Chiptuning i tuning mechaniczny » rewolucja wydech
Odpowiedz do tematu

nikt mi nie powie że w dieslu nie można uzyskać nawet ładnego dzwięku http://www.youtube.com/wa...player_embedded :-D jak dobrze pamiętam to tłumik końcowy został wybebeszony i to tyle :-)

Postaw piwo autorowi tego posta

Radzik napisał/a:
nikt mi nie powie że w dieslu nie można uzyskać nawet ładnego dzwięku http://www.youtube.com/wa...player_embedded :-D jak dobrze pamiętam to tłumik końcowy został wybebeszony i to tyle :-)

ale frajda, to tak zrób i zobaczysz.....nadjeżdzą - klekot, mija cię - opel kadet :D

co do diesla moim zdaniem z AGR ładnego dźwięku nie będzie, ok spotkałem parę fajnię brzmiących diesli jak np subaru legacy mojego szefa (tylko pamietajmy tam jest boxer) 2.0 a bulgot ten silnik miał jak moja v-ka, ewentualnie dzwięk 3 litrowej bmki x5 bądź sprintera którym jeżdże, ale z 1.9 wg mnie szkoda zachodu żeby brzęczał, ładnie wyciszyć i cieszyć sie frajdą z ciszy w środku

jimv8 napisał/a:
Radzik napisał/a:

ale frajda, to tak zrób i zobaczysz.....nadjeżdzą - klekot, mija cię - opel kadet :D

ja nie mam zamiaru takiego czegoś robić tylko napisałeś w poprzednim poscie że z żadnego diesla nie można uzyskać żadnego dzwięku no to dałem tylko przykład że można a Ty wyskakujesz żebym to zrobił :-| sora ale nie ja się pytałem czy można zrobić coś z dieslem żeby jakoś "mruczał" :]

[ Dodano: Sob 05 Mar, 2011 00:12 ]
ujek69 napisał/a:
co do diesla moim zdaniem z AGR ładnego dźwięku nie będzie, ok spotkałem parę fajnię brzmiących diesli jak np subaru legacy mojego szefa (tylko pamietajmy tam jest boxer) 2.0 a bulgot ten silnik miał jak moja v-ka, ewentualnie dzwięk 3 litrowej bmki x5 bądź sprintera którym jeżdże, ale z 1.9 wg mnie szkoda zachodu żeby brzęczał, ładnie wyciszyć i cieszyć sie frajdą z ciszy w środku

a mi się wydaje że po zrobieniu przelotu od turbo po tłumik końcowy będzie fajny dzwięk ale nie mruczenie tylko dzwięk turbo :-P

pozwolę sobie się wtrącić :-P wydaje mi się ,że klekot będzie się gryzł z fajnym pomrukiem wydechu :roll: z kolei jeśli założysz głośniejszy wydech to znowu stracisz znacznie na komforcie, bo nic innego nie będziesz słyszeć poza buczeniem.... takie jest moje skromne zdanie 8-)

Radzik,
sorki, rzeczywiście źle się wyraziłem :)
tak jak Pasiak pisze będzie się to gryzło... :) no i sorki,,ale takie burczenie diesla zawiewa mi WT. diesel to diesel, może fajnie wyglądać...za to jak mu depniesz pedał to ma iść jak burza i kopcić na czorno :D

Wystawiono 1 piw(a):
Pasiak

no tu się z wami zgodze ale też zalezy jaki mamy litraż silnika bo wiadomo jak większy silnik to przy dobrym układzie wydechowym miło posłuchać wydechu przynajmniej ja tak twierdze a wiadomo są gusta i guściki :-D

Odpowiedz do tematu