustra ;)

No niby tak, auto stare wiec tym bardziej trzeba być zapobiegliwym. Wolałbym żeby te lusterka działały jak najdłużej, a jeśli takie działanie miałoby skrócić ich żywot to może lepiej byłoby coś przerobić - jeśli da się to zrobić w miare bezinwazyjnie :)

Mam ten sam model auta co ty i starsze bo 99rok i sa lustra jak nowe 670 tys przelotu wiec czy warto poprawiac po ingo sztad :mrgreen: ale to tylko moje zdanie ty zrobisz jak bedziesz uwazac ;)

Być może jest to tak trwały element że nie ma się prawa uszkodzić i faktycznie może nie ma co się stresować :)

Kwestia przemyślenia i wolnego czasu ;)

Pozdr.

Zamiast kombinować to jak się zepsuje to ten czas przeznacz na naprawę i będziesz miał na kolejne pincet tysięcy przebiegu :)

weider napisał/a:
Jak dla mnie niezbyt szczęśliwe rozwiązanie, bo wystarczy temp 12stopni na zewnątrz i lusterko cały czas grzeje.
Czy ma to negatywny wpływ na trwałość elementu grzewczego? Jest sens to przerabiać ?

Oczywiście, że ma wpływ. Czy jest sens przerabiać? Jeżeli jesteś zwolennikiem tego, że to Ty decydujesz kiedy ma grzać a kiedy nie, to jest sens. Wystarczy podłączyć się grzałką do zasilania tylnej szyby.

Odpowiedz do tematu